Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

aftermarket avtoalarm

Napisal/-a Klobasa Pe mar 11, 2011 2:20 pm

Torej, v Šparu sem kupil avtoalarm in v navodilih piše da ga naj zvežem nekam na 12V.
Zdaj me pa zanima kako? Ga lahko zvežem direkt na akumulator? Najraje bi ga nekam v notranjost avta zaradi vode, čeprav naj bi bil vodotesen (Špar...)

Aja še to, vtičnica za el. vžigalnik mi deluje samo kadar je kontakt. Ko ključ vzamem ven, ne dela. Zanima me kako naredim da bo delala pri ugasnjenem avtu.

Gre se pa za R Laguno 1996

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Re: aftermarket avtoalarm

Napisal/-a CockroaC Pe mar 11, 2011 2:57 pm

Oglasiš se z 30€ pri prvem avtoelektričarju.
Slika

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa Pe mar 11, 2011 3:44 pm

Nebi dal 30e električarju če sem dal 20 za alarm (-50%) :D

Uporabniški avatar
R4gtl
Nov uporabnik

Napisal/-a R4gtl Pe mar 11, 2011 6:35 pm

si pogledal pri prostoru za varovalke?

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe mar 11, 2011 6:37 pm

sem cisto zelen na podrocju elektrike, ampak a ne bi bilo najlazje potegnit direkt z akumulatorja :?:
turbo inside

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa So mar 12, 2011 1:20 am

Za alarm sem se odločil da ga bom priklopil direkt na akumulator, ga zavil v vrečko in zalepil na spodnjo stran motornega pokrova.
Zanima me kakšno varovalko naj dam vmes. In kako jo naj sploh namestim na žico??

Za el. vtičnico pa še zmeraj nevem kako jo naj zvežem mimo ključavnice.

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic So mar 12, 2011 8:23 am

Obstajajo ohišja za varovalke, lahko pa jo tudi prilotaš na žico, skratka prekiniti moraš povezavo.
Za stalno napajanje pa moraš najti kakšno "pametno" žico, ki je priklopljena na stalni plus, okrog varovalk ali pod volanom se vedno kaj najde, čudno pa da vžigalnik ni, eni imajo tako zvezano drugi pa zaradi varnosti drugače.
Izračunaj nek približni tok glede na porabnika (sireno in alarm), napetost imaš cca 14v. Boš dobil okvirno predstavo kakšno vaarovalko potrebuješ.

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa So mar 12, 2011 9:05 am

Skubic je napisal/-a:Obstajajo ohišja za varovalke, lahko pa jo tudi prilotaš na žico, skratka prekiniti moraš povezavo.
Za stalno napajanje pa moraš najti kakšno "pametno" žico, ki je priklopljena na stalni plus, okrog varovalk ali pod volanom se vedno kaj najde, čudno pa da vžigalnik ni, eni imajo tako zvezano drugi pa zaradi varnosti drugače.
Izračunaj nek približni tok glede na porabnika (sireno in alarm), napetost imaš cca 14v. Boš dobil okvirno predstavo kakšno vaarovalko potrebuješ.

V navodilih piše Consumption 50 mA. Verjetno je to takrat ko sirena ne tuli. Kako pa izračunam za sireno?
Piše pa, da tuli z 90 decibeli

Bi pa rad to danes zrihtal, dokler so še trgovine dopoldne odprte

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa So mar 12, 2011 1:52 pm

Sem malo gledal kable in dobil idejo da bi 2 kabla ki greta v avtoradio naredil na Y, tako da bi en konec šel v radio, drug pa v alarm.
V tem primeru bi se tudi izognil igranju z varovalkami saj jih kabli za avtoradio že imajo. Mogoče bi namesto 20A, dal notri 25.

Bi to delalo ali bi potem radio imel premalo elektrike?

Uporabniški avatar
R4gtl
Nov uporabnik

Napisal/-a R4gtl So mar 12, 2011 2:06 pm

20 ali celo 25A je veliko preveč prej 5 ali 7.5A

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa So mar 12, 2011 8:46 pm

Avtoalarm me ne zanima več. Očitno sem nekaj narobe naredil in kar naenkrat se je segrel in od takrat naprej sirena dela samo s polovično močjo. Očitno je skurjen :lol:

Zdaj moram samo še ugotoviti kako naj prisilim vžigalnik da dela ko je avto ugasnjen.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So mar 12, 2011 8:56 pm

Pozdravljeni

Hmmmmmmmmmmmmmm....................še zmeraj ostane opcija avtoelektrikar, da vam napelje stalni tok. Osebno se bi izogibal "švasanja" po vašem vozilu - dokler to ne opazi ECU - hja, potem pa bo šele nastal strošek popravila.

lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Skorpjon
Nov uporabnik

Napisal/-a Skorpjon So mar 12, 2011 9:45 pm

Fantje ne se igrat z elektriko, sam sem štromar pa sem že videl kaj se je zgodilo že z parimi avtami k so se fantje sami igrali z vazavo avoradijev ter ostalih zadev. Do skurjanja avto radija pa do samovžiga avta. Pel enmu kolegu pa mu dej za pir pa bo narejeno tako kot treba.

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Po mar 14, 2011 10:29 am

Klobasa je napisal/-a:Avtoalarm me ne zanima več. Očitno sem nekaj narobe naredil in kar naenkrat se je segrel in od takrat naprej sirena dela samo s polovično močjo. Očitno je skurjen :lol:

Zdaj moram samo še ugotoviti kako naj prisilim vžigalnik da dela ko je avto ugasnjen.

Hja, mogoče se da kaj rešiti, oziroma je smao kaj narobe zvezano. Najlažje ga preizusiš (tudi pred vgradnjo), če ga lepo na mizi priklopiš na 12v baterijo in preizkusiš delovanje in kaj vse potrebuješ, žice itd..

Glede vžigalnika pa še enkrat - brez nekega preizkuševalca napetosti ne bo šlo. Potrebuješ stalno napajanje, in ne poznam drugega načina kot "preizkus" žic oziroma napeljave z nekim car checkom. Lahko tudi potegneš direkt z akumulatorja, ampak to se ne dela, pa obvezno dat kakšno varovalko vmes, razen če boš samo moitel polnil. Pri varovalkah oziroma pod volanom imaš kablov s stalnim napajanjem malo morje.

LP

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Po mar 14, 2011 10:31 am

Skorpjon je napisal/-a:Fantje ne se igrat z elektriko, sam sem štromar pa sem že videl kaj se je zgodilo že z parimi avtami k so se fantje sami igrali z vazavo avoradijev ter ostalih zadev. Do skurjanja avto radija pa do samovžiga avta. Pel enmu kolegu pa mu dej za pir pa bo narejeno tako kot treba.

Samovžig avta kot avto v plamenih ali kot vžig brez ključa? :lol:
Očitno se tudi to da, ampak se moraš že kar potruditi :D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov