Napisal/-a bizi10 Po jan 03, 2011 8:52 am
Pozdravljeni,
V hladnih dneh se mi dogaja da včasih avto ne vžge takoj. In sicer gre za Citroen C5 2.2 HDi. Avto je zunaj pod nadstreškom. Akumulator je sicer že star ampak napetost ima tudi pri -10 °C še nekak normalno. Tudi na začetku normalno stabilizira hidravliko ko se vsedeš notri, lučke se prižgejo, radio dela itd. in sem zadnjič zmeril tudi napetost po tem ko to naredi in je bila še vedno normalna. Potem obrnem ključ in ga pustim malo da nafila kazalec napetosti akumulatorja, ko pa obrnem ključ se ne zgodi nič, "nič ne zakašlja", občasno sem potem izklopil kontakt, dal spet kontak in malo počakal preden sem obrnil ključ in je potem normalno vžgal. Danes se mi je pa prvič zgodilo da tudi po par ponovljenih poskusih ni hotel vžgat in sicer da sploh ni začel verglat. Torej ko sem obrnil ključ se ni zgodilo nič. Potem sem ga priklopil na kleme in tudi tu ni iz prve začel verglat ampak po ene dveh poskusih da sem odstranil ključ in dal spet kontakt. Ker drugače ni problema z zagonom ko začne verglat potem vedno vžge, problem je kot sem že rekel da sploh ne začne verglat.
Sem bil že 100% da je akumulator problem, ki je že malo v letih, ampak potem bi moral avto takoj ko je bil na klemah začet verglat al ne? Tako da sem zdaj malo začel sumit da bi blo mogoče lahko kaj drugega? (grelne svečke, mogoče zaganjač?).
Kakšen predlog v kateri smeri naj raziskujem naprej?