Pred kratkim sem kupil Passata 1.9 tdi letnik 98 AFN mašina 110 konjski! Zdaj pa po nekaj času uporabe opažam stvari, katere naj bi bilo dobro menat sam ne odkrijem vzroka za vse!
Stvar je taka: Ko se pripelem v križišče, prestavim v drugo brzino stisnem sklopko in pribremzam se včasih (ne zmeraj) zgodi, kot da bi avto cuknu, mašina malo zajamra, kot da bi hotu spelat,avto mau poskače vendar sklopka je pritisnjena do konca! Nato ko spelem avto malo zatrokira, kot da sklopka nebi popolnoma zagrabila ampak, bi drsela, in nato pri predstavljanju v višje brzine ko spustim sklopko avto cukne kot da bi prehitr sklopko spustil!
Kasneje to cukanje zgine in avto normalno speluje in šalta! Kaj bi bilo to?
Avto mi je tudi na začetku metalo v zasilni program, nato sem zamenjal Luftmesser in je bilo en mesec dobro! Ta vikend pa je avto tri dni po 2 uri laufau na mestu (noči so bile hladnejše:)) in učerej mi ga je spet vrglo v zasilni program. Danes sem ga pa spravil na avtocesto in ga ene 3 km tiščau š četrto nad 4000 obrati, ker po logiki, je biul že prej mau zapacan pa sm sprobau če bo to kj prepucal lopatce na turbini in drugo! Zdj me pa še tle zanima a je kj narobe če bi ga po avtocesti tiščau nad 4000 obrati v 4 prestavi okul 20 km, seveda ob topli mašini?
Uf zdj je pa za enkrat dost napisan!

Da vidmo kaj boste povedal

LP!