Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Janidrn
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

luft v prestavi

Napisal/-a Janidrn Sr jan 05, 2011 5:15 pm

stvar je sledeča imam avtomobil suzuki baleno l97 prevoženga 190k in ima ogromno lufta naprimer ko se peljem v 1 prestavi ko dodam in spustim gas je umes ogromno lufta in avto zelo cuka. zanima me kako bi se najlažje zmanjšalo luft in kaj natanko bi to bilo. tudi ko je avto ugasnen in v prestavi ima ogromno lufta naprimer avto lahko guncaš. Vsakič ko cukne se mi zdi da ima več lufta.

Lep pozdrav jani!

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: luft v prestavi

Napisal/-a zlica22 Sr jan 05, 2011 5:58 pm

Tvoje vprašanje je zelooo težko razumljivo. Ko daš gas se na menjalni ročici čuti zračnost? Se sliši pokanje? Res, bolj razumljivo napiši, ampak za začetek (kolikor sem razumel) ti svetujem pregled nosilcev motorja in prednje preme- mostu.

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp Sr jan 05, 2011 6:21 pm

Tudi zaradi polosovin poka med vožnjo, če obremeniiš/razbremeniš vlek motorja

Janidrn
Nov uporabnik

Napisal/-a Janidrn Sr jan 05, 2011 8:59 pm

zlica22 je napisal/-a:Tvoje vprašanje je zelooo težko razumljivo. Ko daš gas se na menjalni ročici čuti zračnost? Se sliši pokanje? Res, bolj razumljivo napiši, ampak za začetek (kolikor sem razumel) ti svetujem pregled nosilcev motorja in prednje preme- mostu.

vem da je nerazumljivo napisano vendar nevem kako naj opišem naprimer ko sevozim v koloni naprimer z 1 prestavo in dodam gas , in ko ga spustim se čuti luft nato pa začne mašina zavirati. luft na ročici je minimalen vendar je pa. poka pa samo ko se peljem v klanec in zavijem v desno?

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Sr jan 05, 2011 9:05 pm

Isto pri mojmu polotu, slutim na nosilec motorja tistega pri menjalniku.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Sr jan 05, 2011 9:12 pm

pa, če recimo zagrabiš za motor in ga probaš pocukat, kaj skače mašina?............pomoje je spodnji nosilec menjalnika zanič, oziroma je guma v nosilcu izrabljena........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Sr jan 05, 2011 11:31 pm

Janidrn je napisal/-a:
zlica22 je napisal/-a:Tvoje vprašanje je zelooo težko razumljivo. Ko daš gas se na menjalni ročici čuti zračnost? Se sliši pokanje? Res, bolj razumljivo napiši, ampak za začetek (kolikor sem razumel) ti svetujem pregled nosilcev motorja in prednje preme- mostu.

vem da je nerazumljivo napisano vendar nevem kako naj opišem naprimer ko sevozim v koloni naprimer z 1 prestavo in dodam gas , in ko ga spustim se čuti luft nato pa začne mašina zavirati. luft na ročici je minimalen vendar je pa. poka pa samo ko se peljem v klanec in zavijem v desno?

Pokanje pri vožnji v klanec in ob zavijanju pogosto opozarja na slabe polosovine/homokinetične zglobe...
Poleg nosilcev preveri še to...

Lahko noč

Uporabniški avatar
tedybisa
Nov uporabnik

Kraj: G.Radgona

Napisal/-a tedybisa Če jan 06, 2011 6:46 pm

Janidrn je napisal/-a: tudi ko je avto ugasnen in v prestavi ima ogromno lufta naprimer avto lahko guncaš.

To misliš da ga guncaš naprej pa nazaj in ko je v prestavi ne da bi se motor obrnil ?

Janidrn
Nov uporabnik

Napisal/-a Janidrn Če jan 06, 2011 9:15 pm

[/quote]
To misliš da ga guncaš naprej pa nazaj in ko je v prestavi ne da bi se motor obrnil ?[/quote]

ja točno tko pač ne da bi se zavrtel je ogromn lufta ?

Uporabniški avatar
tedybisa
Nov uporabnik

Kraj: G.Radgona

Napisal/-a tedybisa Če jan 06, 2011 10:48 pm

Potem takem je lahko v menjalniku napaka, lahko tudi na sklopki ali polosovini. Malo poglej koliko olja imaš v menjalniku in ali je v tem olju kaj opilkov od kakšnega zanič ležaja. če ni potem bo verjetno napaka na sklopki. Če pa se motim pa me naj drugi uporabniki popravijo :D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov