Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mateichk
Nov uporabnik

zunanja osvetlitev megane 2 problem

Napisal/-a mateichk Ne maj 16, 2010 6:41 pm

Torej imam sledeči problem... menjal sem žarnice za osvetlitev zadnje tablice in po nesreči na desni strani naredil šlus po domače... od takrat naprej na levi gori vse normalno... na desni pa dela samo štop lampa navadna luč pa ne gori. Spredaj desna pozicija ne dela na levi pa normalno.Osvetlitev tablice obe žarnici pa tudi ne delata.

Probal sem že vse od menjave žarnic do pregleda varovalk. Varovalke so cele žarnica pa tudi ni nobena skurjena...

A je možno da je nekje kabel skurlo in pač tam k je prekinjen tokokrog da od tam naprej ne dela...

Če ve kdo mogoče kaj bi blo narobe nasveti dobrodošli ali pa če kdo pozna kakšnega poceni avtoštromarja

Avto je pa megane 2 2006 ph2

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Ne maj 16, 2010 6:53 pm

Varovalka je šla. Še enkrat preveri.

mateichk
Nov uporabnik

Napisal/-a mateichk Ne maj 16, 2010 6:56 pm

preveru sm samo male varovalko ki so pod volanom na voznikovi strani... za une v motornem prostoru pa nism utegnu zaradi časovne stiske in pa pomankanja orodja :D

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne maj 16, 2010 6:57 pm

joztom je napisal/-a:Varovalka je šla. Še enkrat preveri.

x2, razen če nisi prvi lastnik avta je lahko prejšni dal premočno varovalko

mateichk
Nov uporabnik

Napisal/-a mateichk Ne maj 16, 2010 6:59 pm

pskoda je napisal/-a:
joztom je napisal/-a:Varovalka je šla. Še enkrat preveri.

x2, razen če nisi prvi lastnik avta je lahko prejšni dal premočno varovalko

nisem prvi lastnik... samo ni mi jasno kere varovalke zdej a une v motornem delu al une v kabinskem?

Twingo 16V
Nov uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a Twingo 16V Ne maj 16, 2010 8:00 pm

zunaj pri motorju mas varovalke za luči! ;) ;)
lp ales

mateichk
Nov uporabnik

Napisal/-a mateichk Ne maj 16, 2010 8:14 pm

a lahko kdo opiše malo delovanje tega? kokr se js spoznam na te zadeve če crkne varovalka crknejo vse zunanje luči ne pa sam leva stran pozicij :D to mi je malo čudno :bonk

pa hvala že vnaprej ;)

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Ne maj 16, 2010 9:03 pm

Ja veš da :ne Zaradi varnosti morata biti levi in desni tokokrog pozicijskih luči ločen. Enako velja za kratke luči, medtem ko so pa dolge lahko na samo eni varovalki.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

mateichk
Nov uporabnik

Napisal/-a mateichk Ne maj 16, 2010 9:05 pm

hvala lepa za objasnilo ;)

mateichk
Nov uporabnik

Napisal/-a mateichk To maj 18, 2010 3:40 pm

No in po včerajšnjem matranju dobri 2 uri sem le pogruntal kje so tiste varovalke... Dile so pod računalnikom tko da je blo treba kr dost stvari vn uzet da si lahk sploh računalnik vn uzeu. Tko da varovalka zamenjana, dela super in pa hvala vsem ki ste pomagali ;)

ps: tema se lahko zaklene :D

RenMeg
Nov uporabnik

Re: zunanja osvetlitev megane 2 problem

Napisal/-a RenMeg To jan 18, 2011 3:11 pm

Meni se je zgodilo enako. Menjal sem levo luč za osvetlitev reg. tablice, pri Meganu III 09 1.5 dci(5vrat). Ko sem žarnico vstavil sem vstavil kartico in prižgal avto da preverim če je vse ok, pa ugotovim da osvetlitev tablice ne deluje ne LEVA ne Desna stran, ter pozicijske luči na zadnji desni strani enako! Pa sem šel pogledat varovalke(pod volan), za zavorne luči je še cela... Ostalih se niti nisem dotikal, ker je v navodilih res čudno spisano ter označeno... Po navodilih naj bi bili le cca 17 varovalk, pod volanom jih je dejansko čez 20! Res je pa da nisem ravno strokovnjak, ampak lih doktorata pe ne rabš za take j***a...

Tko d, če ma kdo kšno idejo, kero varovalko pogledat ter kje (pod volanom ali pri motorju)!

Je možno še kaj drugega? ( žarnice sem pregledal in nadmostil z novimi, jih imam polno na rezervi)...

Zanima me le kaj bi lahko bilo krivo, in če prav predvidevam kje je ta varovalka ter s kakšno številko je označena oz. kje TOČNO se nahaja... :D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov