Nasveti in napotki ter povpraševanja...

PASSAT_BOY
Nov uporabnik

passat -2002

Napisal/-a PASSAT_BOY Če dec 23, 2010 2:05 pm

Pozdravljeni .. pri passatu letnik 2002 mi se pojavljata dve težavi:
- ko se peljem po avtocesti okoli 130 km/h in ko pritisnem gas začne avto rahlo cukati...takoj ko spustim gas avto normalno deluje....bi bil lahko problem egr ventil??
- pri obračanju servo volana nekaj poka kot nekakšno presakkovanje ali ako rečeno klik klik.......za vse nasvete in pojasnila se vam zahbaljujem...lp

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Re: passat -2002

Napisal/-a myster Če dec 23, 2010 2:18 pm

da poveš letnico je premalo. povej malo kilometrino, vrsta in moč motorja itd.
Lep pozdrav :)

PASSAT_BOY
Nov uporabnik

Napisal/-a PASSAT_BOY Če dec 23, 2010 3:33 pm

passat letnik 2002, AVF motor, 190.000 km prevoženih. 1.9 tdi 96/131....evo :)

scuba
Novinec

Kraj: Turnišče

Napisal/-a scuba Če dec 23, 2010 11:10 pm

...preskakovanje ali klik ki ga slišiš pri sukanju volana je verjetno jermenica na alternatorju. Stane malo več ( zdelom me je stala 100€) ker je to neka varianta špule s sklopko.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Pe dec 24, 2010 7:30 am

Tam ni nobene špule ampak muslauf v eno stran, kot bicikel.

trs
Novinec

Kraj: bela krajina

Napisal/-a trs Pe dec 24, 2010 9:26 pm

joztom je napisal/-a:Tam ni nobene špule ampak muslauf v eno stran, kot bicikel.

Tako je. Deluje kot račna gedore samo v eno stran, zaradi velike mase rotorja, da jermen dlje časa vzdrži.
Cena te sklopke je od 45€ do 80€, odvisno od modela.
vw je boljši avto

PASSAT_BOY
Nov uporabnik

Napisal/-a PASSAT_BOY So dec 25, 2010 10:36 pm

najlepša hvala za naasvete...nikoli nisem imel problemov z volanom..pa se malo bojim da ni kaj narobe z volansko gredjo...grem po praznikih na vw servis

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Ne dec 26, 2010 2:06 am

PASSAT_BOY je napisal/-a:Pozdravljeni .. pri passatu letnik 2002 mi se pojavljata dve težavi:
- ko se peljem po avtocesti okoli 130 km/h in ko pritisnem gas začne avto rahlo cukati...takoj ko spustim gas avto normalno deluje....bi bil lahko problem egr ventil??
- pri obračanju servo volana nekaj poka kot nekakšno presakkovanje ali ako rečeno klik klik.......za vse nasvete in pojasnila se vam zahbaljujem...lp

imam isti letnik, isti motor (130km).
za volan so ti rekli, imel ta problem.. okoli 100eu prišlo

za egr ti pa povem, da nebi smel bit. vsaj tako mi je rekel mehanik, ko smo iskali krivca za moje probleme (nek senzor me je hecal, pa drugič lmm v kombinaciji z zapacano turbino), da naj pri tem motorju egr nebi smel biti problematičen in njemu še ni nikoli nagajal, pa je že kar nekaj passatov prešraufal s tem motorjem. pač preveri na testerju

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne dec 26, 2010 6:04 am

Jerch_ je napisal/-a:
PASSAT_BOY je napisal/-a:Pozdravljeni .. pri passatu letnik 2002 mi se pojavljata dve težavi:

za egr ti pa povem, da nebi smel bit. vsaj tako mi je rekel mehanik, ko smo iskali krivca za moje probleme (nek senzor me je hecal, pa drugič lmm v kombinaciji z zapacano turbino), da naj pri tem motorju egr nebi smel biti problematičen in njemu še ni nikoli nagajal, pa je že kar nekaj passatov prešraufal s tem motorjem. pač preveri na testerju

Egr na našem 101KM 1.9 TDI je zaradi ropotanja blindiran pri cca. 140k km(realnih?), torej je potencialna težava, ampak dvomim da pri 130k/h, ker mislim da tam sploh ne deluje več...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

PASSAT_BOY
Nov uporabnik

Napisal/-a PASSAT_BOY Ne dec 26, 2010 10:05 am

Jerch_... sj sm mislil da bi bil lahko kakšen senzor ampak na testerju ne zazna nobene napake....??

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Ne dec 26, 2010 3:29 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
Jerch_ je napisal/-a:

Egr na našem 101KM 1.9 TDI je zaradi ropotanja blindiran pri cca. 140k km(realnih?), torej je potencialna težava, ampak dvomim da pri 130k/h, ker mislim da tam sploh ne deluje več...

ja..to je res pri vašem motorju. medtem ko pri verziji 130km so problemi z EGRjem redkost. zato sem mu to pisal..

PASSAT_BOY je napisal/-a:Jerch_... sj sm mislil da bi bil lahko kakšen senzor ampak na testerju ne zazna nobene napake....??

ti povem po pravici, da meni ni nič zaznalo.. tako kot ADISU, ki mi je takrat pomagal z diagnostiko. on je imel podobne težave..
občasno mi je zaznalo previsok pritisk polnjenega zraka. senzorja n90 al kaj je že (žal se ne spomnim točno, ni zaznavalo kot napako). upam, da rešiš problem.
pa javi kaj je bilo, kot sem jst takrat, da se kaj naučimo..

PS. izkušen mojster bo hitro najdel napako, če bo ta očitna. s temi senzorji se pa lahko poigraš tako, da menjaš najdeš enak avto in si jih začasno sposodiš. tako sem jst ugotovil kateri je problematičen..
Zadnjič spremenil Jerch_, dne Ne dec 26, 2010 3:38 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

PASSAT_BOY
Nov uporabnik

Napisal/-a PASSAT_BOY Ne dec 26, 2010 3:34 pm

takoj ko rešim problem vam sporočim :):) lp

PASSAT_BOY
Nov uporabnik

Napisal/-a PASSAT_BOY Ne dec 26, 2010 5:27 pm

nekaj sem pozabil vprašati....je potrebno jermenico to pri alternatorju zamenjati takoj in je nevarno tako voziti da bi kaj drugega poškodoval, ali lahko počaka še nekaj časa ( po praznikih bi avto odpeljal na seris)??

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Ne jan 16, 2011 12:25 am

kaj si potem rešil težave? ali je avto na dinosu..
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov