Nasveti in napotki ter povpraševanja...

tomzi25
Nov uporabnik

opel corsa (abs)

Napisal/-a tomzi25 To mar 22, 2011 9:40 pm

Imam opel corso 2007. Imam težavo, prižgala se mi je lučka za abs. Sem peljal na tester pokazalo je napako na sprednjem desnem kolesu - senzor.
Enmu maharju bi dal, da bi to doma zrihtal, kot pa da dam na pooblaščen servis :-)
Mi lahko kdo pomaga, kok pride senzor. Sem probal senzor dol dat in je prece zaliman gor, se ne premakne tud za milimeter.
Je to res tako težko dol dat?
A kdo ve, če potem ko senzor zamenaš dela normalno vse ali moraš pelat na tester in reseterat računalnik?

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Re: opel corsa (abs)

Napisal/-a _furby_ To mar 22, 2011 9:46 pm

lahko je senzor ok, ampak so uni magnetki (na disku ce se ne motim) umazani in ni pravega kontakta. probaj najprej to malo spucat ;)
turbo inside

tomzi25
Nov uporabnik

Napisal/-a tomzi25 To mar 22, 2011 10:00 pm

Sej sem hotu, pa sploh nism stran dobil. Sem odstrail vijak, pa probal dol dat abs, pa ni šlo.
Sem mal povprašal so rekl, da gre zadeva nerada dol?

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R To mar 22, 2011 10:07 pm

si prepričan, da gre sploh dol? pri meni na astri G je bila komplet pesta z ležajem in vgrajenim ABS senzorjem, tako da ni blo druzga, kokr komplet menjat :?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To mar 22, 2011 11:59 pm

Pozdravljeni

Kot vam že svetovali, najprej ščistite bralno površino senzorja in preverite stik/kontakt/konektor ( največkrat je to napaka ). Ja senzor ne sodeluje pri demontaži, vendar ne na silo, se bo zlomil in nato bo potrebno kupiti drugega. Po menjavi je zaželjeno resetirati/zbrisati napako v ECUju ( tester, op-com, vsak malo boljši univerzalec ).

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov