avto ima prevoženih 105.000km in je biu pri 92000km narejen glavni servis (jermen, olje...)
kaj je lahko vzrok temu ropotanju nimam pojma. če kdo kaj več ve naj prosim deli to z mano

janbercic je napisal/-a:spet imam eno težavo z mojim Cliotom letnik 2002 1.2 16V in sicer ko se motor segreje na svojo delovno temperaturo sliši nekakšen ropot pri motorju (nekje na levi strani) kot nekakšen mlinček, sliši se tudi v notranjost kabine (pri sovoznikovih nogah). problem je v tem ko se ta zvok sliši samo takrat ko samo malo pritisneš na gas (se pravi pri nizkih obratih), ko teče pod štantgasom se nič ne sliši.
avto ima prevoženih 105.000km in je biu pri 92000km narejen glavni servis (jermen, olje...)
kaj je lahko vzrok temu ropotanju nimam pojma. če kdo kaj več ve naj prosim deli to z mano
kamal je napisal/-a:Ja moraš točno povedat, kaj je bilo menjano pri glavnem servisu. Mogoče so ti menjali vse na zobatem jermenu, na micro jermenu pa nekateri ne menjajo napenjalca jermena, ampak samo jermen.
adis je napisal/-a:a tebi to ropota ali žvižga-zelo kratek pisk?
pomoje bo krivec kar mraz-zima-nizke temperature. ko se ti avto segreje se še zmeraj sliši "ropot" ?
trasher je napisal/-a:Pri meni se isto dogaja. Kot nekakšno rožljanje pri sovoznikovi strani pri nogah. Sicer samo takrat, ko malo pritisnem na gas, pri štangasu se ne sliši.
Sem pa naredil že nekaj čez 10k km s to težavo, me pa vedno bolj moti.
adis je napisal/-a:to rožljanje se pri znancu isto dogaja in sicer je šel rakom žvižgat ležaj.
joztom je napisal/-a:Na levi strani (v smeri vožnje) je sklopka, na desni jermenica na glavni gredi, alternator, zobati jermen z napenjalcem in rolco, vodna pumpa, pasasti jermen in njegov šponar, pa še servo in klima če jo imaš. Takole ugibat se ne da, nekam pojdi in se posvetuj, če ni drugega pa AMZS. Če pa ležaji na gredi zaropotajo, se to ne samo sliši, ampak tudi vidi na lučki za pritisk.
Pa še ne poveš ali D4F ali D7F ali klima ali servo ali kaj določnejšega, še leva-desna je težava. Lahko bonboni v škatli ropotajo.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov