Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Natankal,indikator se ne premakne

Napisal/-a tdk Ne mar 20, 2011 6:52 am

Dobro jutro!

Pred cca. 20 min sem dolil nafto v rezervoar. Indikator nivoja goriva je kazal nekaj malega manj kot 1/4 goriva v tanku; dolil sem do konca(tako kot vedno).Znesek nekaj malega manj kot 60 evrov. In ko se odpeljem čez 1-2 km opazim,da se kazalec nivoja goriva sploh ni premaknil;ostal je tam,kjer je bil pred tankanjem.Se peljem enih 8km;avto ugasnem,kazalec se spusti na položaj praznega tanka(kot vedno ob ugasnjenem motorju);avto ponovno prižgem, se dvigne do položaja,kjer je bil prej;torej pod 1/4.
In sedaj?Avto je v garanciji do novembra letos,laguna GT; do sedaj tega nisem opazil oz. ni bilo.Tankal sem do polnega rezervoarja;roćnik ali pištola je štrcnil,da je rezervoar poln;sem stisnil še ene parkrat,štrcka v ročniku-torej vse normalno.
če nebo OK,peljem jutri avto na pooblaščeni servis,je zatajil plovek v rezervoarju?lahko sploh naredim kaj sam?Gorivo sem sigurno dolil do max..WTF??
ali pa morda kakšna čarovnija ker sem po več kot letu dni končno spet tankal v SLO???(malo heca)

lp tdk

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Re: Natankal,indikator se ne premakne

Napisal/-a WMB Ne mar 20, 2011 8:58 am

tdk je napisal/-a:Dobro jutro!

Pred cca. 20 min sem dolil nafto v rezervoar. Indikator nivoja goriva je kazal nekaj malega manj kot 1/4 goriva v tanku; dolil sem do konca(tako kot vedno).Znesek nekaj malega manj kot 60 evrov. In ko se odpeljem čez 1-2 km opazim,da se kazalec nivoja goriva sploh ni premaknil;ostal je tam,kjer je bil pred tankanjem.Se peljem enih 8km;avto ugasnem,kazalec se spusti na položaj praznega tanka(kot vedno ob ugasnjenem motorju);avto ponovno prižgem, se dvigne do položaja,kjer je bil prej;torej pod 1/4.
In sedaj?Avto je v garanciji do novembra letos,laguna GT; do sedaj tega nisem opazil oz. ni bilo.Tankal sem do polnega rezervoarja;roćnik ali pištola je štrcnil,da je rezervoar poln;sem stisnil še ene parkrat,štrcka v ročniku-torej vse normalno.
če nebo OK,peljem jutri avto na pooblaščeni servis,je zatajil plovek v rezervoarju?lahko sploh naredim kaj sam?Gorivo sem sigurno dolil do max..WTF??
ali pa morda kakšna čarovnija ker sem po več kot letu dni končno spet tankal v SLO???(malo heca)

lp tdk

Isto težavo sem imel na Laguni 2 PH1 letink 2004.
Po čiščenju plovca v rezervarju je kazalo kot mora...tudi BC je začel delovati OK.

Aja pred posegom čimbolj izprazni rezervar z gorivom, ker je platičen čep na rezervarju pod sedežem...in če je prepoln rezervar ga ne dobiš več nazaj...rabiš pa posebno orodje za odšraufat...
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Ne mar 20, 2011 12:57 pm

Sedaj je zopet vse normalno.Bom pazil naslednje dni;če bo kaj narobe pride na vrsto servis;garancija.

lp tdk

Uporabniški avatar
RobberDuck
Novinec

Napisal/-a RobberDuck Ne mar 20, 2011 2:06 pm

Tud meni se je nedolgo nazaj parkrat zgodilo podobno (a3,2002). Nisem bil siguren (še vedno nisem) ali bi lahko bila napaka na števcu, plovcu, ... lahko da je marsikaj. Trenutno mam sicer že nekaj časa mir. Po spominu pa bi rekel, da se mi je to ravno tako dogajalo, kadar sem ob tankanju po tem, ko se je pištola izklopila dotočil kakšen liter ali še malo več "povrhu". Potem sem se kakšen dan ali dva vozil s "praznim" tankom, potem pa se je normaliziralo. Odkar pa ne dolivam po tem ko se pištola ustavi, pa se mi zadeva ni ponovila. Lahko, da gre za naključje.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne mar 20, 2011 2:06 pm

tdk je napisal/-a:Sedaj je zopet vse normalno.Bom pazil naslednje dni;če bo kaj narobe pride na vrsto servis;garancija.

lp tdk

Glede da govorimo o novem vozilu imaš tudi potovalni računalnik. Kakšen doseg ti pokaže po tankanju? Se podatki v BC kaj spremenijo. Lahko da je zadeva povsem mehanska in je zatajil plovec, lahko pa da je kaj narobe s števcem. V servisnem/testnem načinu ti BC celo izpiše količino goriva v rezervoarju, bi bilo zanimivo vedeti ali se BC odzove na novo količino goriva.

Vsekakor je avtomobil nov in naj rešijo to na servisu.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Ne mar 20, 2011 3:53 pm

tristan01 je napisal/-a:
tdk je napisal/-a:Sedaj je zopet vse normalno.Bom pazil naslednje dni;če bo kaj narobe pride na vrsto servis;garancija.

lp tdk

Glede da govorimo o novem vozilu imaš tudi potovalni računalnik. Kakšen doseg ti pokaže po tankanju? Se podatki v BC kaj spremenijo. Lahko da je zadeva povsem mehanska in je zatajil plovec, lahko pa da je kaj narobe s števcem. V servisnem/testnem načinu ti BC celo izpiše količino goriva v rezervoarju, bi bilo zanimivo vedeti ali se BC odzove na novo količino goriva.

LP Tristan01

BC-ja nisem po tankanju resetiral;bom pa to naredil sedaj.In spremljal kako se bo zadeva odvijala naprej.Če bo pa seveda karkoli narobe uveljvavljam garancijo.

lp tdk

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po mar 21, 2011 8:39 pm

tdk je napisal/-a:
tristan01 je napisal/-a:

lp tdk

LP Tristan01

BC-ja nisem po tankanju resetiral;bom pa to naredil sedaj.In spremljal kako se bo zadeva odvijala naprej.Če bo pa seveda karkoli narobe uveljvavljam garancijo.

lp tdk

Tudi če BC ne resetiraš se mora range takoj ko daš kontakt spremeniti, saj glede na povprečno porabo in količino goriva v rezervoarju izračuna doseg....

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
xsAMOR
Novinec

Kraj: Hrušica

Napisal/-a xsAMOR Po mar 21, 2011 9:14 pm

Tudi meni se je enkrat taka bedarija pripetila (avto Peugeot), vendar sem se takrat takoj zavedal da sem ob tankanju imel kljuc v kljucavnici in seveda na kontaktu (edinkrat) - nivo goriva je navkljub natankanim 70l goriva ostal malo nad rezervo ter kljub ugasanju in priziganju avtomobila ni bilo spremembe. Kaj sem naredil, porabil sem kakih 10l goriva in sel zopet dotocit (nisem imel kontakta :D ) - nato pa se je plovec "zbrihtal" bi temu tako rekli.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Po mar 21, 2011 9:37 pm

Tako je, že večkrat se mi je naredlo isto ko sem imel kontakt med tankanjem ali pa prižgan avto 1x (ker če bi ga ugasnil ga več prižgat nebi mogo).

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk To mar 22, 2011 10:16 am

Zadeva je sedaj normalna;kazalec se je malenkost premaknil s položaja za poln rezervoar.
Glede kontakta;pri meni je to izključeno;prostoročna kartica,ob tankanju avto ugasnjen in kartica v žepu.Bom videl kako bo vnaprej.Upam,da je zadeva OK in bo tako tudi ostalo;drugače pa garancija.

lp tdk

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP To mar 22, 2011 11:24 am

Js k tankam mam skor skos pržgan auto pa še nikol ni blo nč narobe
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov