Nasveti in napotki ter povpraševanja...

ecvetek
Nov uporabnik

računalnik v audiju se ne prižge

Napisal/-a ecvetek Pe feb 25, 2011 11:03 am

Torej zgodilo se je tako, danes zjutraj sem se odpravljal v službo, usedel v avto, obrnil ključ, in avto je vžgal, samo takoj mi je bilo čudno, da se števec obratov ni niti premaknil. 3 sekunde za tem se računalnik v števcu ugasne in avto crkne. od takrat naprej se računalnik sploh ne prižge več.
v števcu mi sveti samo lučka za ročno če je zategnjena, dela tudi osvetlitev, ko prižgem luči, vse vse dela, samo računalnik se ne prižge, posledično tudi ni vžiga. če se dolgo igram z vžiganjem, kdaj pa kdaj hoče mal vžgat, a po 2 sekundah crkne.

na hitro sem pregledal varovalke pod pokrovom motorja, tiste ob robu nad gumo, tam kjer so tudi glavne, a nisem zasledil nobene pregorete.

podatki o avtu: AUDI A3 1.6 ambition, bencin, 2004 letnik, že tanovejši model s tanovo masko.

bi pomagalo če izklopim akumulator ali bom kasneje pri priklopu imel kake težave z ESPjem in mogoče s čim drugim, kar sem slišal da se zna zgoditi.
je mogoče da crkne računalnik? :O

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Re: računalnik v audiju se ne prižge

Napisal/-a black Pe feb 25, 2011 3:08 pm

Zelo podoben primer sem imel danes pri enakemu avtu z istim motorjem. Odklopi akumulator za 10-15 min in poizkusi še enkrat. Meni je pomagalo...
Nič ne bo narobe z ESPjem. Lučka bo gorela par 10 metrov vožnje in bo ugasnila.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov