Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: Nepooblasceni Audi servis

Napisal/-a Pipita To jan 04, 2011 1:38 pm

Absolutno se ne splača vozit avta na pooblaščen servis ko mu preteče garancija. Saj pa ni nujno, da so vsi popoldanci šalabajzarji. Nekateri delajo prav na teh pooblaščenih servisih, ki nekatere stranke drago obirajo. Se pravi, da popoldanec lahko naredi enak servis kot na pooblaščenem servisu. Le cena je pol nižja. Zamenjati olje, svečke, in filtre pa res ne more biti neka znanstvana fantastika. Naprimer za tak podvig so mi pri Toyoti želeli zaračunati 300 EUR pa sem se jim zahvalil za sodelovanje in ga sam naredil za cca 100 EUR, kolikor me je prišel material. Pravtako vozim svojega Passata na nepooblaščen servis (Jakše), kjer ga kakovostno in hitro poštimajo. Same pozitvne izkušnje do sedaj. Če pa je kaka malenkost, kot je to redni servis, ga pa kar sam naredim in nisem iz te stroke. Daleč od tega. Tako, da menim da je redne servise sposoben narediti marsikateri takoimenovani "šalabajzer".

aalbre
Nov uporabnik

Napisal/-a aalbre To jan 04, 2011 1:44 pm

ban je napisal/-a:A za 330€ ti menjajo samo olje pa filter? Ali je v to ceno vključeno še kaj druzga. Če je samo olje pa filter potem je ta cena oops

ne ne... ni samo olje in filter, zraven je se filter kabine, zracni filter. Ti stanejo npr. v samingu (beri: neoriginal) po cca 10€ na komad... tut cena za 180€ pri nepooblascencu je komplet vse (material + delo). Ne vem kje dobijo 330€, ze res da se v moj avto vliva mal drazje olje (cca 12€/L), sam sej ga gre manj kot 5L noter :?

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To jan 04, 2011 1:54 pm

aalbre je napisal/-a:
ban je napisal/-a:A za 330€ ti menjajo samo olje pa filter? Ali je v to ceno vključeno še kaj druzga. Če je samo olje pa filter potem je ta cena oops

ne ne... ni samo olje in filter, zraven je se filter kabine, zracni filter. Ti stanejo npr. v samingu (beri: neoriginal) po cca 10€ na komad... tut cena za 180€ pri nepooblascencu je komplet vse (material + delo). Ne vem kje dobijo 330€, ze res da se v moj avto vliva mal drazje olje (cca 12€/L), sam sej ga gre manj kot 5L noter :?

Tud na pooblaščenem je filter kabine okoli 10€. Še vedno mi ni jasno od kje jim cena 330€. Če daš za olje 60€, fileter 10€, zračni filter recimo 20€, je to skupaj recimo okroglih 100€. A delo je potem pa 230€? Res da je to audi pa da so cene verjetno malo višje kot za VW, sam tolk višje pa spet ne morejo bit. Primer, v familiji imamo tud golfa 1.4 TSI in je prvi servis lani prišel 140€ (menjava olja in filtra).

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To jan 04, 2011 1:56 pm

Pipita je napisal/-a:Absolutno se ne splača vozit avta na pooblaščen servis ko mu preteče garancija. Saj pa ni nujno, da so vsi popoldanci šalabajzarji. Nekateri delajo prav na teh pooblaščenih servisih, ki nekatere stranke drago obirajo. Se pravi, da popoldanec lahko naredi enak servis kot na pooblaščenem servisu. Le cena je pol nižja. Zamenjati olje, svečke, in filtre pa res ne more biti neka znanstvana fantastika. Naprimer za tak podvig so mi pri Toyoti želeli zaračunati 300 EUR pa sem se jim zahvalil za sodelovanje in ga sam naredil za cca 100 EUR, kolikor me je prišel material. Pravtako vozim svojega Passata na nepooblaščen servis (Jakše), kjer ga kakovostno in hitro poštimajo. Same pozitvne izkušnje do sedaj. Če pa je kaka malenkost, kot je to redni servis, ga pa kar sam naredim in nisem iz te stroke. Daleč od tega. Tako, da menim da je redne servise sposoben narediti marsikateri takoimenovani "šalabajzer".

Vse je odvisno od cene, kakor sem že napisal, mene pride manj kot 100€ tako da niti ne pomišljam o kakih popoldancih. Mogoče bi bilo cenej za kak €, samo neki pa tudi pomeni da ti servisno knjigi poštemplajo. Ko avto prodajaš lahko to nekomu veliko pomeni in avto lažje prodaš.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To jan 04, 2011 1:59 pm

Olje, filtre, svečke, ploščice, diske in podobno delam sam, pa nimam garaže, živim v bloku in nisem mehanik.
Za kakšne resnejše podvige, kot so glavni servis (menjava jermenov in podobno) pa peljem al k prijatelju ali pa k popoldancu ''na črno''.
Če pa ne znate zapeljat na kakšen dvignjen zidek, spustit olje v kanto (potem seveda nest v zbirni center), zamenjat filter in dotočit drugega pa res nevem :roll:
Vse skupaj 30 minut. Pa da mi še nekdo zaračuna 300€ na servisu :lol: Sam sem se vse navadil, si kupil orodje in se sproti usposabljam.
No takšen sem jaz in zelo cenim denar :)

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To jan 04, 2011 2:04 pm

Meni tudi ni jasno s kje taka cena. Mene toliko ne stane za 3.0 V6. Olje prinesem svoje (6-7 L), za njega pa dam 60-70 € (Mobil 1 0W-40, 10€/L)), kabinski filter je ene 20 €, oljni pa slabih 10 €, zračni filter imam od K&N-a in ga "regereniram" sam s K&N-ovim kitom, hkrati spucam še LMM oz. MAF z namenskim sprejem. Na servisu mi vse to menjajo v 1-2 ure, torej max 60€ (v Prekmurju je ura na uradnem servisu nekje 30 €, se mi zdi, a bi moral preverit). Torej skupaj maksimalno 160 €.

Za dizle je priporočljivo tudi vsakič zgolj iz preventive menjat še naftni filter. 330 € je res nateg, mene očitno na uradnem servisu ne nategujejo.

aalbre
Nov uporabnik

Napisal/-a aalbre To jan 04, 2011 2:25 pm

Prejsnji lastnik ga je vozu na uradni servis in ni nikoli menjaval drugega kot pa olje (in filter seveda), pa ga je prslo cca 250€ vsakic

aalbre
Nov uporabnik

Napisal/-a aalbre To jan 04, 2011 2:27 pm

ban je napisal/-a:Primer, v familiji imamo tud golfa 1.4 TSI in je prvi servis lani prišel 140€ (menjava olja in filtra).

Za podobno (oz. sorazmerno visjo) ceno bi ga tut sam peljal k pooblascencu...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov