Zanima me, če je možno, da bi se zaradi senzorja temparature motorja vklopila rumena lučka motorja in bi izpisalo antipollution fault. Ker me je že nekaj časa zajebavala ta temparatura...in je ob vklopu avtomobila izpisalo engine temparature too high, čeprav je avto bil šele prižgan.
Ne vem, kateri avto imaš in kako ti izvaja regeneracijo. Načeloma računalnik izvaja regneracijo DPF-ja takrat, ko so izpolnjeni nekateri pogoji, npr. temperatura motorja, zamašenost filtra. Če pogoji niso izpolnjeni, potem regeneracije ne izvaja. Pomoje je senzor lahko vzrok, da ti regeneracije ne izvaja.
Ne bi te rad strašil, ampak ne vozi se s to lučko za filter (če ti regeneracije ne izvaja). Te lahko stane jurja, dva nov filter, odvisno od avta.
Sicer pri meni osebno je tako, da ko posveti lučka antipollution fault grem na AC na 2800 obratov in crkne po 10 km. Tudi v navodilih piše, da lučka posveti, ko so izpolnjeni pogoji nza regeneracijo pa način vožnje tega ne dopušča. In da se je treba vozit. Ampak pri tebi ne vem, mogoče se ti regeneracija sploh ne bo izvedla. Pa tudi od avta do avta je drugače.
antipolution je meni pisalo pri peugeotu 206cc..na servisu so zamenjali neko loputo na izpuhu ce se ne motim..oz neko elektronsko škatlico cena mislim da je takrat bila 70000sit....
Ja ampak meni napiše še opozorilo engine temparature too high tako, da mislim, da bo senzor temparature. Upam, da ni kakšna loputa, ker potem me bo drago prišlo Avto je pa 406 coupe, 2.2 dizel.
Ja, lahko nagaja senzor temperature motorja, preventivno ( pred menjavo ) se ga lepo zmeri z multimetrom in se takoj vidi ali deluje ali ne.
Kar se pa tiče regneracije DPF-ja, tovarniško je predvidena regeneracija s testerjem pri vsaki menjavi olja v motorju. Med samo vožnjo se ščistijo samo saje ( izgorijo ), trdi delci žvepla ( ki so v gorivu ) pa ostanejo in postopoma zamašijo satje. Te delce pa se ščisti samo takrat ko je vozilo priklopljeno na tester in se opravlja vzdrževanje DPF-ja. Za takšno vzdrževanje se odloča malo lastnikov vozil, ker: - se mali servis podraža za 40€ + DDV - veliko mehanikov ki opravljajo servise nimajo ali ne znajo uporabljati testerja - se servisi opravljajo doma ali pri popoldancih No ja, na dolgi rok se iskaže, da se ni nič prišparalo.