Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Kraj: Stopc da hills

Poraba Audi A4

Napisal/-a opelboy Če jan 27, 2011 9:26 pm

Pozdravljeni!
Nisem vedel v katero temo pisat pa bom kr tu.(Audi forum očitno ne sprejema novih članov)
Zadeva je taka: doma imamo Audi A4 cabrio 1.8T letnik 2004, naj bi imel 164KM..
Vse v redu in prav ampak odkar smo ga kupili se čudim izjemno visoki porabi, ta znaša okrog 9l/100km relacijske vožnje poleti(par prehitevanj, drugače umirjena vožnja) ter čez 10l pri krajših relacijah 5km pozimi(še bolj umirjena vožnja).
Je to za ta motor normalno, si ga mogoče kdo lasti?

Osebno sem res presenečen glede na to da sam vozim 20 let starega hot hatcha s 150KM in pije okoli 7.5-8 do okoli 9.5 pozimi ob ne ravni lahki nogi.

Lp

GTI_Mk4
Novinec

Re: Poraba Audi A4

Napisal/-a GTI_Mk4 Če jan 27, 2011 9:37 pm

za ta motor je to čisto normalna poraba
jaz imam sicer golfa 4 1.8T in ima povprečno 9l..torej od 6.5 - 12 :D

GTI_Mk4
Novinec

Napisal/-a GTI_Mk4 Če jan 27, 2011 9:39 pm

porabo pa lahko vidno zmanjšaš tako, da takoj menjaš v 5. in voziš z njo koliko čim dlje

Uporabniški avatar
baroax
Novinec

Napisal/-a baroax Če jan 27, 2011 9:43 pm

Za moje pojme je to čisto normalna poraba za tak avto. Za primer ti dam moj avto 1.6 120 Ks pa ene 500 kil lažji od tvojga, na relaciji 5 km. (tolko imam do službe) mi pije 10 litrov, saj se niti ne ogreje.

lp

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Napisal/-a opelboy Če jan 27, 2011 10:34 pm

Ja, saj to razumem če se ne ugreje itd. Zato sem pa napisal porabo poleti in relacije cca 40km v eno stran.(vozi oče) Ne vem no..očitno je potem res normalno :?
Drugače pa tista fora s 5. prestavo...deluje bolj kontraproduktivno..sam motor je namreč IZJEMNO len pod 3000 obrati, use skup še poslabša dolg 5stopenjski menjalnik, tko da včasih podvomim v tiste konje.. Je pa res da je avto kar težak(1500kg)

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če jan 27, 2011 10:38 pm

163 konjev!
Neki malega doda tudi večja teža ker je cabrio pa če imaš soft top verjetno slabša aerodinamika.. pa kašne velke fetlne verjetno imaš.

Kako bi lahko zvedel če bi bla sonda lambda slaba ? še kakšen možen razlog za veliko porabo ?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Napisal/-a opelboy Če jan 27, 2011 10:43 pm

Ja maš prav, le primerjal sem malo z limuzino ki jo glih tko oče vozi(1.9 120KM), ma pustmo to..

Glede lambde sonde bi blo pa čist možno..čeprav avto dela normalno, nič ne cuka, nobena lučka ne gori(razen občasno :D), servis je bil narejen(svečke, filtri itd.

Lahko pa samo paničarim brez veze zaradi vedno višjih astronomskih cen goriva =P

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jan 28, 2011 10:30 am

opelboy je napisal/-a:Ja maš prav, le primerjal sem malo z limuzino ki jo glih tko oče vozi(1.9 120KM), ma pustmo to..

Glede lambde sonde bi blo pa čist možno..čeprav avto dela normalno, nič ne cuka, nobena lučka ne gori(razen občasno :D), servis je bil narejen(svečke, filtri itd.

Lahko pa samo paničarim brez veze zaradi vedno višjih astronomskih cen goriva =P

so NGK notri :?: Ta motor na druge skoraj ne laufa....

Lambdo preveriš s testerjem......

poraba več kot normalna, cabrio ma zihr litr več kot pa limo..........in konjev je zihr toliko kot piše; koliko leti avto na full :?:

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Pipita Pe jan 28, 2011 12:22 pm

Meni se zdi taka poraba za tak motor (avto) povsem normalna....

GTI_Mk4
Novinec

Napisal/-a GTI_Mk4 Pe jan 28, 2011 12:57 pm

opelboy je napisal/-a:Ja, saj to razumem če se ne ugreje itd. Zato sem pa napisal porabo poleti in relacije cca 40km v eno stran.(vozi oče) Ne vem no..očitno je potem res normalno :?
Drugače pa tista fora s 5. prestavo...deluje bolj kontraproduktivno..sam motor je namreč IZJEMNO len pod 3000 obrati, use skup še poslabša dolg 5stopenjski menjalnik, tko da včasih podvomim v tiste konje.. Je pa res da je avto kar težak(1500kg)

ja saj pravim da je lahko avto tudi šparoven glede na konje, če se z njim počasi voziš in takoj 5. brzina....tako kak pa začneš stiskat (npr. 3x stisneš v 2. al pa 3. ful
) pa se na 40 km poraba dvigne

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Napisal/-a opelboy Pe jan 28, 2011 1:18 pm

sašo5 je napisal/-a:
opelboy je napisal/-a:Ja maš prav, le primerjal sem malo z limuzino ki jo glih tko oče vozi(1.9 120KM), ma pustmo to..

so NGK notri :?: Ta motor na druge skoraj ne laufa....

Lambdo preveriš s testerjem......

poraba več kot normalna, cabrio ma zihr litr več kot pa limo..........in konjev je zihr toliko kot piše; koliko leti avto na full :?:

Ne vem kakšne so..verjetno NGK ja. Kot že povedano, malo primerjam tudi z težjimi kravami in podobno močjo pa mi ne gre v račun..
GtiMk4:
saj verjamem da se v teoriji poraba zmanjša pri taki vožnji, v tem primeru bi blo kvečjemu obratno. Ko se avto vozi relacije so to večinoma zavite ceste(Tolmin-Bovec), to pomeni veliko šaltanja zarad neprožnega motorja da se lahko tekoče pelješ. V 5. prestavi je pod 90 čist brezveze vozit ker se avto enostavno preveč muči.

Če misliš na končno kolk leti, ti pa ne morem povedat...mislim da je kar uredu po občutku okol 200-210, traja pa lep čas da do tja pride..

Ne vem no..osebno sem malo razočaran, glede na to da naj bi bil ta motor med najboljšimi turbo bencinarji. Se mi veliko bolj dopade moj atmosferc k zna učasih dvigvat kocine pokonc :)

GTI_Mk4
Novinec

Napisal/-a GTI_Mk4 Pe jan 28, 2011 2:06 pm

te pa nevem..
moj avto, ne da bi se hvalo, kr hitro dobi 200 not...
to je pomoje zaradi mase

Uporabniški avatar
Sendx
Novinec

Kraj: Posavje - Dobova

Napisal/-a Sendx Pe jan 28, 2011 2:44 pm

Poraba je čisto normalna za tak avto s tem motorjem.

Ne vem no..osebno sem malo razočaran, glede na to da naj bi bil ta motor med najboljšimi turbo bencinarji. Se mi veliko bolj dopade moj atmosferc k zna učasih dvigvat kocine pokonc

Audija pa treba učasih tut prtisnt da bo dal kej od sebe, ne pa samo porabo gledat... kaj pa maš ti za eno zverino da se ti tak fajn zdi ?
Jaz sem tako bogat, da ne poližem pokrovčka od jogurta.

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s Pe jan 28, 2011 3:07 pm

opelboy je napisal/-a: V 5. prestavi je pod 90 čist brezveze vozit ker se avto enostavno preveč muči.
Ne vem no..osebno sem malo razočaran, glede na to da naj bi bil ta motor med najboljšimi turbo bencinarji. Se mi veliko bolj dopade moj atmosferc k zna učasih dvigvat kocine pokonc :)

Kaj se muči. Če turbina zagrabi pri 2000 obratih in ma od tam naprej 235 Nm navora se nič ne muči. Pri 90 kmh pa ma vsaj 2500 obratov, tk da turbina že lepo grabi. Tvoj atmosferc takega navora verjetno nima nikjer tko da....
Poraba bo kr normalna

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Napisal/-a opelboy Pe jan 28, 2011 3:16 pm

Glej, zdaj ne vem če sva na isti valovni dolžini. :roll: Pisal sem o porabi pri normalni vožnji(tekoč promet...). Pripombo sem pa dal na MAKSIMALNE zmogljivosti avta. To zame pomeni, prestavljanje navzgor dokler še kaj da od sebe in navzdol ko pade pod 3-4k. Bod sigurn da pri taki vožnji nebo poraba 10l/100...

Sam pa vozim oplov c20xe motor(karoserija ni pomembna), ki je daleč od zverine, ampak tudi presenetljivo hiter napram Audiju..

hp...: ja verjamem da je to res v teoriji..ampak v praksi to ni to. Da se premakne rabi dost časa pa obrači kakor hočeš(spet povdarjam težo).
Moj ma pa 200Nm navora prb. in v kombinaciji s kratkim menjalnikom poje Audija po celem območju(spet povdarjam-350kg manj)

Dawid1
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a Dawid1 Pe jan 28, 2011 3:22 pm

To je normalna poraba za tak avto. Imamo enak motor v a4, le da je karavan pa je poraba tudi tukaj nekje...

lp D

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Napisal/-a opelboy Pe jan 28, 2011 3:40 pm

No, pol je to to..
Pač bo treba za lepoto mal potrpet.. :)

Hvala za odgovore!

Uporabniški avatar
Sendx
Novinec

Kraj: Posavje - Dobova

Napisal/-a Sendx Pe jan 28, 2011 3:51 pm

V 5. prestavi je pod 90 čist brezveze vozit ker se avto enostavno preveč muči.

Pripombo sem pa dal na MAKSIMALNE zmogljivosti avta. To zame pomeni, prestavljanje navzgor dokler še kaj da od sebe in navzdol ko pade pod 3-4k. Bod sigurn da pri taki vožnji nebo poraba 10l/100...

Jah, sedaj se pa odloči... pa še nekaj, avto ne žre več zaradi tega če ga bremzaš z prestavlanjem na dol v viskoh obratih če se tega bojiš. :)
Jaz sem tako bogat, da ne poližem pokrovčka od jogurta.

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Napisal/-a opelboy Pe jan 28, 2011 4:05 pm

Pa kaj, te mogoče moti ker sem dal pripombo na motor? Si užaljen?

Preberi moj post še enkrat.

No, zdaj ko si prebral in ti še vedno ni jasno ti po kmečko razložim:
Ko avto normalno voziš(ne mi j**c lomit kako se prestavlja) je poraba omenjena(9-10l)
Ko se avto hitro vozi oz do konca NE GRE NIKAMOR(poraba logično še višja).

Zdej zastopiš?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jan 28, 2011 4:15 pm

opelboy je napisal/-a:Sam pa vozim oplov c20xe motor(karoserija ni pomembna), ki je daleč od zverine, ampak tudi presenetljivo hiter napram Audiju..

res je- strašen motor kvadratnega razmerja 16 ventilc(imei so sicer probleme z glavami)moraš še vedet, da je to motor čisto drugačne narave, kot turbač, bratranec ga je imel v Calibri, noro dobro se je peljal in letel, pa brez katalizatorja je bil........mislim, da se števec brez problema približal 230km/h, prav toliko je pa kazal moj 1.8t v serijski izvedbi

PS vseeno prečekiraj s testerjem, ker zna tudi LLM zajebavat_sicer na audijih ne, bolj na Seatih in Škodah...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov