Napisal/-a dejvi Po mar 28, 2011 9:13 am
Zdravo!
Ker sam nimam pojma o motorni tehniki, vsa prosim za mnenje, nasvet, izkušnje....
V soboto me je avto pustil na cesti. Audi A4, tdi, letnik 2003, čipan. Bilo pa je tako, da sem normalno vozil, nakar mi nekaj klenkne in se ni več odzival na plin. Se pravi, ko sem dal v prestavo, se je vrtelo v prazno. Sklopka ni, ker se osovina vrti, je pa bilo videti, da je verjetno šel homokinetični zglob, vsaj tako so mi rekli ob ogledu. Cena originalnega je prek 400 €, kar je velik denar. Sem pa skeptičen glede tega, kajti pri tovrstnih napakah je vsaj po izkušnjah drugih, že prej, preden se dokončno zlomi, slišati škrtanje (kot tk, tk, tk oziroma nekaj podobnega). Pri meni tega ni bilo slišati nikoli. Kar odpovedalo je, in to v zelo počasni vožnji ob skoraj nikakršnih obratih.
Zdaj me pa zanima, preden bi hoteli služiti na mojemu neznanju, kje je tukaj problem - ali lahko tovrstni del takoj odpove (je že imel kdo takšno situacijo)? Je možno, da je crknila kakšna varovalka in je vse skupaj izpadlo? Ne vem, sklopka pa tudi ni, ker to smo že preverili in vem, kako je tudi, če zdrsava - pri meni ni.
Še nekaj - pač, ker je avto čipan, ne bi želel vgrajevati kakšnih poceni ali slučajnno obnovljenih nadomestnih delov, ker ne bi spet rad popravljal. Kako je s tem?
Vsakršnega odgovora iz prakse bi bil zelo vesel. Hvala.