Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
tosmjst
Novinec

Kraj: Tolmin

curek za čiščenje šip

Napisal/-a tosmjst To dec 21, 2010 11:48 pm

V teh mrzlih dneh sem med vožnjo čistil šipo, nato mi je tekočine zmanjkalo.
Curek za pranje šip je bil takrat pravi.
Tekočino za čiščenje šip sem kupil nasledni dan, vmes pa pustil prazno.
Ko sem tekočino dolil, mi ta nekaj časa sploh ni špricala, sedaj pa ko se je malo ogrelo zunaj vse skupaj deluje zelo slabo in sicer namesto da šprica ven, stvar le bolj curlja, komaj doseže šipo.

Kaj bi bilo lahko krivo, motorček se sliši da dela.

Nism vedel kako drugače vam to razloži, upam da boste razumeli oops

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Re: curek za čiščenje šip

Napisal/-a sebaveh To dec 21, 2010 11:56 pm

Če še ni potisnilo vsega zraka ven, potem imaš nekje smet v napeljavi.
Očisti šobe, nepovratne ventile, zajetje črpalke...
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
cvito19
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a cvito19 Sr dec 22, 2010 6:00 am

meni se je zgodilo podobno lansko zimo... Ko sem nalil vodo najprej ni bilo nič, šele čez kake 2 ure je pricurjalo nekaj kapljic, sem vztrajal s špricanjem, nato pa se je zadeva "odštopala" in začela delovat sama kot mora...
mogoče je kje kaj zamrznilo... sem sumil na peno od vitrexa, saj predno mi je zmanjkalo tekočine mi je na šipe špricala skoraj sama pena...
Slika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr dec 22, 2010 10:24 am

tosmjst je napisal/-a:V teh mrzlih dneh sem med vožnjo čistil šipo, nato mi je tekočine zmanjkalo.
Curek za pranje šip je bil takrat pravi.
Tekočino za čiščenje šip sem kupil nasledni dan, vmes pa pustil prazno.
Ko sem tekočino dolil, mi ta nekaj časa sploh ni špricala, sedaj pa ko se je malo ogrelo zunaj vse skupaj deluje zelo slabo in sicer namesto da šprica ven, stvar le bolj curlja, komaj doseže šipo.

Kaj bi bilo lahko krivo, motorček se sliši da dela.

Nism vedel kako drugače vam to razloži, upam da boste razumeli oops

Čisto dober opis napake si podal. Zadeva je dosti pogosta pri malce starejših avtomobilih. Zaradi smeti ki se z leti naberejo v posodi za tekočino za pranje šip se zamašijo cevke in šobe za pranje stekel. Pomaga, da si eno popoldne vzameš uro ali morda dve časa, zadevo razdreš, s šivanko očistiš šobe in dovodne cevi prepihaš. Tako se boš znebil nečistoč v sistemu. Ostane pa ti še vzrok vseh težav. To je posoda za hrambo tekočine. Če imaš srečo je postavljena nekje na notranjem blatniku in jo boš dokaj enostavno snel (če ni sreče se zna zgoditi da bo treba sneti plastičen kolotek in kak kos plastike okrog odbijača). Posodo operi s tekočo vodo, lahko pa dodaš tudi malce Cilita ali podobnega čistila, da se znebiš vodnega kamna, ki se sčasoma nabere. Zadevo sestavi, nastavi višino curka na šobah in za nekaj let imaš mir. Ko boš nalival novo tekočino pa pazi kakšno vodo uporabljaš. Na marsikaterem bencinskem servisu je v tistih posodah kup svinjarije ki jo nevede natočiš v posodo.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
tosmjst
Novinec

Kraj: Tolmin

Napisal/-a tosmjst Sr dec 22, 2010 11:36 am

hvala vsem za pomoč :)
bom probal najprej kar mi je cvito19 predlagal.
Če nebo bolš bom pač se lotil razdirat vsega :( mam vsaj to srečo, da je avto polo in je zelo preprosto vse vn pobrat :D (upam)

LP

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr dec 22, 2010 11:47 am

tosmjst je napisal/-a:hvala vsem za pomoč :)
bom probal najprej kar mi je cvito19 predlagal.
Če nebo bolš bom pač se lotil razdirat vsega :( mam vsaj to srečo, da je avto polo in je zelo preprosto vse vn pobrat :D (upam)

LP

Saj ni treba takoj vsega razdret. Z motorčka in s šobe snameš cevi in jih prepihaš, šobe očistiš z iglo in bi moralo pomagat.... Če se težave ponovijo pa kot sem napisal. Upam da ne bo treba vsega razdirat, ker je res nerodno. Sicer pa če ne bo drugače dobiš v vrtnih centrih od Gardenie takšne cevi in Y kose, da vse skupaj zamenjaš. Paše na avto kot ata na mamo.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Sr dec 22, 2010 7:54 pm

Odpreš posodo za čistilo. V roke vzameš pištolo-kompresor in fino pihneš skozi šobe. Ponavadi se je še vse odmašilo:)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov