Nasveti in napotki ter povpraševanja...

volkswagen46
Nov uporabnik

El. stekla

Napisal/-a volkswagen46 To mar 29, 2011 1:20 pm

Torej na polotu 6n2 letnik 2000, mi ne dela električen pomik stekel na sovoznikovi strani. Ko prtisnem gumb za premik stekel se pa sliši sam tko "tk tk". Zdej ne vem je to motoček pokvarjen al kako nej ugotovim? Lp

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Re: El. stekla

Napisal/-a roberto-82 To mar 29, 2011 1:36 pm

lahko je stikalo zapikalo sem imev isti primer tudi na polotu da se pa zmerit z probalampo a da štrom naprej ali ne :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic To mar 29, 2011 1:39 pm

Jah tapeto dol pa pogledat :)

volkswagen46
Nov uporabnik

Napisal/-a volkswagen46 To mar 29, 2011 4:03 pm

Kje pa nej merm? A na konektorju al kje?

Uporabniški avatar
Dr. _MAXXI_
Nov uporabnik

Kraj: O-bala

Napisal/-a Dr. _MAXXI_ To mar 29, 2011 4:45 pm

Glede na to, da jst to zdej že tretjič popravljam in ta problem ima skoraj vsa VAG grupa ... je problem:
100% zmlelo zajle in plastičen vinč na motorju,
90% polomlo plastike ko šetajo nosilec stekla gor in dol po vodilu in padla dol zajla,
0% stikalo, napeljava, elekromotorček.

Če so ti šle plastike in zajle "lahko" z minimalnim vložkom in malo lastnega dela stvar rešiš dokaj poceni. Če ti je zjebalo še vinč nimaš kej dosti za popravljat.

Strošek ... če imaš comfortline-highline opremo je min 170€, če pa maš trendline pa se boš morda zmazal z manj kot 100€.

... ne pozabi DOBRO zatesnit tesnilo na notranjem delu vrat (pod panelom), ker v nasprotnem primeru se pripravi na akvarij v avtu pri naslednjem močnejšem deževju ...
Lp,
Matej

Slika

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 To mar 29, 2011 5:05 pm

Imam jaz istega polota, isti letnik, isti problem, pa tudi edina nisma. Ko sem kupoval avto sem naletel še na enega z istim problemom :D

Steklo je na vodilo pritrjeno preko nekih plastik, ki se zelo rade zlomijo. In ko dvigneš steklo do konca gor tista plastika zdrsne dol iz vodila, se zatakne in ne gre več nazaj dol. Ne preveč stiskat tega stikala za šajbo, ker se motorček začne fejst gret če mu daješ štrom on pa se ne more premaknit (to je za motorček kratek stik).
Lahko kupiš novo komplet vodilo, ki je kr drago milslim da kr tam ene 150€, lahko pa steklo malo podložiš, da bo malo višje. Tako plastika ne zdrsne dol iz vodila, ker steklo prej pride do vrha. Ti bo pa gledalo steklo kakšen slab centimeter (odvisno koliko boš podložil) ven iz vrat, ko bo okno do konca spuščeno. To je pač standard na teh polotih.

Tapeto pa dobiš dol tako, da z majhnim tankim izvijačem cukneš dol tisto plastiko, ki je okrog notranje kljuke. Pod to plastiko so trije križni vijaki (2 večja, 1 manjši). Dol odviješ še tisti čepek za zaklepanje in lahko cukneš tapeto dol. Tapeta je gor na takih plastičnih čepkih in je treba kr vredu potegnit da popustijo. Ne se ustrašit, ne boš jih polomil, ti kr potegni. Mislim pa da gre lažje če prvo potegneš na zgornjem delu vrat, ker je tam manj čepkov (ali pa samo meni manjkajo, mislim pa da ne :D )

Kr nauči se, kako se to naredi, ker ti bo crknila tudi voznikova stran (80%), če še ni kdo popravljal.
Lp.

gusti85
Stalni uporabnik

Napisal/-a gusti85 To mar 29, 2011 5:10 pm

Dr. _MAXXI_ je napisal/-a:Glede na to, da jst to zdej že tretjič popravljam in ta problem ima skoraj vsa VAG grupa ... je problem:
100% zmlelo zajle in plastičen vinč na motorju,
90% polomlo plastike ko šetajo nosilec stekla gor in dol po vodilu in padla dol zajla,
0% stikalo, napeljava, elekromotorček.

Če so ti šle plastike in zajle "lahko" z minimalnim vložkom in malo lastnega dela stvar rešiš dokaj poceni. Če ti je zjebalo še vinč nimaš kej dosti za popravljat.

Strošek ... če imaš comfortline-highline opremo je min 170€, če pa maš trendline pa se boš morda zmazal z manj kot 100€.

... ne pozabi DOBRO zatesnit tesnilo na notranjem delu vrat (pod panelom), ker v nasprotnem primeru se pripravi na akvarij v avtu pri naslednjem močnejšem deževju ...

hmmm jaz nimam nobenega tesnila ... a to misliš na tist nek polvinil al neki plastiko al kaj je že, ko je čez vrata ko tapeto dol vzameš? Jaz tistega sploh nimam več gor :D Sam ni blo pa nič mokro kje, pa je avto dal že par močnih neurij skozi.

volkswagen46
Nov uporabnik

Napisal/-a volkswagen46 Sr mar 30, 2011 9:41 am

Evo fantje sm vzel dol tapeto iz vrat, in ene parkrat udaru po motrorčku in zdej spet dela, sam uprašanje kok časa. Hehe. Zdej me pa zanima, če lahko jest sam zamenam motorček al morem pelat h kšnmu majstru? A je treba tud une zajle na novo napelat al se sam motorček zamena? Mal postopek me zanima prosim. :D
Lp

gusti85
Stalni uporabnik

Napisal/-a gusti85 Sr mar 30, 2011 10:10 am

Jaz sem prvič tut samo malo z kladivcem po motorčku pa je delalo ;) Sej čez 1 teden ti bo spet šajba gor ostala 100%, če ne že prej. Poglej malo bolj pazljivo tiste plastike pa boš videl, da je ena malo pokjena al pa zlomljena. Brez skrbi, smo že dali to čez :lol:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov