Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Damo
Nov uporabnik

Napisal/-a Damo Sr feb 11, 2009 4:34 pm

Staro šobo bom dal na servis, če se jo da popraviti. Če obnovljeno prodam za 100€ bo kar vredu, ali pa jo bom imel za rezervo :-)

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Re: Clio dci 82 KM - gori lučka za predgretje

Napisal/-a kiki13 Po apr 18, 2011 5:47 pm

Danes menjal naftni filter pri cliotu 1.5 dci letnik 2003, 60 kw. Avto ima prevoženih realnih 130 tkm, vožen umirjeno.
Ker sem veliko bral o opilkih v nafti in posledično odpovedi črpalke, šob ter velikimi stroški, sem star filter razbil, nafto vlil v posodo in takoj videl na sončni svetlobi "zlate" opilke (pojavilo se jih je tudi nekaj na magnetu, ko sem ga potopil v nafto). Ven sem vzel notranjost filtra, vendar po hitrem pregledu (ker nisem imel časa) nisem opazil opilkov. Nato sem pregledal v usedlino v filtru, in so opilki lepo vidni in jih je v notranjosti vsaj dvajset (zelo majhne velikosti).
Do sedaj nisem imel posebnih težav z avtom, avto gre tudi sedaj brez težav, nobena lučka se mi ne prižiga.

Ali lahko pričakujem najhujši scenarij? Prosim tiste, ki so te stvari menjavali in pregledovali filtre, v katerih so bili opilki, naj povedo koliko in kakšne velikosti so ti opilki? Koliko kilometrov menite, da se je še možno prevoziti brez težav?
Ali je možno na kak način preprečiti najhujše?
Prosim, da napišejo odgovor tisti, ki imajo s tem izkušnje. Že vnaprej hvala za mnenja in pomoč.

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 To apr 19, 2011 6:32 pm

Kdorkoli?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To apr 19, 2011 11:03 pm

Pozdravljeni

Ja, to je sedaj težko predvidevati koliko časa se boste vozili brez okvare. Lahko pa iz preventive ščistite vod goriva in "tank" od goriva.

lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Sr apr 20, 2011 5:43 am

kiki13 je napisal/-a:Danes menjal naftni filter pri cliotu 1.5 dci letnik 2003, 60 kw. Avto ima prevoženih realnih 130 tkm, vožen umirjeno.
Ker sem veliko bral o opilkih v nafti in posledično odpovedi črpalke, šob ter velikimi stroški, sem star filter razbil, nafto vlil v posodo in takoj videl na sončni svetlobi "zlate" opilke (pojavilo se jih je tudi nekaj na magnetu, ko sem ga potopil v nafto). Ven sem vzel notranjost filtra, vendar po hitrem pregledu (ker nisem imel časa) nisem opazil opilkov. Nato sem pregledal v usedlino v filtru, in so opilki lepo vidni in jih je v notranjosti vsaj dvajset (zelo majhne velikosti).
Do sedaj nisem imel posebnih težav z avtom, avto gre tudi sedaj brez težav, nobena lučka se mi ne prižiga.

Ali lahko pričakujem najhujši scenarij? Prosim tiste, ki so te stvari menjavali in pregledovali filtre, v katerih so bili opilki, naj povedo koliko in kakšne velikosti so ti opilki? Koliko kilometrov menite, da se je še možno prevoziti brez težav?
Ali je možno na kak način preprečiti najhujše?
Prosim, da napišejo odgovor tisti, ki imajo s tem izkušnje. Že vnaprej hvala za mnenja in pomoč.

Pozdravljen,
glede na to, da si našel opilke, ti dejansko ne ostane več veliko za razmišljati.
varianta 1:
čimprej daj obnoviti oziroma kupi novo (ali rabljeno) črpalko ter komplet čiščenje sistema (tank, cevke, kontrola tudi šob, ...), da se nebo pojavila še večja škoda in te bo denarnica res bolela...
varianta 2:
prodaš avto oziroma ga daš nekam v račun ...

Žal imaš smolo... kje si pa tankal?

lp

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Sr apr 20, 2011 7:35 am

Tankal na molu, ker so mi rekli in sam sem bral, da naj bi imeli kvalitetno nafto.

Sem prvi lastnik, avto maksimalno vzdrževan in ohranjen. Ker sem veliko bral na tem in renault forumu o teh težavah sem pač pogledal v filter. Skoraj me je kap, ko sem pogledal nafto in pod sončno svetlobo videl noter majhne delce, ki so bili brez težav vidni.

Drugače pa avto gre brez težav in mi je do sedaj (tudi sedaj mi ne sveti še nobena lučka in avto gre normalno) dobro služil. Ne bi pa rad plačal popravila 1000 ali več €.

Kaj pa če bi filter goriva menjal bolj pogosto, recimo na 10 tkm? Bi to kaj pomagalo?

pilon
Nov uporabnik

Napisal/-a pilon Sr apr 20, 2011 7:44 am

Ko sem še sam imel Cliota 2002 letnik z kritično DELPHI-jevo črpalko, sem mu konstantno vlival dvotaktol zraven nafte.
Cirka 2,5 dl na tank.
Po raznih forumih je kar nekaj pozitivnega napisanega okoli tega, žal bolj malo o dolgoročnih morebitnih slabih posledicah (vplivi olja na zapacanje injektorjev, itd)

LP

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Sr apr 20, 2011 2:17 pm

pilon je napisal/-a:Ko sem še sam imel Cliota 2002 letnik z kritično DELPHI-jevo črpalko, sem mu konstantno vlival dvotaktol zraven nafte.
Cirka 2,5 dl na tank.
Po raznih forumih je kar nekaj pozitivnega napisanega okoli tega, žal bolj malo o dolgoročnih morebitnih slabih posledicah (vplivi olja na zapacanje injektorjev, itd)

LP

Tebi razpada delfijeva črpalka, tako, da se bliža res neizbežen konec le te. Obrni se na servis oziroma na dobrega mehanika in naj ti pregledajo zadevo. Glede na to, da imaš opilke že v sistemu rešuj preden bo prepozno (reciva, da si boš prihranil strošek šob, če še niso zabite...).. Če pa bo potrebno menjati komplet, pa boš zadovoljen, če boš prišel z jurjem in pol čez... Preglej še oglase, kjer prodajajo motor po delih...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov