Nasveti in napotki ter povpraševanja...

makomako
Nov uporabnik

audi a3- rumena tekočina na čepu za olje

Napisal/-a makomako Če feb 03, 2011 9:17 pm

Živijo!

Mene pa zanima kaj so to ene rumene kapljice, ki so se naredile na čepu za olje na motorju, na spodnji strani, ko čep odšravfaš. Videti je, da so zraven tudi kapljice vode.
Avto pa je 1.8 98l. 130k km. Zdaj ne vem ali je mogoče, da bi bilo to od lepila, ker je enkrat karter bil zaliman, ni bil zavarjen ali je mogoče kak semering ali tesnilo. Lučka za olje pa se tudi občasno prižiga in zapiska za kakih 5 sekund potem pa izgine. Če mogoče sumi kaj bi to lahko bilo na dan z besedo.

LP

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Re: audi a3- rumena tekočina na čepu za olje

Napisal/-a WMB Če feb 03, 2011 9:34 pm

makomako je napisal/-a:Živijo!

Mene pa zanima kaj so to ene rumene kapljice, ki so se naredile na čepu za olje na motorju, na spodnji strani, ko čep odšravfaš. Videti je, da so zraven tudi kapljice vode.
Avto pa je 1.8 98l. 130k km. Zdaj ne vem ali je mogoče, da bi bilo to od lepila, ker je enkrat karter bil zaliman, ni bil zavarjen ali je mogoče kak semering ali tesnilo. Lučka za olje pa se tudi občasno prižiga in zapiska za kakih 5 sekund potem pa izgine. Če mogoče sumi kaj bi to lahko bilo na dan z besedo.

LP

Ponavadi se to dogaja pri mestnih avtih, pri vožnji od vrat do vrat...se pravi mrzel prižgan in nesegret ugašnjen...Pač pojavi se kondenz.
V kolkor pa delaš malce daljše relacije...vsaj 20km v kosu, je pa problem v slabem tesnilu glave motorja...v najslabšem primeru, počena glava motorja
FOLCIKA - SCIROCCO

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če feb 03, 2011 9:38 pm

To je od kondenza,nič strašnega.Če ne zmanjkuje vode samo vozi in se ne sekiraj,glede lučke za olje pa pomenjaj tipala pritiska olja pa bo v redu.

Uporabniški avatar
tedybisa
Nov uporabnik

Kraj: G.Radgona

Napisal/-a tedybisa Če feb 03, 2011 9:41 pm

čare je napisal/-a:To je od kondenza,nič strašnega.Če ne zmanjkuje vode samo vozi in se ne sekiraj,glede lučke za olje pa pomenjaj tipala pritiska olja pa bo v redu.

2x

makomako
Nov uporabnik

Napisal/-a makomako Če feb 03, 2011 10:00 pm

OK, sem že mislil, da je kaj hujšega. Za luč za olje pa mi je rekel gospod od katerega sem kupil avto, da naj bi bila neka cevka malo stisnjena, po kateri gre olje navzgor v mašini in da se zato prižiga lučka.
Kje pa se nahajajo tipala (koliko € ikvirno je to )in ali jih je težko zamenjat, mislim da ni treba pol mašine podret. Ker če je tako, potem naj kar piska:D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov