Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
DrinY
Novinec

Kraj: Dravograd

Popravilo pnevmatik z injekcijo

Napisal/-a DrinY Sr feb 23, 2011 11:57 am

Pozdrav.
Zanima me kako se pokrpa luknja v pnevmatiki z iekcijo? Ali moram s povrtalom narediti veliko luknjo?
Ko se vstavi iekcija ali se potisne do konca(do platišča) ali samo nekaj centimetrov?
Ali lahko napumpam gumo takoj ko vstavim inekcijo ali moram počakati nekaj časa? Je na youtubu alpa kje slučajno kak posnetek popravila?
Imam primer da je bila v sredini gume luknja in je vstavljena inekcija pa ne drži dobro, zanima me če je kdo že imel tak primer? Ali moram staro inekcijo dobit ven ali jo lahko porinem naprej?
Kupil sem rabljene gume s platišči, pa seveda nisem sprobu če držijo :twisted: :twisted: :bonk :bonk
Kar je čvavek naredo, vahko čvavek popraji!

Uporabniški avatar
denko4
Novinec

Kraj: dolenjske benetke

Re: Popravilo pnevmatik z injekcijo

Napisal/-a denko4 Sr feb 23, 2011 12:20 pm

Najprej narediš malo večjo luknjo, da bo šla inekcija na tesno not (v luknjo od žebljička inekcije recimo ne boš spravil).
Potem napumpaš gumo, ker če je prazna se ti zvija.
Namažeš inekcijo in potisneš kolikor globoko gre, ker ko potegneš 'šivanko' ven, gre tudi inekcija malo ven.
Zelo kmalu pa jo lahko napumpaš na pravi pritisk.

Kar se tiče pa stare inekcije, bi pa jaz najprej probal dati še eno zraven, če vidiš kje pušča, ker boš težko dobil staro ven. Če ti pa uspe, pa itak ven.

Stup0
Nov uporabnik

Napisal/-a Stup0 Sr feb 23, 2011 1:31 pm

Da ne odpiram nove teme;
Ali je možno popraviti nizkopresečno gumo, tudi če je luknja na robu pnevmatike?

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr feb 23, 2011 1:48 pm

Stup0 je napisal/-a:Da ne odpiram nove teme;
Ali je možno popraviti nizkopresečno gumo, tudi če je luknja na robu pnevmatike?

Ne vem kaj je zate nizko presečna, ampak jaz sem z injekcijo zaflikal luknjo od žebljička na robu (zunanji del tekalne plasti) na pnevmatiki 225/40/18. Držalo in nikoli bilo problemov s tem.
Ni pa vulkanizer prav nič velik kompliciral. Pripeljal sem mu na dvorišče, namotal volan da je guma ven pogledala, prišel je z iglo...žebljiček ven, igla notr-ven, napumpal direkt na 2,5 bara in sem šel (ne vem če je trajal moj obisk tam več kot 3 minute). Naslednji dan sem preveril pritisk in je držalo.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov