Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Sr jul 14, 2010 3:25 pm

izvid pri mojem.- cca 1l na 100km nikoli fleka pod avtom niti na plastiki.
samo pod polnim gasom je ena cev puščala. ampak ker je avto itak razgret se je skor za sproti posušilo..

PASSAT_BOY
Nov uporabnik

Napisal/-a PASSAT_BOY Sr jul 14, 2010 3:26 pm

scuba- jaz sem zamenjal pokrovček, so tudi meni svetovali in ne pomaga..imamm pa podobno težavo..

PASSAT_BOY
Nov uporabnik

Napisal/-a PASSAT_BOY Sr jul 14, 2010 3:27 pm

vepar- kako si rešil problem?

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Sr jul 14, 2010 3:34 pm

menjal cev :D
na mestu odpri havbo in drži na visokih obratih avto- boš videl če bo kje kaj priteklo.
pri meni je kr lepo začelo curet.

PASSAT_BOY
Nov uporabnik

Napisal/-a PASSAT_BOY Sr jul 14, 2010 3:45 pm

hm...bom pogledal če bo kaj pomagalo

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr jul 14, 2010 4:03 pm

Najverjetneje je tesnilo vodne pumpe. Pred kratkim sem tudi jaz naredil glavni servis in ugotovili smo, da vodna pumpa ni dihtala. Snel jo je dol, odstranil defektno tesnilo in namazal s unim črnim silikonom namesto tesnila in zadeva je sedaj v redu.

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a sacrifice Sr jul 14, 2010 6:21 pm

da ne bi ravno odpiral nove teme, bo kar tu uprašal. Pri meni je pa ta problem, da antifriz natočim do max. in mi recimo v 100km pade na minimum in tam ostane se ne premakne nikamor, ne gre nižje, stevec za temperaturo normalno kaže, ventilator se normalno vklopi samo to z izginjanjem mi ni jasno.
Power is nothing without control!!!!!

PASSAT_BOY
Nov uporabnik

Napisal/-a PASSAT_BOY Če jul 15, 2010 7:16 pm

avto sem odpeljal danes k mehaniku so ga pregledali in so rekli da nobena cev ne pušča samo ker avto potroši nekaj antifriza je normalno zaradi velike vročine, če se pelješ po avtocesti in narediš veliko kilometrov, drugače je vse suho in nikjer ne pušča.je možno da je zaradi tega treba dolivati antifriz?lp

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če jul 15, 2010 7:18 pm

Zamenjaj mehanike! :shock: :roll:

PASSAT_BOY
Nov uporabnik

Napisal/-a PASSAT_BOY Če jul 15, 2010 7:20 pm

mehaniki na vw servisu :):)..treba menjat avto :D:D

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če jul 15, 2010 7:28 pm

Sistem hlajenja segrevajo eksplozije in trenje v motorju in ne sonce (zun. vročina). Če je zunaj huda vročina, je znotraj (voda) stalno približno ista temp. le ventilator je bolj "aktiven". Take nebuloze, kot jih trosijo mehaniki (da je v vročini izginevanje antifriza (le kam, če nikjer ne pušča!?!) normalno), dokazujejo samo to, da moraš menjat mehanika oz servis. Ni samo en VW servis v Slo.

----------------------------

Imaš pa še možnost - glede na te izjave mehanikov,

PASSAT_BOY je napisal/-a:... drugače je vse suho in nikjer ne pušča.je možno da je zaradi tega treba dolivati antifriz?lp

da zahtevaš, naj ti dolijejo suhi antifriz v prahu. :idea: :lol:
Zadnjič spremenil esem, dne Če jul 15, 2010 7:35 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

PASSAT_BOY
Nov uporabnik

Napisal/-a PASSAT_BOY Če jul 15, 2010 7:30 pm

HM...S TEM SE STRINJAMM...jah nč bo treba potem jutri odpeljat avto drugam :)

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Sasqa Če jul 15, 2010 8:48 pm

esem je napisal/-a:Sistem hlajenja segrevajo eksplozije in trenje v motorju in ne sonce (zun. vročina). Če je zunaj huda vročina, je znotraj (voda) stalno približno ista temp. le ventilator je bolj "aktiven". Take nebuloze, kot jih trosijo mehaniki (da je v vročini izginevanje antifriza (le kam, če nikjer ne pušča!?!) normalno), dokazujejo samo to, da moraš menjat mehanika oz servis. Ni samo en VW servis v Slo.

----------------------------

Imaš pa še možnost - glede na te izjave mehanikov,

PASSAT_BOY je napisal/-a:... drugače je vse suho in nikjer ne pušča.je možno da je zaradi tega treba dolivati antifriz?lp

da zahtevaš, naj ti dolijejo suhi antifriz v prahu. :idea: :lol:

Heh, tale ta zadnja pa me je nasmejala, kot že dolgo ne :lol: :lol: :lol:

Drugače pa se popolnoma strinjam, menjaj mehanika. To je ista štorija kot je bla pri meni, ko je nafta prišla do polovice tanka, si ga mogo verglat, kot star tamov tovornjak (kriva črpalka v tanku), pa so mi na pooblaščencih govorli, da je to normalno :D majke jim. Na Boschu so rekli, da je kriva voda v nafti, pri korenjaku (tukaj me je zmotlo to, da je gor priklopil tester, in ker ta ni nič pokazal je kao vse ok, majke), pa da je vse vredi, ker tester ni pokazal nič :D

Stanje mehanikarjev pri nas je katastrofalno. Rešitev za moj problem sem našel na enem angleškem forumu, kjer je bila tudi cifra od možakarja, ki je reševal takšne probleme. Ga pokličem, mi pove kje tiči problem, se zapeljem na servis, in sem jim samo naročo kaj naj zamenjajo in naredijo. Naredili to, in glej ga zlomka, zadeva deluje :D Sicer je ta moj post malo off, ampak vseeno (mogel sem zliti žolč nad nesposobnimi serviserji).

Lp
Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)

scuba
Novinec

Kraj: Turnišče

Napisal/-a scuba Če jul 15, 2010 9:04 pm

sacrifice je napisal/-a:da ne bi ravno odpiral nove teme, bo kar tu uprašal. Pri meni je pa ta problem, da antifriz natočim do max. in mi recimo v 100km pade na minimum in tam ostane se ne premakne nikamor, ne gre nižje, stevec za temperaturo normalno kaže, ventilator se normalno vklopi samo to z izginjanjem mi ni jasno.

Tako je pri meni, z max. precej hitro zmanjka, na min. pa ostane.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če jul 15, 2010 9:21 pm

A je bil avto rihtan pri teh bumbarjih ki pravijo da antifriz izhlapeva zaradi vročine??Če je bil ga kar lepo pelji nazaj in naj ugotavljajo kje so naredili sranje,če prej ni si dolival nič oz naj ti napišejo izjavo da je kar so oni delali 100% pa pejt drugam in naj gledajo in če ugotovijo da je napaka zaradi tistih bumbarjev zahtevaj povračilo stroškov...

P.S. Jutri grem na morje in me zanima vaše mnenje in sicer kok antifriza naj vzamem sabo za cca.400 km glede na to da je kar precej vroče...Fak kere majo eni ki se izdajajo za mehanike.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Če jul 15, 2010 9:55 pm

ma sej lhk destilirano vodo vzameš (je bolj poceni)....pri max vodi pa izgine zato, ker je pritisk večji in ko pade na min, se pritisk toliko zmanjša, da ne pušča več...drugače pa se stanje lahko hitro poslabša, saj ti lahko mesto puščanja prebije in boš hitro kje ostal brez hladilne tekočine....predlagam pregled tesnenja vodne pumpe, ker pri meni je bilo isto...na začetku je puščalo zelo malo, potem pa zmeraj več...

FuriousG
Novinec

Napisal/-a FuriousG Če jul 15, 2010 11:42 pm

Hladilnik ste pregledali? Pri meni se je komaj videlo da pušča, pa je vseeno puščal. :lol: Desni spodnji kot, pa ne satovje. Je pa to splošna hiba teh Passatov. 70 eur + delo, pa je mir pri hiši!

PASSAT_BOY
Nov uporabnik

Napisal/-a PASSAT_BOY So jul 17, 2010 10:46 am

avto odpeljal na servis. je pregledan in so rekli da je dihtunga na glavi...je imel kdo podoben primer?

passat 03
Nov uporabnik

Re: passat izgublja antifriz

Napisal/-a passat 03 Če jan 27, 2011 5:21 pm

jst imam letnik 2003 avtomatik in mi isto zmankuje hladilne tekocine(G12),pri španu ugotovljeno da pušča vodna pumpa-to mi je ugotovil moj dober prijatelj mehanik ki tam dela ...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov