Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Gosic
Poznavalec foruma

Re: Tempomat - naknadnja vgradnja?

Napisal/-a Gosic So feb 05, 2011 5:30 pm

Torej sedaj sem na tem da zrihtam tempomat. Sem že prijavlen oz naročen za vgradnjo, vendar bolj ko gledam strani in cene, bolj si mislim da je tale zadeva pošteno draga. Na servisu me čakajo v četrtek, vendar nevem kaj naredim.
Cena je za moje pojme gromozanska. 460€ za material + delo, sepravi okoli 500€. Vgradnja pri mojem ni možna na volanske tipke, ampak je to možno samo za letnike +2010. Moj mora imeti samo ESP, kar pa tudi ima. Sicer se pa gre za vozilo Kia ceed. Malo sem brskal po hrvaški,nemški,italjanski,UK straneh in so cene tam tam. Hrvaška je še najdražja. Gledal sem originalne zadeve. Neverjetno je to, da je poleti 2010 stal 411€(material) sedaj pa že kar 460€. Poleg tega pa je za modele +2010 dosti ceneje in pride 380€ samo material.

Torej kaj naj storim?

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker So feb 05, 2011 6:22 pm

je tempomat res vreden 500€? jaz ga imam pa ga skorajda ne uporabljam.
p.s.: za vw pride naknadnja vgradnja z materjalom in delom 130€ na servisu :mrgreen:

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So feb 05, 2011 6:55 pm

Vsak teden po dvakrat do mbja pa zna pošteno že noga bolt. Jah, nekje se more poglihat :P

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So feb 05, 2011 7:09 pm

Gosic je napisal/-a:Vsak teden po dvakrat do mbja pa zna pošteno že noga bolt. Jah, nekje se more poglihat :P

OFF: Rešitev (skopirano z nekega drugega foruma):
"sem napravil kar lepe ture po AC in vedno nekje na maksimumu, ker je pac dosti bolj udobno imeti stopalo do konca na gasu kot nekje na pol." :mrgreen:

ON: 500€ naknadna vgradnja tempomata :shock: :shock:

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Po feb 07, 2011 2:03 pm

Jst tudi te dni dobim novo Kio Ceed z naknadno vgrajenim tempomatom. Moja je MY2010 Champion (ima ESP), za naknadno vgradnjo sem dal 370 eur (z delom vred). Zakaj 500 pri tebi, mi ni jasno :o Bodo pa tipke na volanu in bo stvar identična (upam, da!) serijskemu tempomatu.

Lp, D.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Po feb 07, 2011 2:26 pm

pri oplu je to stalo 100eur (sawal) :) sem pa ga zelo dostu uporabljal na prejšnjem avtu.. zdaj, ko več nimam astre ga ful pogrešam. Je pa res, da mi na astri če sem ga imel npr vklopljenega dolgo skupaj (relacija maribor - dunaj), kar na 1x proti koncu poti ni več deloval, kakih 20min :D

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Po feb 07, 2011 5:12 pm

Na Cliotu sem ga nonstop uporabljal, sedaj pa samo na AC, ker ima tole ročko ob volanu, pa mi je dosadno skos roke premikat :)
I'm not speeding I'm qualifying...

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To feb 15, 2011 1:45 pm

Jaz sem ga dal vgradit. Bilo je gromozansko veliko 500€ z delov vred. Zadeva nevem zakaj je draga. Vem da je bilo lansko leto se okoli 410€,zdaj pa ze 460€.
Imam pa na rocko. Na tipke se da samo na modele 2010. Avto pa more imeti ESP. Res da je drago ampak mi ni zal. Glede na to da grem vsak teden 2krat LJ-MB, vsak delovni dan 10km avtoceste,5km naselja, bliza se tudi koncert na Dunaju,pa poleti morje.... Brez pa me je ze tak bolela noga, da sem komaj cakal da grem dol z AC in da naletim na kak semafor.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To feb 15, 2011 1:53 pm

Gosic je napisal/-a:Jaz sem ga dal vgradit. Bilo je gromozansko veliko 500€ z delov vred. Zadeva nevem zakaj je draga. Vem da je bilo lansko leto se okoli 410€,zdaj pa ze 460€.
Imam pa na rocko. Na tipke se da samo na modele 2010. Avto pa more imeti ESP. Res da je drago ampak mi ni zal. Glede na to da grem vsak teden 2krat LJ-MB, vsak delovni dan 10km avtoceste,5km naselja, bliza se tudi koncert na Dunaju,pa poleti morje.... Brez pa me je ze tak bolela noga, da sem komaj cakal da grem dol z AC in da naletim na kak semafor.

samo ne piši več kako varčuješ z gorivom in opremo avta (aka best buy).. če nebi vozil tako penzionersko, te nebi noga bolela! poleg tega pa ti bom izbrskal temo, kjer piše da dolgotrajna uporaba tempomata recimo pri 100 v 5. prestavi in nizkih obratih nikakor ni dobra za motor. je zelo na široko razloženo zakaj. še moj oče, ki vozi podobno kot ti se je zamislil. je pa šel tako daleč, da je po cestninah s + tipko pospeševal po par km/h :D

PS: gosic se radio oz tisti kos plastike z ogromnimi tipkami zamenjaš za kakšnega poštenega z navigacijo za 500eu pa kakšno gretje sedežev, ker se tako dolgo voziš do mb in bi lahko že golfa kupil hahaha. (sarkazem)

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ To feb 15, 2011 8:08 pm

Daj izbrskaj, mene tudi to zanima.. js precej časa vozim tako. Recimo peta ali šesta prestava odvisno od avta, se pravi cirka 2 jurja obratov(200 +/-) in 100km/h,
I'm not speeding I'm qualifying...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov