Nasveti in napotki ter povpraševanja...

favorites
Nov uporabnik

merilec pretoka zraka

Napisal/-a favorites Pe mar 11, 2011 10:39 am

pozdravljeni!
imam golfa 3 gti 8v
tip mašine: ADY
merilec: hitachi 037 906 461B

Odpovedal mi je merilec pretoka zraka, novi je veliko predrag. Rabljenega pa ne dobim takega da bi se številke ujemale oz bi bil znamke hitachi.

Sedaj pa me zanime če je mogoče zamenjati celotni sistem ( zračni filter, merilec, vse pripadajoče cevi ...) z katerim drugim tipom mašine (GTI 8v). Je možno? Bi stvar delovala? Se da elektronika tako naštimat oz bi me to prišlo ceneje kot nakup novega?
Sistem bi lahko dobil za mejhne denarce, če bi pa delovalo pa nevem.

dodal sem slike v album:
http://www.mojalbum.com/favorites/menjava-merilca

Upam da mi boste znali pomagati :)

Lepo pozdravljeni
Grega

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: merilec pretoka zraka

Napisal/-a joztom Pe mar 11, 2011 11:35 am

037906461B oznaka od VW, in to ni noben GTI motor, kvečjemu značka, GTI motor je ABF s 115kW, tvoja oznaka je popolnoma navaden ADY 2.0 motor s 85kW. Pri Copex imajo naprimer 86049 Meat&Doria, še prej pa na TecDoc v vsaki trgovini najdeš zamenjavo, ta motor bil nekdaj precej v Passatih, Seatih, Audijih itd.

favorites
Nov uporabnik

Napisal/-a favorites Pe mar 11, 2011 11:47 am

Mišljena je bila značka ane. Mislil sem da je drugačen program, od vrste vozila tudi, in ne samo od motorja. Zato sem poskušal napisati čimveč podatkov (med njimi tudi GTI kateri je bil mišljen kot značka avtomobila). Motor je 2.0 8v 85kw. Ne spoznam se toliko zato sem vprašal tukaj na forumu. Hvala za odgovor joztom.

Serviser prijatelj je povprašal in stvar stane 200eur. Se stvar da dobiti kej ceneje? To da se prodaja vem samo mi je trenutno kar škoda dati, tako da iščem kšno drugo rešitev. Če je možna seveda.
copex 180eur

hvala
Zadnjič spremenil favorites, dne Pe mar 11, 2011 12:24 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace Pe mar 11, 2011 12:21 pm

**classic power-original power!**

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace Pe mar 11, 2011 12:23 pm

favorites
Nov uporabnik

Napisal/-a favorites Pe mar 11, 2011 12:30 pm

to sta ponaredka al kako.
prve tri števile se ne ujemajo, je to veliko drugače? zdej uprašane če bo delalo :S
Pa nekaj poštnine, če pa nebo vredu bom pa dvakrat plačov, le to me skrbi. Pa če bo konektor gor pasov oz priklop

hvala

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace Pe mar 11, 2011 12:38 pm

evo,kot nov:

http://cgi.ebay.de/orig-Luftmassenmesse ... 1c19eabe49

ali pa malo cenejša verzija, pravijo da je kvaliteten ponaredek:

http://cgi.ebay.de/Luftmassenmesser-VW- ... 5d2bfbb53b

favorites
Nov uporabnik

Napisal/-a favorites Pe mar 11, 2011 12:43 pm

to pa že more da dela :D
hvala gospodič, si kje blizu da za pirček dobiš :P

imaš kej izkušenj z naročanjem preko ebuy-a koliko je to poštnine ter v kolikem času dobiš

hvala

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Pe mar 11, 2011 12:52 pm

Pa ti ja piše 14€ INTernationaL dostava, pride pa vedno v parih dneh. Pa si ziher, da je to res šlo, ker če bi res tisto žico utrgal, bi ne delalo nič. Pa še odpade imaš pa servise za rabljeno, pa Hercules...

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace Pe mar 11, 2011 1:05 pm

favorites je napisal/-a:to pa že more da dela :D

imaš kej izkušenj z naročanjem preko ebuy-a koliko je to poštnine ter v kolikem času dobiš

hvala

kjer prodajalec ni podal podatka o višini poštnine, moraš najprej stopiti v kontakt z njim in se o tem dogovoriti. problem lahko nastane, ker nekateri zaradi osebnih in drugih razlogov sploh ne želijo pošiljati v tujino. Kdaj pa artiker prispe, je odvisno od večih dejavnikov. Že npr. od tega, kdaj ga prodajalec zapakira in da na pošto. Navadno to storijo naslednji dan, ko prejmejo plačilo. Tako iz izkušenj ti povem, da,če ne gre kaj narobe, paketi iz nemčije al pa UK prispejo v povprečno enem tednu. lajko malo prej ali pa kasneje. plačat je pa najbolje preko paypala. do sedaj nisem imel nekih slabih izkušenj z ebayem, pa sem naročil že preko 50 artiklov...

lp

ps.-za pir, no ja, če boš že glih kdaj v SG-ju, zakaj pa ne;)

favorites
Nov uporabnik

Napisal/-a favorites Pe mar 11, 2011 1:09 pm

misliš če je sploh šov luftmeser. Na servisu mi ga je dal gor in je pokazalo da ne dela. Če imam izklopljenega mi avto deluje normalno če gledenam na samo moč, je pa VELIKO več izpuhov, pa kšn litr več pokuri. Če ga vklopim je pa tko kot bi se po 3 celindrih vozu :D Zdej problem je ker čez tehničenga nemorem priti, je pa spet uprašane če ni poleg luftmeserja še kej druzga kšn katalizator :S
Sem pol kuj vidu ja da imaš spodej za izbrat in je 14 evr.
Misliš da ni vredu?

favorites
Nov uporabnik

Napisal/-a favorites Pe mar 11, 2011 1:18 pm

Vz_ace je napisal/-a:
favorites je napisal/-a:to pa že more da dela :D

hvala

kjer prodajalec ni podal podatka o višini poštnine, moraš najprej stopiti v kontakt z njim in se o tem dogovoriti. problem lahko nastane, ker nekateri zaradi osebnih in drugih razlogov sploh ne želijo pošiljati v tujino. Kdaj pa artiker prispe, je odvisno od večih dejavnikov. Že npr. od tega, kdaj ga prodajalec zapakira in da na pošto. Navadno to storijo naslednji dan, ko prejmejo plačilo. Tako iz izkušenj ti povem, da,če ne gre kaj narobe, paketi iz nemčije al pa UK prispejo v povprečno enem tednu. lajko malo prej ali pa kasneje. plačat je pa najbolje preko paypala. do sedaj nisem imel nekih slabih izkušenj z ebayem, pa sem naročil že preko 50 artiklov...

lp

ps.-za pir, no ja, če boš že glih kdaj v SG-ju, zakaj pa ne;)

aha aha no sej to me je zanimalo :)
fajn fajn

hvala

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Pe mar 11, 2011 1:20 pm

Meni kaže za Slowenien 14,70€.

favorites
Nov uporabnik

Napisal/-a favorites Pe mar 11, 2011 1:24 pm

joztom je napisal/-a:Meni kaže za Slowenien 14,70€.

na enem lahko izbereš slovenijo katera stane 14.70 na drugem pa ni navedeno ali pa samo jst nisem opazil.

hvala obema za čas in trud, sta veliko pomagala

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace Pe mar 11, 2011 2:05 pm

Saj pravim,da se je v prvem primeru treba dogovoriti s prodajalcem o poštnini. v najslabšem primeru sploh ne bo hotel poslati v tujino. drugače pa lahko računaš na ene 20e poštnine.

lp

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Pe mar 11, 2011 10:53 pm

Pozdravljeni

Pri http://www.rsrmotorsport.com/ imajo rešitev za takšne primere s preprogramiranjem ECUja. Ostane obstoječi ( okvarjen ) ECU pa jemlje idealno linijo glede na rpm. Lahko vam to uredi vsak, ki ima tester ( z univerzalcem se to ne da ) VAG, VAS, VAG-COM............................... in seveda razpolaga z znanjem preprogramiranja ECUja.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

favorites
Nov uporabnik

Napisal/-a favorites Ne mar 13, 2011 9:43 am

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Pri http://www.rsrmotorsport.com/ imajo rešitev za takšne primere s preprogramiranjem ECUja. Ostane obstoječi ( okvarjen ) ECU pa jemlje idealno linijo glede na rpm. Lahko vam to uredi vsak, ki ima tester ( z univerzalcem se to ne da ) VAG, VAS, VAG-COM............................... in seveda razpolaga z znanjem preprogramiranja ECUja.

Lep pozdrav

cena tovrstnega popravila je 125eur

Uporabniški avatar
s3
Nov uporabnik

Napisal/-a s3 Ne mar 13, 2011 9:54 am

favorites je napisal/-a:
Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Lep pozdrav

cena tovrstnega popravila je 125eur

res je 125eur, ampak pri RSR ti tako naredi da ti v življenju avto ne bo več zatežil za to napako in bo deloval kot je treba. To pa je vredno 125eur. ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov