Nasveti in napotki ter povpraševanja...

civoparka
Nov uporabnik

Problem v mrazu z odklepanjem pri polotu l. 98 clasic

Napisal/-a civoparka So dec 11, 2010 9:20 am

Stvar je taka, da mi v mrazu se avto ne odklene pa da ga nwm kaj. Zjutraj danes je kr hud mraz in se mizadnja vrata normalno odpirajo. Vendar pa nastane problem pri prednjih vratih ker ostanejo zaklenjena. On ''čepek'' gre nomralno gor samo vrata ostanejo zaklenjena. Ne morem jih odpreti niti odznotraj. V ''toplejšem'' vremenu tega še nisem opazil. Isto je z ročnim odklepanjem vrat. :huh:

Kaj storiti?

lp

Uporabniški avatar
Sendx
Novinec

Kraj: Posavje - Dobova

Re: Problem v mrazu z odklepanjem pri polotu l. 98 clasic

Napisal/-a Sendx So dec 11, 2010 10:21 am

WD 40
Jaz sem tako bogat, da ne poližem pokrovčka od jogurta.

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan So dec 11, 2010 11:30 am

Tudi moj brat ima iste probleme pri istem avtu. Rešuje jih s toplo vodo :) oz. s sprejem za odmrznitev (v taki majhni flaški ga lahko kupiš).

lp

civoparka
Nov uporabnik

Napisal/-a civoparka Ne dec 12, 2010 12:12 pm

In po čem naj polijem vročo vodo?

A z menjavo bi se zadeva kj izboljšala al je to kakšna serijska napaka? Ker ne moremp pustiti, da se mi avto pr -2 se ne odklene :S

koliko pa je recimo taka menjava?

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed Ne dec 12, 2010 12:34 pm

RNISAN je mislu, da se z vročo vodo (lahko tud z vžigalnikom) pogreje ključ, ki stali led v zmrznjeni ključavici.Al pa psrej za odmrznitev not našprica, da se odtali.

legendarac
Novinec

Napisal/-a legendarac Ne dec 12, 2010 12:36 pm

To je serijska napaka sam sem imel enake probleme na Seat Cordobi letnik 1997. Ko sem šel na servis so mi pametovali da naj ne umivam avto pozimi in podobno seveda tovarana napake ni priznala razen pri Audiju A3 kjer so vgradili grelec. Povedal sem jim da mi ob nakupu niso zraven prodali garaže da se mi to ne bi dogajalo.Ponujali so mi nov komplet sprednjih klučavnic na katerih so odpravili to napako- baje je bila dodana neka plastika da voda več ni mogla priti zraven in zmrznit cena pa je bila nenormalna. Seveda jih nisem kupil kot alternativo pa so mi ponudili silikonski sprej ki so mi ga potem našpricali v klučavnico. bilo je dosti boljše tu pa tam je malo zmrznilo vendar po 3-4-rih potegih v prazno so se vrata odprla. Poizkusi našpricat sprej tudi pri tistih čepkih ob strani ko imaš odprta vrata in moralo bi učinkovati.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Ne dec 12, 2010 12:59 pm

Imam isti avto in sem se moral zadnjič skobacat skozi zadnji dve vrati.
Jutri grem iskat en sprej za namazat gumo.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k Ne dec 12, 2010 1:45 pm

gume okoli vrat sem namazal z glicerinom klučavnico pa našprical z tisto tekočino proti zmrzovanju klučavnic in nimam problemov
VW golf IV

civoparka
Nov uporabnik

Napisal/-a civoparka Ne dec 12, 2010 4:32 pm

Hvala lepa za nasvete :D

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan Po dec 13, 2010 7:30 am

civoparka je napisal/-a:In po čem naj polijem vročo vodo?

A z menjavo bi se zadeva kj izboljšala al je to kakšna serijska napaka? Ker ne moremp pustiti, da se mi avto pr -2 se ne odklene :S

koliko pa je recimo taka menjava?

Po zgornjem robu vrat polij vročo vodo - pri tem lah probaš z roko mal umaknit tesnilno gumo. Problem pri teh avtih je, ker tisti železni mehanizem za zapiranje vrat zmrzne oz. železo primrzne na železo. Enkrat ko tisto segreješ, lahko vstopiš v avto.

Uporabniški avatar
DrinY
Novinec

Kraj: Dravograd

Napisal/-a DrinY Ne dec 19, 2010 12:13 pm

Imel podoben oz. isti problem na polotu lansko zimo.Odlenit je šlo , odpret pa ne. Ko se mi je to zgodilo, sem ko sem lahko odprv vrata ključavnico dodatno namazal. Potem mi je prijatelj dav nasvet naj okoli ključavnice očistim vso maščobo. Očistil sem jo z sprejem za čiščenje zavor, in glej ga zlomka! :idea: Preobrat :-P Vrata niso več zamrzovala!
Za nekaj časa, potem sem navadni bencin naliv v kompresorsko pištolo (s tisto rdečo posodo mislim da je za nanašanje izolacije) in temeljito :!: očistiv okoli kljčavnice in do sedaj še nisem imev podobnih problemov. v tem času nič nsem mazal pa se vrata kar vredo zapirajo.
Kar je čvavek naredo, vahko čvavek popraji!

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Ne dec 19, 2010 12:49 pm

na take stvari se je treba pripravit pred zimo.
enostavno spihaš vse okoli klučavnice in vodil, da ni nikjer vlage, potem pa ali našpricaš z mastjo v spreju ali čem podobnim. ker če samo očistiš, lahko vlaga hitro pride zraven( pranje avta, dež, kondenz) in si spet na istem.
gume okoli vrat pa namažeš z glicerinom, ki v merkurju pride okol 6€ liter, pa maš tudi mir. (ne zamrzuje, zaščita gume)
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne dec 19, 2010 3:01 pm

seveda, za vsako ko avto opereš moreš obvezno avto dobro posušit in nato namazat gumice in ključavnico. ker sm lani imel izkušnju (kljub podmazanim stvarem), mi je v ključavnico prišlo malo vode in na gumicah sm očitno spral glicerin. nism avta ne odklenil in ne odpru brez truda. :D
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
alko23
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a alko23 To feb 01, 2011 4:21 am

Isti problem ..imam polo classis 96 letnik

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 To feb 01, 2011 8:49 am

Jaz imam že doktorat iz tega, ker imam polota variant letnik 00 :lol: Tista tesnilna guma nima nobene veze pri tem problemu, niti ključavnica ampak samo mehanizem kljuke!

Rešitev je, da vzameš dol tisti gumjast čepek na robu vrat (viden samo takrat ko so vrata odprta), potem imaš pa 2 možnosti. 1. možnost je WD40 ... meni je po WD-ju delalo 14 dni super tudi pri -20°C sem vrata odprl normalno, potem pa je potrebno spet našpricat. 2. možnost je da poizkusiš vse skup naoljiti z motornim oljem, menda bolj pomaga ... jaz sem zej naoljil s pomočjo: http://www.interdiskont.si/vsi-izdelki/ ... aspx/i5665 in mi deluje super tut že dobrih 14 dni ampak roko na srce zjutraj ni bilo več kot -10°C ... zgleda pa obetavno.

Uporabniški avatar
DrinY
Novinec

Napisal/-a DrinY To feb 01, 2011 2:52 pm

Naj povem da se meni letošnjo zimo vrata odpirajo BP 8) ! To pa zato ker nism nič mazu. Lani pa sm mev same probleme. Torej bencin pa pištolo pa spucat vso maščobo, oz za tiste ko si nočjo "umazat rok " sprej za čiščenje bremz pa spucat(neki 7 evrov), tega pa nevem če ta sprej mogoče škoduje laku. Upam da ne. Ve kdo?
Jas sm uporabo pištolo pa pov litra bencina =P
Zadnjič spremenil DrinY, dne To feb 01, 2011 7:42 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To feb 01, 2011 4:30 pm

DrinY je napisal/-a:Naj povem da se meni letošnjo zimo vrata odpirajo BP 8) ! To pa zato ker nism nič mazu. Lani pa sm mev same probleme. Torej bencin pa pištolo pa spucat vso maščobo, oz za tiste ko si nočjo "umazat rok " sprej za čiščenje bremz pa spucat(neki 7 evrov), tega pa nevem če ta sprej mogoče škoduje laku. Upam da ne. Ve kdo?
Jas sm uporabo pištolo pa pov litra benvcina =P

Punco tud opereš pa na suho potem j.... ? Vsaka stvar , ki se giblje more bit namazana...ne velja zastonj rek, da kdor maže ta vozi. Je pa res , da je predhodno umazanijo potrebno temeljito očistit. Za take stvari se namensko uporablja silikonska mast v špreju.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
DrinY
Novinec

Napisal/-a DrinY To feb 01, 2011 8:47 pm

lisko je napisal/-a:
DrinY je napisal/-a:Naj povem da se meni letošnjo zimo vrata odpirajo BP 8) ! To pa zato ker nism nič mazu. Lani pa sm mev same probleme. Torej bencin pa pištolo pa spucat vso maščobo, oz za tiste ko si nočjo "umazat rok " sprej za čiščenje bremz pa spucat(neki 7 evrov), tega pa nevem če ta sprej mogoče škoduje laku. Upam da ne. Ve kdo?
Jas sm uporabo pištolo pa pov litra benvcina =P

Punco tud opereš pa na suho potem j.... ? Vsaka stvar , ki se giblje more bit namazana...ne velja zastonj rek, da kdor maže ta vozi. Je pa res , da je predhodno umazanijo potrebno temeljito očistit. Za take stvari se namensko uporablja silikonska mast v špreju.

To že drži da mora bit namazano, ampak v mojem primeru deluje da ne mažem pa tut vrata se kar vredi zapirajo. Prej me je zajebavalo sam na sovoznikovih vratih, ostala so šla odpirat, tak da ostala vključno s prtljažnikom in pokrovom motorja lepo mažem. Po mojem na sovoznikovih vratih mast zmrzne(v mojem primeru mislim da zato ker je desni bok imel enkrat bližnje srečanje z cesto in so vrata malo zategnjena), ali se mogoče motim :?:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov