Nasveti in napotki ter povpraševanja...

laker
Nov uporabnik

VW passat 2.0 TDI / 140PS, l.2007, problemi z PUMPE DUSE

Napisal/-a laker Če jan 27, 2011 11:35 pm

Pozdravljeni,
sem eden izmed tistih, ki sem kupil novega passata "zato da bom imel mir", no, vsaj mislil sem tako.
Ok, vseh malenkostnih napak ne bom našteval (od večnih problemov z elektronsko ročno zavoro, pri 90.000 km je razneslo hladilnik motorja, itd.)
Da preidem k temi, sedaj pri 107.000 km mi je sredi ceste ugasnil avto, napake na kraju samem se ni dalo odpraviti, zato so avto odvlekli na pooblaščen servis. Diagnoza: crknila PUMPE DUSE na 4 cilindru. Ok, popravimo in živim v dobri veri da bo vse ok.
Čez cca 500 km se težava ponovi, avto me zopet pusti sredi ceste, diagnoza: crknila PUMPE DUSE na 2. cilindru. Kaj naj, dam v popravilo in to je to.
Največja ironija, majster na servisu mi reče, da "ko začne crkovat, crknejo ponavadi v kratkem času vse 4", ja super naj čakam kje bom spet ostal sredi ceste. Pa še to, zamenjava 1 pumpe duse je cca 1.000 EUR!

Ima morda kdo od vas kakšne izkušnje, predlog kaj je v takšnem primeru najboljše narediti?
Ali je res ta težava stalnica pri 2.0 TDI-jih oz kakšni vitalni kvar naj še pričakujem?

Hvala za diskusijo!

PS: Avto je redno servisiran na pooblaščenem servisu.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Re: VW passat 2.0 TDI / 140PS, l.2007, problemi z PUMPE DUSE

Napisal/-a Slicker Če jan 27, 2011 11:41 pm

če je redno servisiran na pooblaščencu zahtevaj menjavo vseh štirih. in priznati ti morajo vsaj 70% kulance. če si plačal v celoti so te nategnili. je pa to problem 2.0 passatov ja. za moje pojme najslabši volkswagnov avto kar se tehnike tiče.

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Re: VW passat 2.0 TDI / 140PS, l.2007, problemi z PUMPE DUSE

Napisal/-a SašoP Pe jan 28, 2011 9:46 am

Ja dobr so te opalil na servisu za tak denar k si ti dou za 1 bi skor loh že use 4 zamenju sam mal se je pozanimat treba. Zdj itak je kar je, drugač pa res izredno velik okvar okvar na Passatih 2.0 TDI, a majo te kej drugač motor postavljen kokr ostali iz VAG grupe?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov