Nasveti in napotki ter povpraševanja...

romcek
Nov uporabnik

Abgas Werkstatt -turan

Napisal/-a romcek So jun 12, 2010 9:01 am

pozdravljeni....na vozilu VW Touran 1.6 bencinski motor prevoženih realnih 62000 km, se je pred približno pol leta prižiga rumena opozorilna lučka in opozorilni napis Abgas Werkstatt.

Zapeljem, do pooblaščenega servisa, kjer zadevo priklopijo na računalnik in ugotovijo kodo napake P 16804, NAPAKA V SISTEMU KATALIZATORJA. Po mnenju serviserja bi najverjetneje bilo potrebno zamenjati katalizator. Po priklopu na aparaturo za merjene plinov se ugotovi, da so le ti popolnoma uredu in v mejah normale. Na servisu mi zagotovijo, da se lahko kljub tej opozorilni lučki normalno vozim še naprej, ter da je možnost za napako lahko tudi samo v slabem bencinu......probam tankati na vseh možnih črpalkah, vendar se zadeva ponavlja.

Avto sedaj vozim domačemu serviserju, ki ima možnost priklopa na tester in brisanja opozorilne lučke, vseeno pa je zelo moteče, da se vsake toliko časa prižge lučka.

Naj povem, da avto teče popolnoma normalno, nobenih problemov, edino vsake toliko časa se prižge ta opozorilna lučka in napis, ki opozarja na omenjeno kodo napake....pa še to, zadnjič je ob zagonu motorja lučka sama ugasnila, vendar se je še isti dan prižgala nazaj.

Avto se vozi na kratke relacije, v pol leta narejeno približno 3000 km

kakršen koli nasvet dobrodošel in lep pozdrav vsem.

cd_rw
Novinec

Napisal/-a cd_rw So jun 12, 2010 9:09 am

Na avtocesti ga prtisn v mal višje obrate (3., 4. prestava), da se sistem mal prepiha...
LP!

romcek
Nov uporabnik

Napisal/-a romcek So jun 12, 2010 9:15 am

ja...tudi na to sem že mislil....res je od kar ga imamo avto ni videl avtoceste....

Uporabniški avatar
Catch_me
Novinec

Re:

Napisal/-a Catch_me Če apr 21, 2011 10:49 pm

romcek je napisal/-a:ja...tudi na to sem že mislil....res je od kar ga imamo avto ni videl avtoceste....

In si zrihtal, sporoči kaj je bilo?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov