Nasveti in napotki ter povpraševanja...

gtr35
Nov uporabnik

Škrtanje avtomobila

Napisal/-a gtr35 Če apr 14, 2011 8:10 am

Pozdravljeni !

Zadnji tedn mi na vsake toliko časa pri avtomobilu ( nissan micra ), pri zaviranju začne škrtat ( po mojem mnenju ABS ), ploščice so stare 2 tedna tako da to ni narobe, ABS se pa tudi ne bi smel aktivirat kar se mi zdi, da ne bi smelo, saj ni ne peska itd...
Škrtajoč zvok se pa pojavi tudi med vožnjo ( slišat je tako kot, da prihaja izpod armaturne plošče, in ko malo bolj močno zaviram, škrtanje neha, čeprav neha tudi samo od sebe ). :huh:

Zelo bi bil vesel kakšnega mnenja in predloga.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Škrtanje avtomobila

Napisal/-a Fan Če apr 14, 2011 10:47 am

Pozdravljeni

Vsekakor ni normalen pojav, ABS se ne sme sam od sebe aktivirati - razen če kaj ne blokira v kolesih. V vsakem primeru pa je potrebno malo več podatkov, še bolje pa je da stopite do lokalnega mehanika in ga povabite na vožnjo.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

gtr35
Nov uporabnik

Re: Škrtanje avtomobila

Napisal/-a gtr35 Če apr 14, 2011 1:05 pm

Hvala za odgovor.

Pri očetu, je isto 1 let nazaj tako ABS zagrabu, vendar je nato samo od sebe nehalo in od takrat se ni nikoli več aktiviru ( pri normalnem zaviranju )

Mene malo bolj skrbi to škrtanje, ki prihaja izpod armaturke na vsake toliko časa. Zanima me ali je to kaj povezano z bremzami, saj ko malo bolj močno zabremzam, škrtanje preneha, preneha pa tudi samo od sebe. Ko so vozim in ko se pojavi to škrtanje sem skušal lokirati iz kje prihaja in po mojem pojmu prihaja iz tizga konca kjer se sprednja šipa in armaturka dotikata na voznikovi strani ( kaj narobe z volanskim gredom ker se največkrat pojavi ob zavijanju preneha pa samo ali pa če močno zabremzam :?: ).

Zdej vesel bi bil če mi naštejete vse stvari, ki bi lahko povzočale to škrtanje ?

Ker pregled imam šele najslednji teden, saj je naš mehanik kr dost zaseden, in je reku da do petka ne bo nič ? Do takrat bi pa jaz rad izvedel kaj bi lahko bilo :(
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov