Nasveti in napotki ter povpraševanja...

newb
Nov uporabnik

Nihanje obratov, cukanje

Napisal/-a newb Po dec 20, 2010 6:14 pm

Pozdravljeni.
Avto je hyundai coupe l.99, 2.0 16v, motor g4gf.

Dogaja se mi problem, da nihajo obrati, včasih minimalno, od 900-1100, včasih precej. Zgodi se mi tudi, da ko se ustavim pri mrzlem motorju avto crkne in ga moram spet prižgat.
Samo nihanje se mi ne dogaja ko zjutraj pri minusu vžgem avto, ampak šele, ko je segret na delovni temperaturi in ko stojim na semaforju.
Crkavanje pa samo pri mrzlem.
Če se s takim avtom vozim naprej mi pri spuščenem gasu poka iz avspuha.
Občasno se pojavi tudi cukanje med samo vožnjo.
Isto se mi je dogajalo poleti ko je bilo nad 30 stopinj zunaj. Takrat sem avto le ugasnil in prižgal in je bilo vse v redu, sedaj pa to ne pali več...

Pred pol leta je bil narejen velik servis, svečke, očiščena loputa za zrak, ter priklop na tester, ki ni pokazal nobenih napak. S testerjem se je preverlo tudi odzivnost lambda sonde, ki je delovala super.

Avto drugače brez problema doseže 200 km/h in na testerju ne javlja nobenih napak.

Sam imam namen menjat še bencinski filter, ter vžigalne kable.
Preden začnem z menjavo še vseh ostalih stvari (senzor pretoka zraka, senzor temperature, motorček prostega teka...) bi rad slišal še vaše mnenje, oz izkušnje koga z istimi problemi.

Ps: Ja imam športni filter, vendar dvomim, da bi bil le-ta kriv za vse to...
Hvala

newb
Nov uporabnik

Re: Nihanje obratov, cukanje

Napisal/-a newb To dec 21, 2010 3:24 pm

Nima noben še kakšne ideje?

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany To dec 21, 2010 3:45 pm

svecke,kabli,benz filter-osnova. Potem pa so še možnosti kaki senzorji,injektorji, pumpa,...

prvo pa bi jaz na tvojem mestu menjal osnovne stvari tako sem zgoraj napiso+ pogledo tam pr tuljavi kontakte ce so slabi ter jih malo zbrusil (meni je cukal zaredi tega) in ce smo ze tukaj ko tankas poln tank zraven vlij za ciscenje injektorjen:
Slika

potem pa ce nebo boljse pa dalje raziskovat.

lp
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol To dec 21, 2010 3:48 pm

Jaz nebi takega sranje vlival v avto. pucanje injektorjev :lol:

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom To dec 21, 2010 3:58 pm

Jaz to vlivam že 10 let brez kakšnih slabih opažanj (STP), tako kot pol predpisane doze oljnega dodatka. Je pa to denaturiziran alkohol, ki vodo v tanku pomeša z bencinom in zaradi kislosti topi v manjši meri apnenčaste obloge na dizah. Pravo čiščenje, če je potrebno, se izvaja z ultrazvokom ali intenzivno koncentracijo na dovodu za krajši čas s preparati Wynns.

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany To dec 21, 2010 4:25 pm

crxdelsol je napisal/-a:Jaz nebi takega sranje vlival v avto. pucanje injektorjev :lol:

ne govori na pamet nekaj. ce je res zaprt ker injektor se bo poznalo-vsaj malo tako da ves kaj je narobe.

joztom je napisal/-a:Jaz to vlivam že 10 let brez kakšnih slabih opažanj (STP), tako kot pol predpisane doze oljnega dodatka. Je pa to denaturiziran alkohol, ki vodo v tanku pomeša z bencinom in zaradi kislosti topi v manjši meri apnenčaste obloge na dizah. Pravo čiščenje, če je potrebno, se izvaja z ultrazvokom ali intenzivno koncentracijo na dovodu za krajši čas s preparati Wynns.

tocno tako deluje a ce mas vredu avto ki normalno deluje nima smisla to vlivat noter. jaz sem si tudi sam scisto si injektorje in potem vlil to noter in deluje isto dalje.

sem pa tocno vedo da se bote zapiknili v to noter :D

lp
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist To dec 21, 2010 5:33 pm

Točno tako kot je rpdany napiso, če gre avto vredu itak ne vlivaš tega not, če pa že kdaj pa kdaj preventivno pa tut nima kaj bit, ker če bi škodlo motorju nebi več tega prodajali, kolk pa vem so ti izdeli na trgu že dolgo.
Je pa res da so prvi vzroki za cukanje slabi kabli, pol razdelilne kape oz tuljave nevem kaj maš, svečke, injektorji.
Nevem s kje si vem, da je v mb en zelo dober, ki se ukvarja samo z injekotrji, Puconja. Čiščenje te pri nekje 15€ po injektorju +delo, pa maš narejeno tak ko mora bit.

Ko si omenil cukanje med vožnjo, kaj ti cuka samo pri določenih obratih al od začetka do konca?
Alfa romeo 147

newb
Nov uporabnik

Napisal/-a newb To dec 21, 2010 8:35 pm

Evo prej pri 3 stopinjah čist normalna vožja tako po mestu kot avtocesti, nobenega naštetega problema... tako da se to dogaja samo pri +30 poleti in pri minusu pozimi...
Glede injektorjev je tako, da mam mehankarja, ki mi jih spuca za 80€, dodatka pa nebi vlival noter...

Cuka mi recimo pri drugi ko mam malo gasa, ali v tretji... takrat ko cukne za trenutek izgubi moč in potem spet super naprej...
Če ga vrtim na obrate se ta problem nikoli ne pojavi...

Aja prej sem še pozabil omenit, da noter dajem 5w-40 Elf evolution, bi to znalo bit kej problem?

RpDany hvala za nasvet, bom menjal še benz filter, zanima me kako preverim kable... se to preverja v temi, al se to da tud kej z multimetrom zmert?

Renault_user
Novinec

Napisal/-a Renault_user To dec 21, 2010 9:33 pm

Tukaj bi se pridružil vprašanju... Je možno, da avto cuka zaradi olja oz. njegovih lastnosti?

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Sr dec 22, 2010 4:21 pm

olje ne more biti vzrok za cukanje, lahko je sam da ti slabo maže če nimaš prave viskoznosti in ti na dolgi rok uničuje mašino.
Men je začel cukat avto recimo v območju obratov 800-2000 kot da trokira nad 2000 ni več. vzrok so bli kabli oz en kabl. Ker jaz mam dva kabla dva pa vžigalni tuljavi. kak ma tvoj nevem.
Alfa romeo 147

newb
Nov uporabnik

Napisal/-a newb Če dec 30, 2010 3:51 pm

Danes sem menjal kable in stanje je še boljše od pričakovanega... nobenih tresljajev v prstem teku, motor lepše gre...
In najbolj zanimivo... obrati so na mestu in ni več nihanja...

Mam pa eno drugo vprašanje... prejšnji lastnik je noter dajal 10w-40 olje, odkar dajem noter 5w-40 sintetika je malenkost mastnen motor na vrhu... Bi bilo dobro prešaltat nazaj na 10w-40?

Uporabniški avatar
tedybisa
Nov uporabnik

Kraj: G.Radgona

Napisal/-a tedybisa Ne jan 02, 2011 11:24 am

Najbolje je da vlivaš tako viskoznost olja kot je predpisano za tvoj avto

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Ne jan 02, 2011 2:55 pm

To nima veze z oljem, za Sloveijo je 5W40 prava odločitev.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne jan 02, 2011 3:04 pm

pravis da mas sportni filter na?
na orginal skatli od filtra je ena luknja pa notr je en senzor mislm da temp zraka,kam je ta senzor zj postavljen?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
tedybisa
Nov uporabnik

Kraj: G.Radgona

Napisal/-a tedybisa Po jan 03, 2011 12:34 am

joztom je napisal/-a:To nima veze z oljem, za Sloveijo je 5W40 prava odločitev.

sej nisem rekel katero olje naj vliva, ma pa pač vsaka znamka vozila svoja olja oz standarde recimo vw ima total quartz 10w40 5w40 0w40 za njegov avto nisem siguren sem pa ziher da piše na netu
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov