Nasveti in napotki ter povpraševanja...

boskopet
Nov uporabnik

citroen ax dizel

Napisal/-a boskopet Pe jan 07, 2011 10:34 am

lep pozdrav imam ax 1,4 dizel 1991 letnik. problem pa je sledeč ko avto vžgem žačne trokirat kot da bi mu na momente zmankovalo nafte po določenem času pa crkne sam od sebe menjal sem filter za nafto boš pumpa je vredu pregledal sem vse cevke če bi slučajno zrak požiral vse normalno. če ma kak kakšno idejo kaj bi blo prosim napiši. jeben život s starim avtom

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: citroen ax dizel

Napisal/-a zlica22 Pe jan 07, 2011 2:05 pm

V primeru trokiranja preveri elektriko

makomako
Nov uporabnik

Napisal/-a makomako Pe jan 07, 2011 2:35 pm

Jaz sem mel isti problem sicer na 1.5d, zdaj nevem če je isto nareto, samo na ohišju od filtra za nafto je ena luknja fi10, ki gleda proti armaturki. In tam notri je en tak čep pa taka okrogla gumica gor, tam je meni pritisk padal do pumpe in je nafto vn tiščalo(mehurčki so se delali). Pač guma se z leti strdi pa ne dihta več. Če je avto bolj dovgo stal sem ga včasih verglo tud po pol ure pa še več. Je pa težko tam zravn prit, moraš luftfilter dov vzet.

boskopet
Nov uporabnik

Napisal/-a boskopet Pe jan 07, 2011 4:08 pm

ugotovil sem da mi nafta pušča čisto mal ampak ne na nafnem filtru tam nekje vzadaj verjetno bliz rezervarja rezervar pa je celi
misliš da je vzok da kar sam od sebe crkne in cuka

makomako
Nov uporabnik

Napisal/-a makomako Pe jan 07, 2011 4:30 pm

Saj ne pušča na naftnem filtru, na ohišju tam, kjer pride naftni filter gor prišravan. Najboljš je, če z kakim ogledalom pogledaš, saj je tista luknja obrnjena proti armaturki, tako da ne prideš z glavo nt, da bi vido. Fajn je če avto štartaš, da ustvari pritisk do pumpe, ker pol nazaj vn nafto tišči. Lahk pa da maš zadaj v rezervoarju zabit filter. Vzdigni zic pa poglej.

cd_rw
Novinec

Napisal/-a cd_rw Ne jan 09, 2011 8:42 pm

Morda ti res pušča tam na ohišju, kjer je pršraufan naftni filter, pr men je spuščalo tam. Ker pa nisem drugače rešil zadeve sem kupil kar naftni filter od golfa, ki ima na filtru cevke na katere se nataknejo cevi za nafto. Potem pa dovodno cev natakni direkt na filter in cev, ki gre v bosch pumpo isto, pa boš videl ali je kaj boljše. Filter pa namontiraš tam nekje pri akomulatorju.
LP!

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 09, 2011 8:52 pm

cd_rw je napisal/-a:Morda ti res pušča tam na ohišju, kjer je pršraufan naftni filter, pr men je spuščalo tam. Ker pa nisem drugače rešil zadeve sem kupil kar naftni filter od golfa, ki ima na filtru cevke na katere se nataknejo cevi za nafto. Potem pa dovodno cev natakni direkt na filter in cev, ki gre v bosch pumpo isto, pa boš videl ali je kaj boljše. Filter pa namontiraš tam nekje pri akomulatorju.
LP!

Popolnoma isto sem jaz zadevo rešil na kolegovem AX-u,kupit moraš pa filter od golfa enke ki ima samo izhod not/ven-brez povratnega voda.

boskopet
Nov uporabnik

Napisal/-a boskopet To jan 11, 2011 7:39 am

stvar sem rešil puščal je na ohišju filtra ma eno bakreno cevko zadaj ohišja pa sem silikona nabutav not zdaj pa je vredu za enkrat.
a kdo ve a ma na ohišju filtra kak ventil (varjanta varnostnega ventila) da spušča ker mi ni jasn ker je ohišje celo
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov