Nasveti in napotki ter povpraševanja...

miller10
Nov uporabnik

Renault Clio 1.2 16v letnik 2002

Napisal/-a miller10 Ne mar 20, 2011 7:18 am

Imam Clia 81.000 prevoženih 2002 letnik in zadnje čase imam z njim rahle težave.
Na avtu se po nekaj 100 metrih ali kilometru začne utripati lučka za motor in avto začne delati po treh cilindrih se pravi ne gre nikamor zvok ima kot traktor in komaj spelješ moraš dati fejst gas, da lahko spelješ.
Cca. 9 mesecev nazaj mi je zamenjal mehankar razdelilno kapo in vžigalno tuljavo (cinšpulo). Moral sem ga še ene parkrat peljati nazaj, ker se je napaka ponavljala, ampak potem je napako odpravil.
Sedaj po 9 mesecih se je problem ponovil. Avto dela ali pa ne kakor se odloči. Lahko se normalno voziš 20 km (toliko imam do šihta pa nazaj) pa dela normalno ali pa ne se pravi ko avto prižgeš po nekaj prevoženih minutah začne utripati lučka in preklopi na tri cilindre. Ko sem prebiral malo na netu sem opazil, da imajo Clii to serijsko napako z cinšpulami.
Sedaj me pa zanima vaše mnenje:
1. ali ima ta Clio res 4 cinšpule?
2. ali mislite, da je to res lahko ena od cinšpul ali bi lahko bilo kaj drugega? Kaj bi lahko bilo drugega?
3. zakaj se mi to ne dogaja vedno in zakaj ne vžge po treh cilindrih že ko prižgem avto?

Dawid1
Novinec

Kraj: Štajerska

Re: Renault Clio 1.2 16v letnik 2002

Napisal/-a Dawid1 Ne mar 20, 2011 8:29 am

Kaj pa če je težava v vžigalnih kablih?

Sam sem imel podoben primer na Fiat Bravo. Al pa probaj z drugo cinšpulo, saj ta je še vrjetno v garanciji.

lp, D

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Re: Renault Clio 1.2 16v letnik 2002

Napisal/-a R 26 Ne mar 20, 2011 8:59 am

Pri nas se je pojavil ta problem dvakrat vendar v drugačni obliki. Prižgala se je lučka (vedno ko ga je vozila mati, skoraj sigurno je zapela konektor za pedal plina in ga zrahjlala), vožnja je bila normalna 10, 20 ali pa 200 km, se ni zgodilo nič. Avto vgasneš, prižgeš in se pelješ normalno naprej in lučka ne gori. Drugič ko se je lučka prižgala je, gasa ni bilo več. Lahko si pritiskal, ampak gasa ni bilo. Ponovno ugasneš, nažgeš in deluje, ali pa podrmaš tist konektor in to j bilo to.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov