Nasveti in napotki ter povpraševanja...

marjanko2
Nov uporabnik

PROBLEM: Kodiranje ključa Peugeot 206 1.4hdi

Napisal/-a marjanko2 Ne feb 27, 2011 2:39 pm

GRE ZA PEUGEOT 206 letnik 2003 motor 1.4 hdi

Problem je sledeč. Kupil sem novo ohišje dalinca. Ker je bila odprtina kamor gre ključ premajhna sem tisti del ključa malo pobrusil (obkroženo z rdečim na sliki), da se je ključ vsedel notri. In sedaj problem avto ne vžge. Ko ga vžgem z rezervnim ključem vžge normalno, če poskušam nato vžgat avto s tem ključem in vžge normalno ko pa avto zaklenem in odklenem ga ne morm vec vzgat.
- Probal sem tudi sinhronizacijo dalinca, po navodilih iz knjige
- Odklopil sem tudi akumulator in potem probal sinhronizacijo,
- Vzel baterijo iz dalinca in potem probal sinhronizacijo in še vedno isti rezultat.

Ima kdo kakšno idejo oz predlog?
Priponke
Untitled-1.jpg

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Re: PROBLEM: Kodiranje ključa Peugeot 206 1.4hdi

Napisal/-a Doche Ne feb 27, 2011 2:47 pm

Na tej tvoji sliki kjer imaš obkroženo rdečo vidiš zraven spodaj tisti kvadratek? No v tem kvadratku se skriva koda, ki jo moraš vzet ven in jo prenest v nov ključ. Potem pa bo delalo. Nevem zakaj si ga moral pobrusit, jaz sem naredil tako zamenjavo brez kakega brušenja.

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Po feb 28, 2011 1:47 am

morda ti bodo na peugeot forumu bolje znali pomagat
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Po feb 28, 2011 8:33 am

Kot ti je napisal Doche, moraš prenesti čip iz enega ohišja v drugega, drugače se ne izklopi imobilizator (to zgleda nekako tako, da vergla, vergla, vergla pa se nič ne zgodi). Drugače da je bilo potrebno vrtati, si pa kupil ne najboljši ponaredek...

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

marjanko2
Nov uporabnik

Napisal/-a marjanko2 So mar 05, 2011 6:02 pm

Hvala za odgovore....jap vcasih je bl kupet kak mal drazji ponaredek ko pa najcenejsega...me je izučlo na napakah se ucimo....sem pa naredu se eno bedarijo staro ohisje sem prehitro stran vrgu...se da ta transponder dobit in kolk je to kej dnarja...ce se komu kej sanja...

HVALA ZA ODGOVORE LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov