Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Povišana temperatura motorja, Ford Fiesta 1.4 16V

Napisal/-a davorz Če apr 07, 2011 10:08 pm

Pozdravljeni.

Imam avto Ford Fiesta, 1.4 16V, letnik 2009, prevoženih 48.000km.

Danes sem imel nekaj težav z avtom. Cel dan je sicer avto deloval vredu, le ob vklopljeni klimi je bilo avto nemogoče gladko voziti , močno (bolj kot kadarkoli) se je poznal pomanjkanje moči. Ker mi je bilo malo čudno sem spremljal števce, če bi se pojavila kakšna lučka. In opazim, ko sem stal na križišču )da je števec za temperaturo vode malo nad optimumom (90). ko sem speljal je padlo na 90. Nato pa do trgovine vse ok, vsako križišče. Na parkirišču ga še pustim v leru in poslušam ali vklopi ventilator in se je, poleg tega za klimo. So pa malce nihali vrtljaji v prostem teku. No, ko sem šel s trgovine je bilo vse ok, nato pa v naslednjem križišču zopet naraste. Izklopim klimo, temperatura pa od takrat samo gor. Zapeljem čez križišče ob zeleni in se ustavim na avtobusni. Temperatura pa je bila že na 100, oz 3/4 celotne skale (90 je na polovici). Ni pa zagorela nobena opozorilna lučka! Pregledal sem hladilno tekočino, je tako kot jo je bilo na servisu 8kkm nazaj, na max. Poklical sem asistenco, ker pa je bil servis že zaprt, ga sprejmejo jutri. Verjetno je kriv kakšen termostat, ne vem pa kaj ima to povezavo z nemirno vožno, nihanji obratov? Še mogoče kakšen senzor? Vem da bodo jutri na servisu ugotovili, kaj bo, vseeno pa me zanima še vaše mnenje.

Najlepša hvala za odgovore!
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov