Nasveti in napotki ter povpraševanja...

CVELBI
Nov uporabnik

ESP LUČKA

Napisal/-a CVELBI To dec 07, 2010 8:33 am

Pozdravljeni! Imam 1 mesec star avto (KIA VENGA). Že na začetku se mi je prižigala lučka ESP in bila prižgala 10min. Na servisu so mi zamenjali senzor. Vendar se mi ponovno prižiga tam cca. 1-2 minute, potem pa se ugasne. A je spet kaj narobe al kaj? Naj peljem nazaj na servis?
Hvala

Uporabniški avatar
tedybisa
Nov uporabnik

Kraj: G.Radgona

Re: ESP LUČKA

Napisal/-a tedybisa To dec 07, 2010 8:50 am

Nekaj še je narobe drugače se ti lučke ne bi več prižgala. Le pelji ga nazaj pa naj zadevo še enkrat prekontrolirajo.

Lp

CVELBI
Nov uporabnik

Napisal/-a CVELBI To dec 07, 2010 8:53 am

Hvala za odgovor. Jih že kličem. LP

CVELBI
Nov uporabnik

Napisal/-a CVELBI Sr feb 09, 2011 2:48 pm

Še enkrat pozdravljeni!
Kot sem že v začetku opisala problem, ga še enkrat. Na novemu avtomobilu so mi najprej zamenjali senzor ESP, pa se mi je vseeno prižigala lučka za ESP sistem, cca. za 5minut. Potem sem peljala avto nazaj na servis in so mi zamenjali celoten sistem...tako so rekli. Še isti dan ko sem odpeljala avto domov se mi je ponovno prižgala lučka in gorela cca. 5 min. Poklicala sem na servis in so mi rekli, da naj avto pripeljem nazaj. Zanima me ali je imel kdo podobne probleme in kje je pravo vzrok napake. prosim za odgovor.

Hvala

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Sr feb 09, 2011 3:24 pm

ker si ženska, so ti rekli da so zamenjali celoten sistem, naredili pa niso nič, oziroma samo izklopili obvestilo o napaki

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport Sr feb 09, 2011 3:29 pm

problem bi bil lahko stikalo na pedalu za bremzo oz. neko stikalo v motorju...

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Sr feb 09, 2011 3:29 pm

V enem dnevu še materijal ne pride pelji nazaj zahtevaj nadomestno vozilo.......

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Sr feb 09, 2011 3:29 pm

a4 je napisal/-a:ker si ženska, so ti rekli da so zamenjali celoten sistem, naredili pa niso nič, oziroma samo izklopili obvestilo o napaki

x2
točno tako je blo

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Sr feb 09, 2011 3:53 pm

Če lučka iz ljubega mira kar ugasne bi preveril akumulator, ker lahko da se ESP izklaplja zaradi prenizke napetosti.

Uporabniški avatar
momo
Novinec

Kraj: SAVINJDSA DOLINA

Napisal/-a momo Sr feb 09, 2011 4:10 pm

Pri meni če izklopim akumulator za dlje časa in ga potem ponovno priklopim. Se mi ob prvem vžigu prižge lučka za ESP in servo (servo je električni) in gorita mogoče minuto (po domače povedano, da se vse nastavi na novo) in nato ugasneta. Ob naslednjih vžigih je vse normalno se prižgejo lučke le za kakšno sekundo in potem ugasnejo.
Audi.... zakon!

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Sr feb 09, 2011 4:16 pm

očitno ima nekdo lastnico avta za norca.
Avto je nov, v garanciji. Oster nastop naj zadevo čim hitreje popravijo,ta čas na zahtevati nadomestno vozilo...pa zagroziti z novinarji; slaba reklama je največji bič za prodajalce oz. serviserje.

lp tdk

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Sr feb 09, 2011 6:23 pm

glej, ni jih tako enostavno premagat. pripravljeni so tudi na take situacije. že v štartu te lahko tožijo za blatenje imena brez dokazov in te prestrašijo do te mere da nehaš

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Sr feb 09, 2011 6:36 pm

a4 je napisal/-a:glej, ni jih tako enostavno premagat. pripravljeni so tudi na take situacije. že v štartu te lahko tožijo za blatenje imena brez dokazov in te prestrašijo do te mere da nehaš

se strinjam, da so prodajalci in serviserji pripravljeni na vse ali marsikaj; toda očitno brez trdega prijema ne bo šlo. Blatenje brez dokazov...kamera lahko snema nekaj časa in pokažejo kaj so posneli pa so dokazi tu..ali?
Da te prestrašijo?? mene nebi, brez skrbi; da kupim nov avto, ki ne dela, ga popravljajo in coprajo nevem kaj, pa spet ne dela...in stranka oz. kupec naj bo kar tiho in čaka na njihovo dobro voljo ali celo usmiljenje, da bo nekaj delovalo tako kot je treba? S takimi se ne dela z rokavicami.

lp tdk

trs
Novinec

Kraj: bela krajina

Napisal/-a trs Sr feb 09, 2011 8:45 pm

Ja očitno maš lepe noge :shock: in ti prijazno odgovarjajo, garancija pa teče...
Počasi se boš navadila na lučke in odvadila tečnarit na servisu. :idea:
Naredi tako, kot je eden že opisal, pusti jim svoj avto, dajo naj novega nadomestnega za promocijo in te pokličejo čez nekaj dni, ko
bo zrihtano. Pa še takrat pojdi s svojim na izlet ene 30km, da se prepričaš, da zdaj je pa :mrgreen:
vw je boljši avto

CVELBI
Nov uporabnik

Napisal/-a CVELBI Če feb 10, 2011 11:30 am

Hvala za odgovore. Verjetno bo treba res malo zaropotati na servisu :evil: . Bom videla kaj bodo naredili drugi teden. Se vam bom oglasila, kako zadeva stoji.Hvala in lp.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Po feb 28, 2011 4:06 pm

kako zelo je ropotalo na servisu ? kaj novega ?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov