Nasveti in napotki ter povpraševanja...

JurijTurk
Nov uporabnik

pet minut po vžigu avtomobila, ga zmanjkuje

Napisal/-a JurijTurk Sr dec 22, 2010 4:48 pm

renault 5
letik 1995
170000prevoženih
kupljen rabljen pol leta nazaj

Pol leta nazaj sem kupil petko in mi do sedaj ni delala težav.

Pred približno tremi tedni sem pa opazil, da če avto ni prižgan dan ali dva in je zunaj vlažno vreme ne dela kot bi moral.
Avto prižgem, se odpeljem z dvorišča in kakih pet minut dela brez problema, potem pa ga začne zmanjkovati, nima moči, crkuje ob speljevanju na križišču...

Po tem ko sem ga porinil s križišča na bližnje parkirišče, sem ga nekajkrat poskusil vžati a ni šlo. Počakal sem pet minut in ga nato vžgal in se je prižgal, nato je deset minut v mirovanju pokašljeval nato pa je začel normalno teči.

To sem potem doma opazoval, avtomobila nisem prižgal kak dan in ga nato na vlažen dan zaštartal in ga pustil na mestu in je po kakihi petih minutah normalnega delovanja spet zače pokašljevati, če sem pritisnil gas je crknil, če sem ga pustil 15-20 minut pri miru je nato normalno delal, kaj bi lahko bilo narobe?

Uporabniški avatar
tosmjst
Novinec

Kraj: Tolmin

Re: pet minut po vžigu avtomobila, ga zmanjkuje

Napisal/-a tosmjst Sr dec 22, 2010 5:00 pm

evo isti problem imam jst pri polotu in vsi mi pravijo da je vžigna tuljava.
za prvo silo pošpricaj kontakte vseh kablov sploh unih pri vžigni tuljavi, pri meni to pomaga :)

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: pet minut po vžigu avtomobila, ga zmanjkuje

Napisal/-a zlica22 Sr dec 22, 2010 7:49 pm

Preveri vžigalni sistem. Električno napeljavo- kable, tuljavo- skoraj 100% tu tiči problem
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost