mdivjak14 je napisal/-a:1. Zanima me kakšna je GLAVNA vloga tipala temperature, ter vse druge majhne vloge?!
2. Kaj na mašini NEBI delalo oziroma za kaj bi pomenilo slabo in do kakšnih okvar bi lahko prišlo če tipalo ODKLOPIM??
Zanima me zato, ker kadar je tipalo odklopljeno mi avto vžge zjutraj normalno, če pa je priklopljeno pa mi kašlja! 1.9 tdi, 150 konjev, 2002 l, seat leon!
LP Hvala.
gusti85 je napisal/-a:Kolikor se jaz spoznam, ti tipalo temperature določa čas predgretja nafte pri vžigu in pa vklaplja ventilatorje na kilerju. Kaj se pa zgodi, če tipala ni pa nevem.
A nisi ti že enkrat imel težavo s tem tipalom? Menda si kupil ponaredek al kako je že bilo. Brat je imel podoben problem na Superbu 2.5TDI. Zjutraj mrzel je kar malo poverglal in težko vžgal (segret je vžgal normalno). Zamenjali smo tipalo za hladen vžig motorja in problem je bil rešen. Ne me držat za besedo, amak mislim, da je bila cena 20€ (original na pooblaščencu)
lp
mdivjak14 je napisal/-a:Se jaz se tud zlo malo spoznam, to vem da določa čas predgretja, vendar če bi tipalo vklapljalo ventilatore, bi potem termostat bil za okras v avtu. Če se motim mi ne zamerit, zato sprašujem tukaj.
1. Zanima me kakšna je GLAVNA vloga tipala temperature, ter vse druge majhne vloge?!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov