Nasveti in napotki ter povpraševanja...

dekino
Nov uporabnik

scenic hladen motor vzge, segret pa ne 1.9dci, let.03

Napisal/-a dekino Po feb 15, 2010 2:32 pm

Pred tem problemom sem zamenjal komplet podtlacno crpalko za bremze in turbino. Nato se je zacel problem z vzigom segretega motorja, cel avto se trese ko vziga ampak zaman, hladen pa brez problemov vzge! Hladen motor je kompresija ok, ko je segret pa ne. Racunalnik ne kaze nobene napake, ima kdo kaksne izkusnje glede tega.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To feb 16, 2010 10:06 am

Pozdravljeni

ECU dobi napačen podatek o temperaturi motorja. Preverite stike/kontakte na senzorjih, da niste kaj sneli/polomili pri prejšnjem popravilu - lahko pa je slučaj. V vsakem primeru pa topel motor priklopite na tester.

Lep pozdav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

dekino
Nov uporabnik

Napisal/-a dekino Če feb 18, 2010 8:45 pm

NO dans sem dobil inf. od mehanikov da je motor hin. In mi priporocajo da kr novega poiscem "rabljenega" DVOMIM V VSE TO...

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Če feb 18, 2010 9:08 pm

Nemogoče a k mrzu laufa normalno al kej trokera kadi??

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Če feb 18, 2010 9:10 pm

Verjetno te hočjo nategnt...kaj pa točno naj bi bilo hin? je pa res da je imel ta motor veliko težav s turbino,šobe,nosilci motorja.

andrejpan
Nov uporabnik

Napisal/-a andrejpan Če feb 18, 2010 11:00 pm

sem se z mehanikom menil in je rekel, da je imel eno podobno težavo pri Pedgoju, šel pa je senzor temperature, preveri v tej smeri. Sam če v osnovi motor teče in se lahko ti voziš ali pa da laufa neki čas in ne crkne sam od sebe, pa da ti svetuje, da zamenjaš motor, je pa navadno nategovanje.

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Napisal/-a mITJA122 Pe feb 19, 2010 8:04 am

dekino je napisal/-a:NO dans sem dobil inf. od mehanikov da je motor hin. In mi priporocajo da kr novega poiscem "rabljenega" DVOMIM V VSE TO...

Nesposobn mehanik...najlaže je kr iz topa izstrelit..MOTOR JE HIN!!..vrjetn še sam neve ka je narobe, pa je najlaže to rečt...j**e se njemu...pa reče poišč si drug motor.
Pa ljubi človek..sei motor ne dobiš tk ko 2odag posebne u trgovin...ne stane 3eur..ampak stane kr konkretno več..
Poleg tega, če dobiš rabljenga je pol vprašaj v kakmu stanju je spet ta...

Pa kam smo pol pršl madona, avto dans laufa use lepo in prav...ju3 pa zveš od enga mehanika, da je že motor čist hin, pa to te lahk sam kap, posebej v teh cajtih, ko človk na usak eur pazi..:shock:

Zapelji avto k drugmu mehaniku, ki se mu reče MEHANIK, pa nei pove kaka je stvar...pa kaj je narobe, pa nei ti pokaže rezultate meritev..(če bo meru kako kompresijo...itd)..

Lp ;)

dekino
Nov uporabnik

Napisal/-a dekino Pe feb 19, 2010 6:22 pm

Mate prav, sem se odlocil da ga peljem drugam, tem zaenkrat nc ne placam, sam poberem vse dele, avto na prikolco in ce mi drug mehanik potrdi da je hin, starim se opravicim in jim placam vse stroske kar so imeli... Sem skoraaj preprican da je misija nemogoce da je "hin" avto nc ni kadil, ni trokiral ali kaj podobnega. kakor koli ze tud ce je masina boga bi se kadilo za menoj avto bi trokiral itd.
Priporocate kakega odlicnega mehanika v oklici (03) ali blizini.
Zadnjič spremenil dekino, dne Pe feb 19, 2010 9:05 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

trasher
Nov uporabnik

Napisal/-a trasher Pe feb 19, 2010 8:19 pm

Sešel, Vinska gora pri Velenju.
031/641120
Pa še avtovleko majo :)

sinek
Nov uporabnik

Re: scenic hladen motor vzge, segret pa ne 1.9dci, let.03

Napisal/-a sinek Ne apr 24, 2011 9:09 am

In Kako si rešil zadevo?

Kot kaže imam isti problem.