Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Fabia včasih ne vžge takoj

Napisal/-a MajaI Če mar 31, 2011 2:42 pm

Prebrala sem že nekaj o tem na forumu, ampak vseeno prosim za pomoč, ker nisem zasledila, da bi imel kdo prav iste probleme.
Torej, avto je Škoda Fabija bencin, 2 leti stara, cca.45.000 prevoženih. Problem se je začel pojavljati pred kratkim, in sicer gre za to, da avto včasih enostavno noče vžgat. Vergla in vergla. Vžge pa šele po nekaj poskusih. To se zgodi občasno, večinoma pa vžge lepo iz prve kot mora vžgat 2 leti star avto. Ni nobene povezave - včasih ne vžge mrzel, včasih ne topel, včasih ko stoji čez noč, včasih ko stoji pol ure, v garaži ali zunaj, je čisto vseeno.
Edina moja logična razlaga je, da je kriva neka elektronika. Tako da me zanima, če ima kdo kako idejo, za kaj bi lahko šlo? Ali naj ga peljem na pooblaščen servis, da ga priklopijo na računalnik (se mi kar dozdeva, da ne bodo našli napake) ali je bolje, da grem do kakega avto električarja (avto itak ni več v garanciji)?
Prosim za mnenja, ker če dobim na servisu odgovor: "gospa, z vašim avtom je vse vredu" in tiste poglede, kot da si neki zmišljujem.... bi rada imela "seznam zahtev", kaj naj vse preverijo. Ker hočem, da se ta stvar zrihta, sem pa 100% da bo pri njih lepo vžgal, ker po navadi je vedno tako, ko gre za neko napako, ki se pojavlja občasno.
P.s. avto je bil 2 dni nazaj na servisu, menjani tudi filtri za zrak in bencin.
Zadnjič spremenil MajaI, dne Če apr 07, 2011 1:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Re: Fabia včasih ne vžge takoj - prosim za pomoč!

Napisal/-a myster Če mar 31, 2011 3:40 pm

če je avto bil 2 dni nazaj na servisu, bi ga jst takoj nazaj peljal, da pogledajo, kaj so zašuštrali...
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI Če mar 31, 2011 3:43 pm

Delal je to že pred servisom, ampak kakšen teden tik pred servisom je bilo vse ok. Rekli so, da je bil zapacan filter za bencin, pa sem sklepala, da je bil to vzrok. En dan po servisu pa se je spet pojavilo.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Če mar 31, 2011 5:04 pm

Pozdravljeni

Vozilo priklopite na tester in preverite zadnjih nekaj vžigov.....................senzor temperature motorja. V koliko tester izpiše za samo en vžig: -59stopinj ali pa samo xxx je to znak, da ima senzor težave in včasih sporoči napačne podatke ECUju, ta pa posledično zmeša totalno napačno mešanico - vozilo ne bo prižgalo.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI Če mar 31, 2011 5:15 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Vozilo priklopite na tester in preverite zadnjih nekaj vžigov.....................senzor temperature motorja. V koliko tester izpiše za samo en vžig: -59stopinj ali pa samo xxx je to znak, da ima senzor težave in včasih sporoči napačne podatke ECUju, ta pa posledično zmeša totalno napačno mešanico - vozilo ne bo prižgalo.

Lep pozdrav

Hvala. Tudi meni se zdi, da bi lahko bilo to, glede na zapise na raznih forumih, kjer so imeli podobne probleme. Upam, da gre jutri na servis in javim, če bodo ugotovili. Pa upam tudi, da stvar ni draga.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Če mar 31, 2011 6:41 pm

Se pridružujem odgovoru @Fan.
Ni pa mi jasno kaj hudiča delajo na pooblaščenih servisih, da ne vidijo opozorila o napaki, ki je za povrh vsega obarvan rdeče... No ja, je pa možno vse. Po nekaterih servisih pripravnike neumno učijo, naj ob rednem servisu ob resetiranju intervala pobrišejo še obvestila o napakah, kar pa "vajenci" seveda brez vprašanj naredijo. Ko kakšnemu rečem naj napako javi pa debelo gleda. Nič čudnega, da je vedno več "pocarjev", ko pa so že naučeni neumno...
Se opravičujem ker sem zašel iz teme, ampak moral sem se izpovedati.

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI Če mar 31, 2011 6:49 pm

Meni je tudi to malo sumljivo. Saj so mogli restartat tisto obvestilo o servisih. Zraven pa zaračunajo pregled vozila. Naslednjič sem se prov odločila, da bom označila s flomastrom vse filtre, da vidim, če bodo tud to res zamenjal, al samo zaračunal. Nekako nimam zaupanja v noben servis, razen če sem zraven. Sem slišala že marsikaj... Pa še vitrex so mi šli notr nalivat, mislim joj...
Je pa tudi možno (izvedela na Škoda forumu), da bi bilo lahko kaj na štarterju, kar pa računalnik ne more prikazat. Kakšen stik...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Če mar 31, 2011 9:47 pm

Pozdravljeni

Tudi napako na zaganjaču tester pokaže ( prepočasi vrti - obrati ). Hja strošek popravila? Sam senzor je nekje okoli 15 do 30 evrov + delo ( urna postavka je različna na servisih )

@zlica22
- tudi mi smo bili včasih vajenci, razlika je samo o mentorjih. Danes ne vzgajajo mehanikov temveč monterje - stari del dol in novega gor / stranka plača :D

Upam da nisem koga užalil, to ni bil moj namen - samo svoje mnenje sem podal

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Skorpjon
Nov uporabnik

Napisal/-a Skorpjon Če mar 31, 2011 10:06 pm

Jaz pa sumim na kodo ključa. Probaj par dni avto vozit z drugim ključam. Lahko da je pa z čitalcam kode kaj narobe.

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI Pe apr 01, 2011 6:22 am

Bom probala še s kjuči. Na to nisem bila pozorna, ker imava 2 identična ključa (še isti obeski so gor), tako da tist, k gre z avtom, vzame prvega pri roki.
Sem pa imela to težavo s Kangoojem, ampak je bil že star avto. Se ne spomnim točno, na kakšen način ni vžigal, če si obrnil ključ, je pa šlo.

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Re: Fabia včasih ne vžge takoj

Napisal/-a MajaI Če apr 07, 2011 1:18 pm

Težava je danes odpravljena. Bila je neka napaka na releju na dovodu goriva, nič posebnega. Računali niso nič, ker spada še v garancijo (čeprav je 2 leti mimo, so nekatere stvari še dodatni 2 leti v garanaciji). Super!
Zadnjič spremenil MajaI, dne Pe apr 08, 2011 6:21 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Če apr 07, 2011 7:14 pm

Fan je napisal/-a:
@zlica22
- tudi mi smo bili včasih vajenci, razlika je samo o mentorjih. Danes ne vzgajajo mehanikov temveč monterje - stari del dol in novega gor / stranka plača :D

Upam da nisem koga užalil, to ni bil moj namen - samo svoje mnenje sem podal

Lep pozdrav

Haha! Nemorem se bolj strinjati s tabo:) Ko kateremu povem, da sem menjal npr. tesnila na zadnjih zavornih batkih me samo debelo gleda... :D
Bog ne daj, da bi se kakšna stvar še popravljala, kot si rekel, staro dol, novo gor... Žalost...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov