Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr sep 10, 2008 6:28 am

sašo5 je napisal/-a:
adis je napisal/-a:od letnika 98 naprej so bili problemi z oljnimi črpalkami

...adis ne; tako kot sem napisal (od začetka izdelave B5, do prvega face-lifta) ko sem imel takrat 1995 novega 1.8 T, sem po pol leta dobil vpoklic in črpalko so zamenjali.....

uglavnem napaka je bila ...

dspalir
Nov uporabnik

Napisal/-a dspalir Sr sep 10, 2008 6:49 am

Kaj pa če je problem v olju, ko se res pregreje da bi blo preredko?

Olje ma prevoženih 12000 km, pa notri mam Mobile synt S 5w40, ko se mi prej to ni dogajalo....

Sem študiral da bi zamenjal ojlje in kupil Aral 10w40, sem bil včeraj spet pri mehaniku pa, ni vedo kaj povedet ka bi lahko blo, nima pa testra da bi zmeril pritisk oljne črpalke...

dspalir
Nov uporabnik

Napisal/-a dspalir Sr sep 10, 2008 8:33 am

Sem pa pravkar biv na testerju, in je mehanik reko da moram zamenjat samo olje in nov oljni filter, da je možno da je napaka na oljnem filtru.

Čeprav je vseskup malo čudno.

dspalir
Nov uporabnik

Napisal/-a dspalir Pe nov 28, 2008 1:23 pm

Zdaj imam pa še eno vprašanje?

Zdaj bom pa že počasi obupal glede te lučke....

Bil sem na uradnem servisu in so mi najprej zamenjali oljno stikalo, pobrisal napake in je blo 14 dni dobro in spet ta lučka...

Potem sem spet peljav na servis, so mi izmerli pritisk oljne črpalke in vse ok, in spet pobrisali napake, pa je reko da ne pokaže kaj drugega, je reko da je kje kratek stik na elektroniki...

No sem pa se še menil z enim parim mehaniki, in sem zvedel da so pri nemcih problem tisti sezorji za nivo olja, ki je privijačen an karter motorja.

Lučka se mi zdaj prižige včesih že pri hladnem motorju, potem pa samo odprem haubo in zaprem, pa že ne gotri več kake 14 dni.

In menda tester ne pokaže tistega senzorja da je v ovari prej da res ne odpove do konca?

Mislim pa, da oljna črpalka nemore biti toliko v okvari, da bi že pri mrzlem olju ne ustvarjala dovolj pritiska.

Hvala in le pozdrav!

makomako
Nov uporabnik

Re: Audi A4 Lučka za olje

Napisal/-a makomako To apr 12, 2011 7:40 pm

Lep pozdrav!

Zanima me, kje je na audi a3 1.8. 97letnik AGN motor senzor za nivo olja, ker na karterju ga ni. Ima samo senzor pritiska, ki je pri filtru olja. Namreč rdeča lučka za olje se prižiga in piska vsake 3km. Ali pač tega senzorja ta motor sploh nima, in dobiva signal samo od senzorja za pritisk olja.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To apr 12, 2011 10:43 pm

makomako je napisal/-a:Lep pozdrav!

Zanima me, kje je na audi a3 1.8. 97letnik AGN motor senzor za nivo olja, ker na karterju ga ni. Ima samo senzor pritiska, ki je pri filtru olja. Namreč rdeča lučka za olje se prižiga in piska vsake 3km. Ali pač tega senzorja ta motor sploh nima, in dobiva signal samo od senzorja za pritisk olja.

Senzor pri AGN (1.8 motorju) ima ti dve lokaciji. Po imenu v kataloski ga belezijo z "oil level sensor" kar pomeni tvoje iscoce "senzor za nivo olja". Oil pressure switch - ali po slovensko stikalo pritiska olja je druga stvar (na sliki 2 oznaceno z (2-lokacija): Tretirano oz. lokalizirano pa je tu: http://mactron.sytes.net/audi_a3_8l_senzor_olje_1.jpg | http://mactron.sytes.net/audi_a3_8l_senzor_olje_2.jpg
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

makomako
Nov uporabnik

Napisal/-a makomako Sr apr 13, 2011 1:54 pm

Potem je ta senzor za nivo verjetno s sprednje strani v karter privijačen, zanima me še ali daje signal za rdečo luč in piskanje stikalo za pritisk ali senzor za nivo olja, da vem katerega bi bilo za zamenjat. Mehanik mi je rekel, da bi bilo pametno da bi barometer priklopil namesto stikala, ki je višje od tega senzorja, da bi spremljal pritisk med vožnjo. Najprej bom verjetno zamenjal senzor ali stikalo, samo da vidim, kateri prižiga rdečo luč in piska.

LP

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp Sr apr 13, 2011 2:17 pm

Kaj pa napaka na števcu oz. vezju okoli te lučke, kar tudi ne bi bilo prvič.

Poišči in preberi kako podobno debato ali pa se zapelji do majstra, ki rihta števce pa vprašaj.

makomako
Nov uporabnik

Napisal/-a makomako Po apr 18, 2011 7:49 pm

Mi lahko kdo razloži zakaj sta v etki za motor AGN, dva stikala za pritisk olja, oba morata biti ČRNA enopolni konektor, pri enem piše F>>8L-W-150 000(1,4bar), pri drugem pa F>>8L-X-000 001 (1,2-1,6 bar). Kaj pomenijo te številke? Pa zakaj je potem v autodati napisano da, mora biti v motorju pritisk 3,5-4,5 bara?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov