Nasveti in napotki ter povpraševanja...

RS84
Novinec

Felicia zavore

Napisal/-a RS84 To feb 22, 2011 6:53 pm

Pozdravljeni

Imam eno vprašanje glede zavor na omenjenem avtu. Recimo ko sem se pelal ter zabremzal zavore primejo vendar čeljust ne spusti narazen in se čuti na avtu kako se "matra". Razdro sem obe prednji zavori ter tista vijaka oz. štifta ki se čeljust pelje po njih sta na obeh stranih prijela...ok fajn najdu napako..lepo podmažem ščistim rjo se zapelem bremzam malo boljše ampak še vedno ne spusti čeljusti nazaj a sedaj samo na desnem kolesu se to dogaja... ni mi jasno ker tisto sem lepo podmazal in je vse ok.

No od tu naprej pa ne "poznam" zavor nisem nikol naprej na nobenem avtu raziskoval, ker mi je na vseh zaenkrat lepo lavfalo.
Je možno, da je kak ventil pa olja nazaj ne spusti pa drži čeljust?

Prezračo sem vse lepo enih parkrat tak, da zrak nebi smel bit krivec. Kje lahko nadaljujem, da ne razdiram preveč, če je imel že kdo podoben primer?

LP

udd
Nov uporabnik

Kraj: Logatec

Re: Felicia zavore

Napisal/-a udd To feb 22, 2011 7:03 pm

Menjaj batke, ker so sigurno rjavi in jih ne vrača nazaj, imel isti problem pred nekaj meseci nazaj in sedaj dela kot novo.
mmnn

RS84
Novinec

Napisal/-a RS84 To feb 22, 2011 7:39 pm

Kje se nahajajo te batki?

udd
Nov uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a udd To feb 22, 2011 8:36 pm

Batki se nahajajo v samem ohišju zavor glej sliko
Priponke
47317873-3.jpg
47317873-3.jpg (56.1 KiB) Videno 1036 krat
mmnn

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 To feb 22, 2011 9:38 pm

Še enkrat preveri vodila in jih fino obrusi in premaži. Preglej zavorne bate- tista okrogla stvar na sredini. Ko bodo zavore potrdte dvakrat ali trikrat pritisni na pedal, da bat pogleda ven, nato ga s "cvingo" ali dvema izvijačem porini nazaj. Hitro boš videl, če je "zarustan". Če je zarjavel oz je zamazan ga lahko vzameš ven in ga lepo zbrusiš s finim vodobrusnim papirjem- izogibaj se uporabi bencina. Preglej protiprašno gumico bata-je cela? Ko sestavljaš nazaj, včasih pri protiprašni gumici potrebuješ kar nekaj potrpljenja da jo spraviš gor...
LP

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr feb 23, 2011 12:21 am

Pozdravljeni

Dodal bi samo, da ko se zavorni cilinder podira je obvezno menjati tesnila - no potem tudi ščitna/proti prašna gumica ne nagaja.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr feb 23, 2011 1:04 pm

Za Felicijo so tako poceni zavorni bati, da se ne splača nič čarat okol starih.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

RS84
Novinec

Napisal/-a RS84 Sr feb 23, 2011 4:43 pm

Hvala za odgovore. Bom si v soboto vzel čas pa razdro to zadevo. Bom najprej poizkuso to zadevo porihtat, če ne bo dobro bom pa zamenjal. Je pa res, da je to avo, ki ga bolj mal uporablam in večino časa stoji zato pa še prej kaj zarusta.

Hvala, LP

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr feb 23, 2011 5:49 pm

Pozdravljeni

Pri sestavljanju namažite malo več ATE masti pod ščitno/proti prašno gumico in dolgooooo ne bo nič blokiralo, kljub temu, če vozilo stoji.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

RS84
Novinec

Napisal/-a RS84 To mar 08, 2011 5:35 pm

No šele dans sem si uzel čas, ter še enkrat razdrl.
Vse sem zbruso je blo v tistem cilindru mal rje oz. tako hrapavo bolj. Tud batek sem zbruso z vodobrusnim papirjem vse se sveti kot novo sestavo mal podmazo na suho lavfalo tako kot mora.
Že vesel zdj pa mogoč bo naredim en krog pridem domov in spet vse pregreto spet desna stran. Še enkrat razdro mislo mogoč kje kaj ne nalega dobro pa zgledalo vse ok. Ampak še vedno ne spusti oz. jo čez nekaj časa. mogoč mal boljš ampak še vedno ne tko kot bi moral bit.
Pakne majo sigurno še pol "mesa" res pa da so ble parkrat pregrete.Nove pa nečem, dat not ka se mi jih škoda zdi da jih pregrejem. Zdj pa res ne vem več ka se še da nardit, ka vse lepo lavfa.

LP

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To mar 08, 2011 6:16 pm

Hja očtino ne lavfa kot bi moralo....Probaj za foro ainliftat...sej ne da je zrak notri ampak lahko je zadelana cev.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To mar 08, 2011 8:00 pm

dj mal une gumi cevke poglej,lahko da sos e sesule al pa da so prescipnene kje.se zna dogajat da je sesuta znotraj in k prtisnes na zavoro je ogromn pritiska in gre olje mem,k pa spustis zavoro pa nege nc olja nazaj...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara To mar 08, 2011 8:29 pm

če batek in vodila, ko imaš razstavljeno lepo laufajo, potem je sigurno lajtunga oziroma cevka na desni strani zamašena, odvij prezračevalni vijak na čeljusti nekdo pa naj ti stisne zavoro, če priteče malo ali nič olja ven potem je nekaj narobe na ceveh in ostane batek pritisnjen na ploščice,verjetno se tudi olje ne vrača nazaj in ostane batek zunaj in se ne vrne nazaj v čeljust.....
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

hermand
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a hermand Sr mar 09, 2011 7:39 pm

Sestavi zavore skupaj brez zavornih ploščic in pritegni vijake in boš potem videl če gre čeljust po vodilih levo desno (mogoče je,da je štift deformiran).

LP

RS84
Novinec

Napisal/-a RS84 Sr mar 09, 2011 9:00 pm

Hvala za pomoč zaenkrat, ko bo čas preverim še te lajtnge sam ko sem odzračeval mi je lepo stisnlo zrak iz cilindra,
mogoče pa res kje kaj zamašeno.

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov