Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Rabim pomoč - menjalnik, vztrajnik

Napisal/-a TUNING_BOY So jan 08, 2011 7:56 pm

Kolega ima sledeč problem. Avto mu v prostem teku ropota in to nekje pri sklopki ali menjalniku. Ko stisne sklopko pa utihne. Avto je Seat Leon Top sport 1.9TDI 150km. Menjalnik je na novo skupaj narejen. Menjani vsi ležaji, je pa dal noter fiksni vztajnik (lažji) in pa drugo sklopko (s fedrami) se pravi kit SACHS Performance. Kaj bi zdaj bilo krivo za to ropotanje. Je možno da je sklopka obrnjena narobe? Ali je že kdo to menjeval in če ve kak je prav obrnjena skopka.

Prosim za čimprejšnje odgovore. Hvala in lep pozdrav
__+__ 2FAST 4YOU__+__

čare
Mojster foruma

Re: Rabim pomoč - menjalnik, vztrajnik

Napisal/-a čare So jan 08, 2011 10:18 pm

Lamelo je narobe obrnil.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Ne jan 09, 2011 7:03 pm

Na lameli piše kako mora biti obrnjena

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Ne jan 09, 2011 7:54 pm

kak pa je ropot ?
meni se podobno dogaja, vendar avto deluje normalno vse, samo tak kot čriček se čuje zunaj avtomobila, ko stisnem utihne. kaj bi bilo ?

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Ne jan 09, 2011 8:58 pm

crxdelsol je napisal/-a:kak pa je ropot ?
meni se podobno dogaja, vendar avto deluje normalno vse, samo tak kot čriček se čuje zunaj avtomobila, ko stisnem utihne. kaj bi bilo ?

Meni enako dela.. in kolikor sem se pozanimal je hin dvomasni vztrajnik..
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Po jan 10, 2011 7:43 am

Ko je pedal spuščen in košara sprešana drži lamelo, nima kaj ropotati lamela, kakorkoli že obrnjena, pri večini se to itak ne da zaradi prostora. Pri menjavi sklopke se preveri stanje vztrajnika, ali ne? Je pa na žalost ponavadi življenska doba dvomasnega vztrajnika nižja od lamele in košare, to je povprečno 120kkm. Ob odstranitvi zaščite, se da preveriti vztrajnik na dvigalu. Groba meritev, povprečno do 24 mm po obodu gre mehkeje, pozneje veliko trše trše ko prime drugi feder, če pa prosto pleše in opleta, pa je za zamenjat, ker poškoduje ojnične ležaje ali piramido menjalnika.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Po jan 10, 2011 9:21 am

joztom je napisal/-a:Ko je pedal spuščen in košara sprešana drži lamelo, nima kaj ropotati lamela, kakorkoli že obrnjena, pri večini se to itak ne da zaradi prostora. Pri menjavi sklopke se preveri stanje vztrajnika, ali ne? Je pa na žalost ponavadi življenska doba dvomasnega vztrajnika nižja od lamele in košare, to je povprečno 120kkm. Ob odstranitvi zaščite, se da preveriti vztrajnik na dvigalu. Groba meritev, povprečno do 24 mm po obodu gre mehkeje, pozneje veliko trše trše ko prime drugi feder, če pa prosto pleše in opleta, pa je za zamenjat, ker poškoduje ojnične ležaje ali piramido menjalnika.

Pri TDI motorjih je še kako dovolj prostora, da se narobe obrne :)

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Po jan 10, 2011 10:11 am

in kak vem kak vstrajnik imam na a3 1.6 8V 8L

da odgovorim sam sebi kot so rekli na servisu: moj avto te stvari nima ;)
Zadnjič spremenil crxdelsol, dne Po jan 10, 2011 4:11 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
klemenvk
Novinec

Napisal/-a klemenvk Po jan 10, 2011 2:53 pm

TUNING_BOY je napisal/-a:Kolega ima sledeč problem. Avto mu v prostem teku ropota in to nekje pri sklopki ali menjalniku. Ko stisne sklopko pa utihne. Avto je Seat Leon Top sport 1.9TDI 150km. Menjalnik je na novo skupaj narejen. Menjani vsi ležaji, je pa dal noter fiksni vztajnik (lažji) in pa drugo sklopko (s fedrami) se pravi kit SACHS Performance. Kaj bi zdaj bilo krivo za to ropotanje. Je možno da je sklopka obrnjena narobe? Ali je že kdo to menjeval in če ve kak je prav obrnjena skopka.

Prosim za čimprejšnje odgovore. Hvala in lep pozdrav

Morda dobiš kaj odgovorov v moji temi: "Sklopka (vztrajnik) iz dvomasnega na enomasni" v tem podforumu.

Offtopic: niso več TDI kar so bili, prejšnji A4 B5 115 km nobenih težav, zdajšnji B6 z realnimi še ne 40000 km pa že 2 vztrajnika menjana (eden pri prejšnjem lastniku in zdaj še jaz prehod na enomasnega). Za zdaj je OK, če se pa še kaj ponovi pa gre avto (ne glede na malo št. km in ohranjenost kot nov) direkt v prodajo in VAG pri meni odleti (sem si že malo Accorde 2.2 diesel ogledal).

LP
-----------------------------------
Audi 80 (B3) 1.6 TD (l. 1991)

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY To jan 11, 2011 9:59 am

zlica22: Problem je v tem ker na lameli nič ne piše

joztom: nevem a ne znaš prebrat da je menjano vse in sicer je menjan tudi vztrajnik za fiksnega in lažjega in pa lamela za večje navore in pa košara (SACHS Performance) --> http://en.sachsperformance.com/sachs-ra ... schen.html
__+__ 2FAST 4YOU__+__

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To jan 11, 2011 2:35 pm

Ja a še niste zrihtal??

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY To jan 11, 2011 10:21 pm

ne še (pa ne rihtam js)