Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
mišel
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Re: letni servis

Napisal/-a mišel So apr 17, 2004 3:49 pm

santos je napisal/-a: Ali te lahko policija preveri če imaš v servisni knjižici vse v redu glede na to da nimam tehničnega ali je ta redni letni pregled bolj formalnost, da servisi služijo mastne denarce?

LP

:D :D :D TA JE DOBRA

andrej89
Nov uporabnik

Napisal/-a andrej89 Sr mar 16, 2011 8:46 pm

Lepo pozdravljeni, da ne bom smetil foruma bom pisal kar sem.

Imam Opel Corso 1.2, letnik 2003 in sedaj je leto naokrog in prb. 15 kkm (sedaj ima 99kkm). Zato bi naredil servis.
Zanima me kaj vse naj bi še pogledal oz. zamenjal razen olja. Kako je glede svečk?
Hladilna tekočina je vredu (mislim nivo), pa tudi pred zimo je zdržala prb. do -30°C tako da je najbrž
še zmeri čist vredu.

Pa še nekaj je... Ta model nima zobatega jermena ampak ima namesto jermena verigo. Pri avtih ki imajo jermen, vem da bi pri
teh km moral biti že zamenjan, pri verigi pa nevem. Menja predvidevam da se je ne, bolj me zanima glede kontrole napenjalcev
oz. če je treba bit na kaj pozoren?

NIsem avtomehanik zato sprašujem in se vnaprej zahvaljujem za odgovore.

LP ;)

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Sr mar 16, 2011 9:31 pm

andrej89 je napisal/-a:Lepo pozdravljeni, da ne bom smetil foruma bom pisal kar sem.

Imam Opel Corso 1.2, letnik 2003 in sedaj je leto naokrog in prb. 15 kkm (sedaj ima 99kkm). Zato bi naredil servis.
Zanima me kaj vse naj bi še pogledal oz. zamenjal razen olja. Kako je glede svečk?
Hladilna tekočina je vredu (mislim nivo), pa tudi pred zimo je zdržala prb. do -30°C tako da je najbrž
še zmeri čist vredu.

Pa še nekaj je... Ta model nima zobatega jermena ampak ima namesto jermena verigo. Pri avtih ki imajo jermen, vem da bi pri
teh km moral biti že zamenjan, pri verigi pa nevem. Menja predvidevam da se je ne, bolj me zanima glede kontrole napenjalcev
oz. če je treba bit na kaj pozoren?

NIsem avtomehanik zato sprašujem in se vnaprej zahvaljujem za odgovore.

LP ;)

Kaj je bilo vse nazadnje menjano? Poglej v servisno in tam piše kaj se menja na določeno št. kilometrov.
Nujno se menja olje (GM genuine 5W30 ali 10W40 - poglej v servisno!), filter kabine in filter zraka!
Glede ostalega. Svečke (poglej kdaj so bile nazadnje, to je max. 20€ za 4 komade), naj se pregleda kako je s filtrom za bencin (mislim, da se ga pri Corsi menja na 60000 km). Potem naj se pregleda zavorno olje - po potrebi menjat, naj se pregleda olje servo volana. Glede ketne in ostalega pa naj nekdo drug napiše. Avto se še dvigne in pregleda zavore (diske, ploščice) in podvozje.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Če mar 17, 2011 12:01 am

X2
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

andrej89
Nov uporabnik

Napisal/-a andrej89 Če mar 17, 2011 11:32 pm

No zavorne ploščice + diski so bili menjani pred par mesci, filter za bencin pa pri 60kkm. Se pravi da ga
bom menjal naslednjič. Kar se tiče olja... sedaj je noter 10W40 pa sem se odločil da bom dal istega. Dobil
sem ga od Castrola, ful v akciji pa piše da je dober za marcedeza pa VW pol mislem de bo tud za Opel ;)

No kupil sem še filter za zrak, olje, za kabino ga bom pa pred poletjem enkrat zamenjal...

svečke so bile tudi menjane pri 60kkm, se pravi da bi eno leto še morale zdržat...

kar se tiče servo volana bom tudi pogledaw....

no hvala za nasvete ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov