Nasveti in napotki ter povpraševanja...

golf III GT tdi
Nov uporabnik

golf III tdi 81kw..avto obcasno ne vlece kot bi moral..

Napisal/-a golf III GT tdi Ne jun 17, 2007 1:35 pm

Zdravo..imam golfa III gt tdi,81kw, l.96,srebrn,5 vrat,vsa oprema,tudi avtomatska klima...avto je drugace ohranjen "u piko",ampak zadnje case imam probleme z izklaplanjem moci med voznjo...bil sem pri 2 mehanikih na testerju,ampak ne ugotovita napake..z enega drugega golfa (normalno dela), sem ze prestavil merilec pretoka zraka,en ventil pri naftnem filtru(za turbino)...nove vse vakum cevke...ampak avto se zmer isto dela...ne izklaplja mi pri npr 3000obratih,ampak ponavadi ko se normalno peljem,tudi pri 1000 obratih,ponavadi ko presaltam,potem pa ne vlece vec...cez nekaj casa pa spet(ponavadi ko spet prestavim,ali pa tudi ne),spet normalno vlece...ga pa pici,ko gre 50 km brez problema!
Zanima me,ce bi keri vedu kej o tem,oz da ve za kakega mehanika ko to obvlada(ne pooblascen servis) Hvala za odgovore :cry:

edit MacTron: prestavljeno
Priponke
IMG_0166.JPG

Uporabniški avatar
povh
Novinec

Kraj: med ovinki

Napisal/-a povh Ne jun 17, 2007 2:36 pm

Podoben problem smo mel na pol leta stari octavii letnik 2006 1.9 tdi 101km, sam se je pa dogajalu da ga je čist zamorilo,ponavadi pri nizkih obratih, lahko sem šaltal, stiskal gas do konca, pa so obrati sam padal, al pa so bli skoz nizki, pol pa enkrat sam BUM, pa je štartov spet ko avion. Pa včasih je tud čist crknu med vožno, pa si ga vžgal pa je šov spet 300km brez problema. Včasih je mrzel težko vžgal. Napaka je bla na servisu na testerju odkrita takoj, in sicer senzor vrtljajev odmične gredi. Zamenjano v garanciji, zdej pa dela spet ko urca.
Pr teb je očitno nekaj drugega. Kaj pa če maš kakšne smeti v nafti?

golf III GT tdi
Nov uporabnik

Napisal/-a golf III GT tdi Po jun 18, 2007 10:02 pm

Ne,ne...to ni napaka na mojem avtu! Oba mehanika sta mi premerila vse,tudi pritisk turbine...pa sta se sla pelat z testerjem,ko ni vleku kot bi mogu,ne zazna napake...baje je mehanska napaka,(katero tester baje ne zazna),ali pa j**e racunalnik!..oba sta mi rekla da mi nemorta pomagat...sam nista mela originalnega testerja!..tud na turbini tisti vakum dela..bilokam grem se vsak izogiba tega posla,kr postrani te gledajo..ko da sm jim "jebu" koga! Sej jih pa razumem,to je nehvalezen posel!...ce ve ker za kerga "macka" v tem poslu,nj mi javi...Lp

2.0tdi
Nov uporabnik

Re: golf III tdi 81kw..avto obcasno ne vlece kot bi moral..

Napisal/-a 2.0tdi Ne mar 27, 2011 9:07 pm

Živjo! Imam istega golfa z istim motorjem razen da je bele barve :-). Po mojem bi znau bit kakšen senzor tlaka turbine.. Ga imaš na cevi ki pelje iz turbine na Intercooler. probaj ga odklopiti samo konektor daj stran pa probaj kako je.Ponavadi če je senzor hin ti turbino ugasne potem pa avto ne gre nikamor. Imel sem podoben problem ampak samo ko sem ga pohodil do kraja po približno 10 sek. tiščanja mi je izklopil turbo. Oz ti ga da v safemod da ti turbine ne raznese.Konktaktiraj mi kaj si zrihtal. l.p

2.0tdi
Nov uporabnik

Napisal/-a 2.0tdi Ne mar 27, 2011 9:13 pm

aha drugače pa ko boš izključil senzor ti bo vzel nekakšno srednjo vrednost.. sicer bo šel avto manj ampak vsaj v safemod ne bo metalo.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne mar 27, 2011 9:44 pm

Pozdravljeni

V koliko vrže v servisni program.............................je ECU zaznal napako in jo shranil. To se lahko lepo prebere s testerjem - no ja kitajski univerzalci so res neuporabni.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov