Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Audi A4, crknil homokinetični zglob??

Napisal/-a dejvi Po mar 28, 2011 9:13 am

Zdravo!

Ker sam nimam pojma o motorni tehniki, vsa prosim za mnenje, nasvet, izkušnje....
V soboto me je avto pustil na cesti. Audi A4, tdi, letnik 2003, čipan. Bilo pa je tako, da sem normalno vozil, nakar mi nekaj klenkne in se ni več odzival na plin. Se pravi, ko sem dal v prestavo, se je vrtelo v prazno. Sklopka ni, ker se osovina vrti, je pa bilo videti, da je verjetno šel homokinetični zglob, vsaj tako so mi rekli ob ogledu. Cena originalnega je prek 400 €, kar je velik denar. Sem pa skeptičen glede tega, kajti pri tovrstnih napakah je vsaj po izkušnjah drugih, že prej, preden se dokončno zlomi, slišati škrtanje (kot tk, tk, tk oziroma nekaj podobnega). Pri meni tega ni bilo slišati nikoli. Kar odpovedalo je, in to v zelo počasni vožnji ob skoraj nikakršnih obratih.

Zdaj me pa zanima, preden bi hoteli služiti na mojemu neznanju, kje je tukaj problem - ali lahko tovrstni del takoj odpove (je že imel kdo takšno situacijo)? Je možno, da je crknila kakšna varovalka in je vse skupaj izpadlo? Ne vem, sklopka pa tudi ni, ker to smo že preverili in vem, kako je tudi, če zdrsava - pri meni ni.

Še nekaj - pač, ker je avto čipan, ne bi želel vgrajevati kakšnih poceni ali slučajnno obnovljenih nadomestnih delov, ker ne bi spet rad popravljal. Kako je s tem?

Vsakršnega odgovora iz prakse bi bil zelo vesel. Hvala.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: Audi A4, crknil homokinetični zglob??

Napisal/-a abbe Po mar 28, 2011 10:41 am

ce pravs da se polos vrti kolo pa nhe,potem je sesut homokineticni zglob.
zj da bi kr vn padu je zlo tezko vrjetno ker ma notr varovalo.
najbolje da ko da mehanik zglob dool da ti pokjaze kje je zanic oz kaj je zanic.
kar se pa tice neorginal robe.ce se vzame kako dobro firmo bo sigurno drzalo zlo dolgo casa.js to k dobis na pooblascenem servisu je samo v orginal skatli to ne proizvaja vag grupa...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Po mar 28, 2011 11:26 am

Jaz sem dal tistega iz I.S.T.a za 55€.

slavkot1
Novinec

Napisal/-a slavkot1 Po mar 28, 2011 11:56 am

na golfu 4 ista pesem notranji homokinetični zglob je šu na desni strani po gobe in ni blo nobenih predhodnih sledi da je kaj narobe. Je bil pa okol 60 eur del neoriginal pa je isto dobr kot neoriginalni sam da je cenej

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Po mar 28, 2011 12:13 pm

Hvala za odgovore. Glede teh nadomestnih delov sem skeptičen, kajti ob precej višjem navoru, kot je original, sem v dilemi tudi glede tovarniško vgrajenih delov, kaj šele kakšnih, bog ne daj, obnovljenih.

So me klicali iz servisa, da ni zglob (sem si kar mislil, ker ni nič ropotalo prej - po navadi se to sliši), pač pa se je snela "šplinta", torej nekakšno varovalo. Vzrokov je pa lahko več. Torej zaenkrat naj ne bi bilo večjega popravila.

Bi pa vas vseeno zaprosil, kje v prihodnje nabavljati kakovostne nadomestne dele (v mislih imam predvsem kakovost, ne pa kaj gor piše!)? Če mi je avto do sedaj služil brez problemov teh osem let, potem nekako pričakujem oziroma želim, da bo zamenjani rezervni del zdržal podobno dolgo, kot tovarniški. Torej, kje nabaviti npr. sklopke, razne ležaje, končnike, polosovine itd., ker se počasi izteka življenjska doba le-teh? Ne bi prodajal avta, ki se pelje še vedno, kot se je, ko je bil pripeljan iz trgovine... ;)

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Po mar 28, 2011 1:02 pm

sklopke, razne ležaje, končnike, polosovine itd.,

Sklopke maš pri olefu, sintar obnavlja, končniki, ležaji, homokinetični zglobi so pomoje iz motomata čisto dobri/in poceni, polosovine pa sem dal nove zdrejat/centrirat za A3 me je najceneje prišlo pa nove zglobe od motomata gor.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov