Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Puščanje EGR na Golf V TDI l.06 (BXF)

Napisal/-a 4vale6 Po okt 04, 2010 3:58 pm

Danes sem imel avto na servisu na 90.000km, gre za vozilo Golf V TDI 66kw BXF motor, letnik 06. Rekli so mi da mi pušča oz. solzi olje EGR ventil in mi informativno naračunali popravilo cca. 150eur. Zdej naj nebi šlo za urgentno zadevo, bi blo pa dobro odpravit napako,pravijo. Olje kontroliram tedensko in da bi šlo za kake večje količine le tega nisem opazil (običajn slab liter na servisni interval). Potreboval bi kakšen nasvet kaj naj naredim, je veliko eur razlike če sam nabavim kose?

Hvala!

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Po okt 04, 2010 4:33 pm

nov EGR je na pooblaščenem 166€, ponaredki so pa od 60€ naprej.
je ravno prejšnji torek kolega na golfu menjal egr, ker ga je čistil, pa je po nesreči med izoihovanjem pihnil v napačno luknjo in uničil membrano.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Napisal/-a 4vale6 Po okt 04, 2010 6:07 pm

hm... Men je reku da je EGR 80eur,2eur tesnilo,pa še neki pride zravn, pa 1h dela. Tam od 100-150 eur okvirno,zdej če je original nisem spraševal,ker sem domneval da je. :?

Uporabniški avatar
ludbe
Uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

Napisal/-a ludbe To okt 05, 2010 8:40 am

če te ne moti da je masten ga pusti. Nivo olja in puščanje EGR ventila nima nobene veze. Tisto olje ki ti pušča z EGR ventila, se nabere iz oljnih hlapov kateri so speljani z pokrova ventilov, in ti potem tukaj čez uno luknjico udari, ker je zanič membrana na ventilu.

Kot sem že rekel če te ne moti da je EGR ventil masten ga pusti, ne bo nič narobe. Nivo olja pa ne bo nič manjši zaradi tega.

lp

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Napisal/-a 4vale6 To okt 05, 2010 9:47 am

Najlepša hvala za informacije. Naj bi bilo pa samo mastno okoli ventila...
Ma kdo kako slikco kje točno je ta ventil pri petici?

hrošč
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: Puščanje EGR na Golf V TDI l.06 (BXF)

Napisal/-a hrošč Ne mar 06, 2011 11:05 am

Da si sposodim temo..gre sicer za Golf IV TDI 96kw.

Ali sem prav ugotovil, da je spredaj na sovoznikovi strani med blatnikom in odbijacem nekaksen box, filter za izpuh, ki gre proti EGR ventilu? Ena kovinska cev gre v njega, plasticna oz. gumijasta pa iz njega.
Problem je v tem, da je ta skatla od zunaj povsem mastna in obcasno pusca fleke olja tudi na dvoriscu. Kaj bi to pomenilo? Pusca EGR in se po cevi cedi olje do filtra? Ali pa sem cisto falil.. Kak nasvet bo dobrodosel, sicer pa se bo treba tako ali tako oglasiti pri mehaniku.

hrošč
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: Puščanje EGR na Golf V TDI l.06 (BXF)

Napisal/-a hrošč Po mar 07, 2011 10:31 pm

Nobene ideje? :cry:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov