Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mišek
Uporabnik

Clio - ne dela centralno, ključ šteka v ključavnici

Napisal/-a mišek Sr jan 05, 2011 10:09 pm

Pozdravljeni!

Imam probleme na Cliotu, to je dvojkica 98 letnik.
Najprej se je začelo tako da, mi je odpovedal daljinc za centralno zaklepanje. So že neki lotali pa ne gre, pravijo, da je elktronika fuč. Za nov ključ hočejo na servisu 100 eur :shock:
Ključa zato nisem nabavil novega in sem odklepal in zaklepal na roke. Pri tem gre pa to bolj na trdo. Zgleda bremzajo tisti motorčki. Ta tden se mi je začel ključ zatikati v ključavnici, danes zjutraj pa ko pridem na šiht, zaklenem, ključa nisem dobil iz ključavnice :shock: . Ni in ni šlo. ključavnica pa se kar okrog vrti, sicer na trdo, ampak gre okrog.
Malo kasneje grema s sodelavcem na park plac, je reko, da je že dobival tapeto iz vrat in bi tako probala ključ osvobodit. No ampak potem se mu je nekak posrečlo, da je dobil ključ ven, brez snemanja tapete.
Zdaj imam pa tak cirkus, da najprej odklenem desna vrata, potem ostalo odklenem na gumb v notranjosti in grem potem na voznikovo stran. Pri zaklepanju pa isto, zaklepam na desni. Samo kaj bo, ko bo zaštekala še tista ključavnica?? :roll:

Kako zdaj ta problem čim ceneje rešit? Kaj se je sploh zgodilo s ključavnico, da mi je zaštekala? Da bi šel nov ključ kupovat pa devat 100 eur za to, to je skoraj 10% vrednosti avta, ne hvala.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: Clio - ne dela centralno, ključ šteka v ključavnici

Napisal/-a zlica22 Sr jan 05, 2011 11:34 pm

Poizkusi s čiščenjem in podmazovanjem ključavnice. Ne obljubljam čudežev, ampak velikokrat pomaga. Navsezadnje se dobijo tudi seti centralnega zaklepanja z nižjo ceno. Tudi rabljeni.

Lp

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če jan 06, 2011 11:15 pm

Pri avtoelektričarju mi je reko, da za tak denar ko na servisu dobiš ključ, zrihta on komplet zaklepanje novo za daljincem, ki na daleč vleče. Zdaj ima tist senzor pri stropnem špeglu in si moral tam gor cilat pa od blizu.
Ampak še vseeno to pomeni 100 eur. Ali se da tako, naredit, da pobereš tiste motorčke ven, da bi potem to lažje šlo na roke zaklepat? 100 eur ne grem dajat zdaj zato.

TuningBoy
Nov uporabnik

Napisal/-a TuningBoy Pe feb 25, 2011 10:38 pm

Mal si bom sposodu temo :)

Mam en problem s ključi....

na enem dela centralno vendar noče avto vžgat....pri rezervnem pa ne dela centralno, avto pa s tem ključem vžge :D

ali je kakšna varjanta da bi naredu iz teh dveh enga delujočega?

hvala
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov