Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Kako do ključa

Napisal/-a xalfist So mar 26, 2011 6:51 pm

Kolegici so včeraj ukradli torbico, in seveda kot ženska je imela ključ in rezervni ključ v trobici. Ali obstaja kakšna možnost da bi dobila na poblaščenem servisu, duplikat na podlagi kakšnih serijskih št, ali bo morala enostavno zamenjat vse ključavnice za odklep in ključavnico za zagon motorja? Gre pa za fiat punto prvi model.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Kako do ključa

Napisal/-a esem So mar 26, 2011 7:35 pm

Če je imela tudi dokumente v torbici (in na njih njen naslov, kjer je avto - če je), je treba najprej avto zavarovat proti kraji, recimo tako, da da vse ven (avtoradio in kramo, če je kaj vredna) in da ji ti odmontiraš npr svečke in tuljavo. V tem primeru bi bilo vsekakor bolje zamenjat klljučavnice, kot pa čakat, kdaj bo original ključ spet uporabljen.

Če je tako, stori to zdaj takoj, saj je noč sob/ned priljubljen delovnik tatov avtov.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist So mar 26, 2011 8:23 pm

Ne glede tega ni panike, ker avto je čist na drugi lokaciji kot pa je ona doma. Ker ona pravi da je imala dva ključa od avta v torbici ženske kot ženske. Ampak mi ko smo imeli punta je imel 3 ključe, en je bil tak malo večji rdeč. Tak da mogoče ima še tega doma.
Ampak zanima me če slučajno nima več nobenga ključa, ali je možno dobiti na pooblaščenem servisu drug ključ, ali bo potrebno zamanjati vse ključavnice.
Alfa romeo 147

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor So mar 26, 2011 8:27 pm

Jst sem pri svojem tudi imel 3 ključe. Drugače je pa poleg avta dobila eno kartico in tista bi mogla bit za duplikat ključa. ( kokr se spomnem je bil na kartici en ključ narisan pa neka koda) ( lahko da se motim tega je že nekaj let :) )

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist So mar 26, 2011 8:35 pm

Bor je napisal/-a:Jst sem pri svojem tudi imel 3 ključe. Drugače je pa poleg avta dobila eno kartico in tista bi mogla bit za duplikat ključa. ( kokr se spomnem je bil na kartici en ključ narisan pa neka koda) ( lahko da se motim tega je že nekaj let :) )

točno to sem imel jaz v mislih, in me zanima ali je to dovolj za izdelavo drugega? No seveda je vprašanje če ima to :D upam da ima.
Alfa romeo 147

stegerm
Nov uporabnik

Napisal/-a stegerm To mar 29, 2011 6:37 am

To tud mene zanima, kako je s temi ključi. Jaz sem izgubil original in se vozim z rezervnim. Mi pa gre na živce ker je original imel daljinsko zaklepanje in odklepanje ta pa nima. Najbolj me seveda zanima koliko stane menjava ključavnic na avtu (P206 l.2000).

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To mar 29, 2011 8:32 am

Pozdravljeni

Kakor je meni znano se na pooblaščencu lahko naroči nov ključ - potrebno je imeti s seboj prometno dovoljenje ( vsaj pri nekaterih tipih vozil je bilo tako )

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 To mar 29, 2011 8:41 am

stegerm je napisal/-a:To tud mene zanima, kako je s temi ključi. Jaz sem izgubil original in se vozim z rezervnim. Mi pa gre na živce ker je original imel daljinsko zaklepanje in odklepanje ta pa nima. Najbolj me seveda zanima koliko stane menjava ključavnic na avtu (P206 l.2000).

enak primer sem imev jaz na berlingotu 03l pa pride ključ z dalincem vred cca 250€ lp
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
momo
Novinec

Kraj: SAVINJDSA DOLINA

Napisal/-a momo To mar 29, 2011 9:05 am

Sam sem dal delat ključ za Audi pred tremi leti in me je ključ plus ohišje z tipko za odklep in zaklep avta in kodiranje prišlo 160€. Ob naročilu ključa pa sem potreboval samo prometno.
Audi.... zakon!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov