Nasveti in napotki ter povpraševanja...

soplmed1
Nov uporabnik

Daewoo Lanos ima neenakomeren tek

Napisal/-a soplmed1 To feb 08, 2011 9:22 pm

Imam Daewoo Lanosa, letnik ´99, 140.000 km. Do sedaj za mene nikoli nobene nerešljive težave. Enkrat sem menjal pumpo za gorivo in je delal naprej kot urica.

Sedaj pa je kar naenkrat spremenil zvok v prostem teku iz ttttttttttttt... v tttrtttrtttrtttr... Sem dovolj jasen :lol:
Pod obrati pa ni čutiti težav, kot tudi med vožnjo ni čutiti tresljajev. Avto je sicer čisto normalno vozen, samo le do kdaj ? :( .

Pri odkrivanju napake sem ugotovil, da en cilinder ne deluje v prostem teku, medtem ko pri višjih obratih deluje brez problema. To sem ugotovil z odklapljanjem vžigalnih kablov ali z odklapljanjem injektorjev med samim obratovanjem.

Ker imam na zalogi kar obilico rezervnih delov, sem šel postopoma z zamenjavo posameznih delov, kot so svečke, vžigalna tuljava, injektor in računalnik. Pa nič od tega. Vedno je motor deloval čisto enako.

Kaj menite, kje je težava?

Uporabniški avatar
tedybisa
Nov uporabnik

Kraj: G.Radgona

Re: Daewoo Lanos ima neenakomeren tek

Napisal/-a tedybisa To feb 08, 2011 9:37 pm

Iskra je na vseh štirih kablih??? Preveri ali ti injektor na nedelujočem cilindru vbrizga bencin. če to deluje kot mora potem izmeri kompresijo nedelujočega cilindra. Naj te ne zavede zvok delovanja vseh 4 cilindrov pri višjih obratih ko motor ni obremenjen, ker moraš kar dobro prisluhnit da slišiš ali dela ali ne.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Sr feb 09, 2011 10:47 am

Čisto enake simptome je imel naš bivši Lanos ko so bili zanič kabli za svečke. To pokanje pa se je ob ogledu v temi izkazalo kot preskakovanje oziroma prebijanje iskre na kablih.

Dawid1
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a Dawid1 Sr feb 09, 2011 12:11 pm

Kaj pa cinšpula?

Sem imel podoben primer na Fiat Bravo. Menjal kable, svečke pa še vedno isto. Nato pa še cinšpulo in stvar dela kot mora.

lp, D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov