Nasveti in napotki ter povpraševanja...

C2 VTS
Nov uporabnik

Renault Megane - popravilo zavor

Napisal/-a C2 VTS Po mar 07, 2011 5:59 pm

Pozdravljeni!

narediti moram komplet servis zavor. Prednje in zadnje diske, prednje in zadnje zavorne ploščice. zamenjal bom tudi vse 4 ležaje. to pa zato, ker so v zadnjih diskih že vgrajeni, sprednjega desnega mi je pa tudi že hudič vzel. ( Gre se za megana let. 2003, 1.6 16v 83 kw.)
Zanima me dvoje:
1. ali kdo ve, koliko me približno stane tak servis? ..ker nočem, da me kakšen servis nateguje.
2. kateri pooblaščeni ali nepooblaščeni servis priporočate na področju gorenjske?

Lp

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: Renault Megane - popravilo zavor

Napisal/-a zlica22 Po mar 07, 2011 6:52 pm

Blizu 300 € brez dela ti ne uide...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po mar 07, 2011 11:39 pm

Pozdravljeni

Najbolj enostavno je, da se oglasite pri mehaniku/mojstru/popoldancu in po pregledu vozila vam lahko naredi informativni izračun. Tako boste iz prve roke zvedeli približen strošek servisa.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

C2 VTS
Nov uporabnik

Napisal/-a C2 VTS Sr mar 16, 2011 7:07 pm

Pozdravljeni!

če bo še koga v prihodnosti zanimalo...
cena na poblaščenem servisu za zgoraj našteto popravilo: 680 €

Material sem kupil neoriginalen, pri lokalni trgovini z avto deli: cena: 390€

LP

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Sr mar 16, 2011 7:15 pm

se pravi, da ti bo delal popoldanc. bi bilo še ceneje, če bi on nabavil materjal, ker imajo večje popuste.
litr bencina, litr olja ;)

sredogorski
Nov uporabnik

Napisal/-a sredogorski Sr mar 23, 2011 11:34 am

Živjo

Jaz sem tudi pri svojem Meganu (letnik 2005, 1.5 dci) menjal diske in ploščice. Diske in ploščice sem kupil v trgovini z novimi rezervnimi deli, ter dobil 20% popusta, popravilo pa mi je opravil mehanikar ki ima svoj s.p. Stroški servisa so bili vsaj enkrat nižji kot pri pooblašenem serviserju. Ker sem poznal prodajalca z rezevnimi deli, sem ga tudi povprašal, ali so diski in ploščice, ki jih kopujem enakovredni originalom, mi je le-ta zatrdil, da so vsaj tako dobri kot originali. Sedaj jih imam eno leto in je vse OK.

LP

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:se pravi, da ti bo delal popoldanc. bi bilo še ceneje, če bi on nabavil materjal, ker imajo večje popuste.

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Sr mar 23, 2011 12:00 pm

sredogorski je napisal/-a:Živjo

Jaz sem tudi pri svojem Meganu (letnik 2005, 1.5 dci) menjal diske in ploščice. Diske in ploščice sem kupil v trgovini z novimi rezervnimi deli, ter dobil 20% popusta, popravilo pa mi je opravil mehanikar ki ima svoj s.p. Stroški servisa so bili vsaj enkrat nižji kot pri pooblašenem serviserju. Ker sem poznal prodajalca z rezevnimi deli, sem ga tudi povprašal, ali so diski in ploščice, ki jih kopujem enakovredni originalom, mi je le-ta zatrdil, da so vsaj tako dobri kot originali. Sedaj jih imam eno leto in je vse OK.

LP

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:se pravi, da ti bo delal popoldanc. bi bilo še ceneje, če bi on nabavil materjal, ker imajo večje popuste.

Si pricakoval, da ti bo prodajalec rekel, da so slabse ter, da jih pojdi raje drugam kupit? :lol: :lol:
:)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov