Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Tangerous
Nov uporabnik

Problem Peugeot 106

Napisal/-a Tangerous Ne jan 23, 2011 4:13 pm

Dober dan! Pred kratkim sem kupil p106, letnik 98 mašina 1.1
Vedelo se je da je avto okvarjen. Takoj naslednji dan je prišel mehanik pogledat kako in kaj je z stem avtom. Ugotovil je da jermen ni v fazi.
Naslednji dan me je poklical da je nastavil jermen in da lahko pridem po avto. Šel sem po avto, ki je vžgal popolnoma brez problema. Vse je lepo delalo in prav. Zvečer sem si šel pogledat eno tekmo in nato nazaj v avto ki je vžgal brez problema. Peljal sem se priblizno 1 uro. Parkiral sem ga pred hišo in vse lepo in prav.
Zjutraj ko sem hotel oditi v šolo pa avto enostavno ni vžgal. Verglal je, kar pomeni da elektriko ima, kar pomeni da ni baterija krivec. Mehanik je probal vse mogoče da bi ga vžgali vendar nič. Rekel je da je računalnik šel. Sposodil sem si en računalnik z identičnimi številkami na njem, vendar avto še vedno ni vžgal. Kar naj bi pomenilo da je šla inštalacija od računalnika. Dva dni sem počakal in je prišel pogledat prijatelj kaksen model avta je in kaksno instalacijo mora vzet iz odpada. Videl je da je avto s centralnim zaklepanjem in mi je rekel da bo nekaj probal. Odklopil je baterijo za par minut (da se je resetirau Rač) in avto je sprve vžgal. Mislili smo da je to to...vendar ko je naslednji dan prišel mehanik da bo sestavil nazaj vse kar dal dol za to da je lažje pregledoval mašino ter elektriko pa mu avto ni vžgal. Od tistega dne avto ne trzne... Vergla vendar ne vžge.

Prosil bi vas za nasvete oziroma če ima kdo izkušnje s temi avtomobili da bi mi predlagal možno rešitev, ker nam zmanjkuje idej. Pa se jveste kako pravijo...več glav več ve.
LEp pozdrav!

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Problem Peugeot 106

Napisal/-a joztom Ne jan 23, 2011 5:08 pm

Ali je pumpa, rele krmilja pumpe ali elektronika okoli ključavnice, kjer špula nima kontakta. Polotajte pa bo.

Tangerous
Nov uporabnik

Napisal/-a Tangerous Ne jan 23, 2011 5:36 pm

Bi mi lahko prosim povedali kako je pol mozno da mi je vzgau ene parkrat ?

Uporabniški avatar
devilll
Nov uporabnik

Napisal/-a devilll Ne jan 23, 2011 6:08 pm

pač je slučajno bil nekje stik in je normalno vžgal, zdaj pa zarad kakih vibracij več ni stika in noče vžgat....

Tangerous
Nov uporabnik

Napisal/-a Tangerous Ne jan 23, 2011 6:12 pm

To je v bistvu notri v armaturi pri ključavnici ? kar pomeni da moram dat skoraj celo armaturno dol ? samo sprašujem na sigurno :D
kaj pa je to rele krmilja pumpe ? kako ta stvar izgleda ?

Uporabniški avatar
devilll
Nov uporabnik

Napisal/-a devilll Ne jan 23, 2011 6:20 pm

samo tisto plastiko okol volana odstraniš....

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Ne jan 23, 2011 6:24 pm

Dva vijaka, točno. Ampak da vse ne odlomiš, pazljivo.

Tangerous
Nov uporabnik

Napisal/-a Tangerous Ne jan 23, 2011 6:29 pm

Nimam nobene lučke da bi že zdaj pogledal. Kaj jaz ki se glih ne ukvarjam s tem bom hitro opazu to napako ? na kaj da sem pozoren ?
bom pazljhivo seveda.

Tangerous
Nov uporabnik

Napisal/-a Tangerous Ne jan 23, 2011 8:20 pm

joztom je napisal/-a:Ali je pumpa, rele krmilja pumpe ali elektronika okoli ključavnice, kjer špula nima kontakta. Polotajte pa bo.

Ej... najlepša ti hvala za nasvet. Ves ta čas je bil pri meni mehanik in mi popravljal avto, na koncu sem ga popravil sam...seveda z vašo/tvojo pomočjo. Ključavnica je bila malo odvita...glih toliko da se je premikala in zgubljala stik. Uni vijak sem zategnil in ne verjetno ...avto vžgal :)
Če oz. KO prideš na obalo sem ti dolžen najmanj en pir. Prišparal si mi sigurno 150€ :D
hvala vam za vse nasvete...pa lep pozdrav !

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Ne jan 23, 2011 9:39 pm

Slika tega dela okoli ključavnice (št.2 na sliki) od Saxota, ki je po moje podobno:
Priponke
Saxo_Transponder.pdf
(96.43 KiB) Prenešeno 81 krat

Tangerous
Nov uporabnik

Napisal/-a Tangerous Ne jan 23, 2011 11:09 pm

Moj problem ni bil tukaj. Ampak ko sem odstranil tisto plastiko...je biu spodaj en večji torks vijak...kater ije drzau vse skupaj na miru. Bil je odvit. Ko sem ga zavil...je avto prižgal. Je možno da je to to ? ker od takrat ko sem to popravil mi je večkrat vžgal in sem se peljau z njim !

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Po jan 24, 2011 7:20 am

V transponderju, ko ga podreš, je tuljava. Zaradi vibracij se odlota. Če to premikaš, dela in ne dela. Potrebno je to zalotat nazaj, pa je mir. Tudi nov kos ni drag, ene 30€. Če je ista oblika imaš številko rezervnega dela od PSA. Če pa ti je včasih ventilator sam nehal pihati, ti je šel električni vložek kontaktne ključavnice. Pomaga da greš na odpad in premontaža spodnjega, električnega dela.

Tangerous
Nov uporabnik

Napisal/-a Tangerous Po jan 24, 2011 3:46 pm

joztom, sva se midva razumela ? Avto mi dela popolnoma brez problema. Čisto noben kabel ni bil odzunaj, samo ta ključavnica ni bila in fiksna in očitno ni blo mase. Ker avto mi sedaj deluje brez problema.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Po jan 24, 2011 3:50 pm

Ključavnica ima maso čez kable in ne čez vijake. To si kaj premigal in zdaj dela, mogoče konektorje.

Tangerous
Nov uporabnik

Napisal/-a Tangerous Po jan 24, 2011 9:24 pm

Ma ti povem da je bil vijak odvit ...ključavnica je imela luft skoraj 2 cm gor dol....ko sem samo malo zavil, je avto sprve vžgal. Nato sem šele tikau konektorje ki pa se mi zdijo čisto v redu.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov