Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
marko21
Novinec

Sklopka ter hidravlični potisni ležaj

Napisal/-a marko21 Ne mar 27, 2011 7:51 pm

Pozdravljeni!

Potrebujem pomoč. Na avtomobilu mi že dlje časa drsi sklopka, zato sem se je odločil zamenjati.
Danes mi je mehanik razdrl menajlnik ter dobil dol koš, lamelo ter ?? hidravlični potisni ležaj ??. Ker bom materjal naročil sam, me zanima ali je hidravlični potisni ležaj isto kot pa hidravlični potisni celinder... Nekje sem prebral da se hidravlični potisni ležaj imenuje tudi hidravlični potisni celinder. Ali sta ti dve stvari res enaki ?

Ali se res lahko na hidravličnem potisnem ležaju oz celindru (če je to sploh enako) menja samo neka gumica oz. tesnilo ali je potrebno menjati celoten ležaj ?

In še to.. iz spletne trgovine herkules so mi po posredovanju št. šasije poslali nazaj da imajo za moj avtomobil potisni ležaj, ki zgleda takole (spodaj slika), vendar ležaj ki sem ga dobil iz avtomobila ne zgleda niti malo podobno temu..

Slika

Moj izgleda nekako takole:
Slika

čare
Mojster foruma

Re: Sklopka ter hidravlični potisni ležaj

Napisal/-a čare Ne mar 27, 2011 9:27 pm

Tvoj je hidravličen tisti ki so ti ga pa poslali pa je čisto navaden potisni ležaj,tvoj pa opravlja še nalogo cilindra (potisnega kot ti praviš),če se da menjat samo gumica vprašanje,sicer pa kje jo boš dobil??Če misliš avto še vozit je bolje dat sedaj še 100€ za ležaj kot pa mogoče čez 2 mesca 100 pa še enkrat za delo,ker jetreba menjalnik dol vzet,mogoče pa bo zdržal še 300000 km pri teh stvareh se pač ne ve.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov