Nasveti in napotki ter povpraševanja...

stripy
Nov uporabnik

Seat Ibiza 1,9 TDI FR 96kW-Kontrolke ABS in ASR

Napisal/-a stripy Če mar 31, 2011 7:17 pm

Lep pozdrav vsem skupaj
Po pregledu foruma nisem naletel na podobno napako, kot se je zacela pojavljati meni.
Pri omenjenem avtu se mi med voznjo (segret motor) prizgejo kontrolke za ABS in ASR ter avto zatrokira in zgublja kontakt oziroma se kar hoce ugasniti (posledicno se utripne kontrolka za grelne svecke-verjetno zato, ker mu pobere kontakt in v voznji se takoj nazaj prizge). Po ponovnem vzigu teh napak ni ampak se spet pojavijo po parih kilometrih (10-30) ali pa po parih dneh.
Seat Ibiza 1,9 TDI FR, 96kW, l.2006, 102000km.
Hvala za vsakrsno pomoc.

LP

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Seat Ibiza 1,9 TDI FR 96kW-Kontrolke ABS in ASR

Napisal/-a Fan Če mar 31, 2011 9:39 pm

Pozdravljeni

Sicer bi bilo fletno priklopiti vozilo na tester.................nekje izgubi napajanje - alternator, akumulator v stiku, vložek ključavnice............
Menim, da bi to z lahkoto popravil vsak VAG mojster.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

stripy
Nov uporabnik

Napisal/-a stripy Pe apr 01, 2011 1:33 pm

@Fan
Hvala
na tester sem ze narocen v ponedeljek, vendar sem se tu omenil za vsak slucaj, ce je kdo ze imel slucajno taksen ali podoben problem.
Po testu, upam da se bo ugotovilo kaj je in da ne bo kaj hujsega, pa sporocim vzrok, ce bo komu v prihodnje v pomoc.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe apr 01, 2011 6:37 pm

stripy je napisal/-a:Lep pozdrav vsem skupaj
Po pregledu foruma nisem naletel na podobno napako, kot se je zacela pojavljati meni.
Pri omenjenem avtu se mi med voznjo (segret motor) prizgejo kontrolke za ABS in ASR ter avto zatrokira in zgublja kontakt oziroma se kar hoce ugasniti (posledicno se utripne kontrolka za grelne svecke-verjetno zato, ker mu pobere kontakt in v voznji se takoj nazaj prizge). Po ponovnem vzigu teh napak ni ampak se spet pojavijo po parih kilometrih (10-30) ali pa po parih dneh.
Seat Ibiza 1,9 TDI FR, 96kW, l.2006, 102000km.
Hvala za vsakrsno pomoc.

LP

Popolnoma enak problem pri A klasi ....skurlo je alternator.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

stripy
Nov uporabnik

Napisal/-a stripy Pe apr 01, 2011 9:18 pm

Ravno pred pol ure so se mi spet prizgale in je avto ugasnil in ga nisem mogel zagnat ampak se mi je sprozil pisk.
Sele po 10-ih minutah sem ga lahko zagnal in to za vsega skupaj 5 minut in je spet ugasnil - ZNOREL BOM, ne vem niti kako bom do servisa prisel :cry:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe apr 01, 2011 9:25 pm

stripy je napisal/-a:Ravno pred pol ure so se mi spet prizgale in je avto ugasnil in ga nisem mogel zagnat ampak se mi je sprozil pisk.
Sele po 10-ih minutah sem ga lahko zagnal in to za vsega skupaj 5 minut in je spet ugasnil - ZNOREL BOM, ne vem niti kako bom do servisa prisel :cry:

Ne razumem zakaj se voziš okoli, če veš da ti alternator polni premalo :roll:

Parkiraj avto.
Praviš, da greš v ponedeljek na servis. Dan prej napolni baterijo s polnilcem (če ga imaš), kar bo pomoje zadostovalo za pot do servisa.
Če pa nimaš te možnosti pa pač poklicat vlečno službo, druge ni. ;)

stripy
Nov uporabnik

Napisal/-a stripy Po apr 04, 2011 2:28 pm

Trenutna situacija je taka, stoji pa takole ;) :
Alternator je vredu, diagnostika ne pokaze cisto nobene napake, kot da bi bilo vse v najboljsem redu.
Sicer se je na servisu tudi enkrat motor ugasnil ampak kontrolke se pa niso prizgale(medtem priklopljen na tester pa lih tak nic pokazal).
Zaenkrat sem avto pustil tam, da se se oni s priklopljenim compom malo vozijo - pravijo mi, da en senzor nekje nagaja in da ga je potrebno najti (naj ne bi bil velik feler - UPAM).
LP

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po apr 04, 2011 8:51 pm

Pozdravljeni

V koliko ECU zabeleži napako, jo shrani in opozori z MIL lučko - torej s testerjem se da vsakič prebrati kakšno napako je ECU spravil ( napisana je v kodi - primer PO1135 ). V servisnem delu ECUja pa se lahko pregleda vse napake ( tudi zbrisane in resetirane ) za dobo 12 mesecev.
Lahko pa se s priklopljenim testerjem mojster zapelje, posname protokole motorne elektronike in jih primerja s servisnimi/tovarniškimi podatki - to je daljši način odkrivanja napake.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

stripy
Nov uporabnik

Napisal/-a stripy Če apr 07, 2011 7:01 pm

Problem rešen - Vzrok je bil en rele, ki je imel slab stik in se je posledično pregreval (CPU je to zaznal kot kritično okvaro okoli podvozja in zaradi varnosti ugaševal motor v primeru da bi res bile zavore v okvari oziroma regulacija zdrsa pogonskih koles).
Strošek diagnostike ter ˝iskanje napake˝ in menjava releja je stalo 100€.

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov