Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
lil indian
Nov uporabnik

tresenje avta + čuden zvok iz motorja

Napisal/-a lil indian So apr 30, 2011 11:57 am

Pozdravljeni. Jaz bom s svojim Citroenom resnično znorela. Nonstop so neki problemi in ravno se je pojavil sledeči - ko avto stoji, ga čisto narahlo trese (večinoma narahlo, včasih pa potem kar malce bolj konkretno zatrese) in to neodvisno od tega, ali je avto v prostem teku ali prestavi. Razen tega se pojavlja nek čuden zvok, kot nekakšno "škrtanje" - predvidevam, da prihaja iz "okolice" motorja. Ima kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bilo? Decembra je bil narejen glavni servis, pred dvema mesecema je šlo k vragu še tesnilo glave motorja in takrat so mi zamenjali še neke zadeve tam okrog (grelne svečke in ne vem točno kaj še), takoj po popravilu avto ni pravilno vžigal in smo ga dali na tester, ki je pokazal zamaknjen senzor na odmični gredi, drugega pa nič. Kakšne okvare sploh prikaže na testerju? No ravno včeraj so mi zamenjali še zavorni cilinder in sem omenila te težave, pa so rekli, da za to bi si bilo treba malo več časa vzeti, da se sliši kot da bi bilo nekaj pri vodni črpalki ali pri jermenih - ampak to je bilo decembra vse zamenjano, tako da ne vem, kaj bi bilo tu narobe, nekaj so omenjali še jermenico, ampak nič konkretnega. Prosim za kakšen nasvet, ker bom res znorela, razen tega so sedaj še prazniki in nimam avta kam peljat na servis, pa še toliko denarja sem že zmetala za popravila, da imam res počasi dovolj. :?
ho paura di cadere, ma voglia di volare ...

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Re: tresenje avta + čuden zvok iz motorja

Napisal/-a Mgajvr So apr 30, 2011 12:17 pm

očitno so na servisu nekaj "zašuštrali" ali pa niso delali celega servisa in so te malo nategnili. ker nekateri menjajo samo jermene, ostalo pa ne in potem gre kmalu še vodna črpalka ali napenjalec. morda moraš pa menjat mehanika.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB So apr 30, 2011 12:42 pm

Kateri citroen pa imaš?
Dizel, bencin .....???
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist So apr 30, 2011 12:47 pm

WMB je napisal/-a:Kateri citroen pa imaš?
Dizel, bencin .....???

omenjala je grelne svečke, tako da gre vrjetno za disla.
Alfa romeo 147

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal So apr 30, 2011 12:49 pm

Po opisu sodeč gre za dizla. Bi blo pa pametno vsaj napisati podatke o modelu, motorju, letnik.
Se vidmo ko se zagledamo.

Uporabniški avatar
lil indian
Nov uporabnik

Napisal/-a lil indian So apr 30, 2011 12:50 pm

Ja, dizel je, letnik 2005, motor je 1.6 HDi, ima pa nekaj čez 130000km. Citroen C4 sicer. Za znoret je ta avto. Pa fora je v tem, da prej je vse normalno delalo, razen hladilne tekočine je zmanjkovalo in zato smo menjali tesnilo, pa glava je šla za vsak slučaj na rentgen, no po tistem, ko sem dobila avto nazaj po tem "posegu", pa nonstop nekaj crkuje po domače povedano.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Napisal/-a WMB So apr 30, 2011 1:06 pm

Imam občutek, da ko so menjavali zobati jermen niso dali motorja v fazo....in je za kak zob ali dva motor iz faze....posledično iz faze...

Najslabši primer...šobe ( morda so jih na servisu vzeli ven, dali v kak avto ki je imel pokvarjene, zračunali 1500€ lastniku, pa še tebi jih bodo tudi čez kak mesec ravno tako...jaz servisom ne verjamem nič več, navadna banda pokvarjena, jaz sem od lani zraven na uradnem servisu, prej sem imel star avto in sem zaupal popoldancu, vedno brez težav).
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So apr 30, 2011 1:16 pm

Če je motor iz faze za 1 zob bo teško vžgal, če bo več pa sploh ne bo vžgal, zato so senzorji

Avto vleče normalno? Se strese samo takrat ko je mrzel? Kadi plavo?

Uporabniški avatar
lil indian
Nov uporabnik

Napisal/-a lil indian So apr 30, 2011 1:30 pm

Vleče čist normalno ja, pa nič plavo ne kadi ... Malo kadi sicer (črno), ampak mehanik mi je rekel da to zato, ker je zapacan FAP filter (bo treba v kratkem sčistit). Tresenje pa ni nič pogojeno s tem, ali je motor mrzel ali ogret ... Včasih trese v obeh primerih, včasih v nobenem. Recimo včeraj, ko so mi zamenjali ta zavorni cilinder, je mehanik opazoval tudi to težavo in se v 15-ih minutah sploh ni nič začel tresti.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Napisal/-a WMB So apr 30, 2011 2:04 pm

pskoda je napisal/-a:Če je motor iz faze za 1 zob bo teško vžgal, če bo več pa sploh ne bo vžgal, zato so senzorji

Avto vleče normalno? Se strese samo takrat ko je mrzel? Kadi plavo?

Bo prižgal, verjemi...primer reno 1.5 dci...za dva zoba zamika pa je še delal....sicer bolj bogo, ampak je še vedno prižgal in peljel....med vožnjo (normalno) ni bilo razlike...
FOLCIKA - SCIROCCO

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop So apr 30, 2011 6:24 pm

Tudi jaz bi rekel, da je jermen premaknjen za kak zob...

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So apr 30, 2011 6:45 pm

lil indian je napisal/-a:Malo kadi sicer (črno), ampak mehanik mi je rekel da to zato, ker je zapacan FAP filter (bo treba v kratkem sčistit).

Pa kam za vraga to voziš avto? Kot prvo, dizel z DPF filtrom NE SME kadit, filter se na vsake toliko časa regenerira oz. ščisti sam - odvisno kakšne vožnje imaš - če imaš dosti relacije se čiščenje vklopi redkeje, če imaš dosti mestne vožnje pa pogostje. Da račanulanik ve, kdaj je treba zagnati čiščenje, mora na motorju pravilno delovat EGR ventil - se pravi da ni zabasan oz. pokvarjen.

Če do čiščenja/regenracije ne prihaja je očitno nekje nekaj narobe - takrat se mora NUJNO poiskati vzrok. Čiščenje pa se potem zažene z testerjem oz. računalnikom, torej manualno. Če do čiščenja predolgo ni prišlo se DPF tako zabaše, da je za v smeti, takrat imaš 2 opciji - odstranitev filtra in preprogramiranje motornega računačnika (ECU), da lahko motor brez težav deluje brez filtra, ali pa nakup novega filtra (cca 2000 €). V redkih primerih se lahko filter tudi fizično očisti, če za to še ni prepozno.

Pomembno je tudi da uporabljaš motorno olje, ki je primerno za DPF filtre, torej mora zadostiti C2 oz. C3 standardu! Ob uporabi nepravilnega olja se filtru lahko skrajša življenska doba.

Uporabniški avatar
lil indian
Nov uporabnik

Napisal/-a lil indian Ne maj 01, 2011 1:11 am

Hja tudi jaz se sprašujem, kakšen mehanik je to, pa ne toliko zaradi tega, kar si ti opisal, pač pa zaradi drugih stvari. Recimo - 2 meseca nazaj, ko je menjaval tesnilo glave, je menjal še termostat in ohišje termostata (vse novo - KAO), in evo, danes opazim, da spet ne deluje v redu - po 10km vožnje se prižge komaj ena črtica od šestih (delovna temp. je 3 črtice torej). Katastrofa!!! Za tale filter pa ne vem - a DPF je isto kot FAP? V glavnem, na moje vprašanje, zakaj avto kadi, sem dobila tak odgovor, in da to ni nič takega, če kadi pač. Včasih se sicer pojavi lučka za servis in izpiše se "Risk of Particle Filter Blocking" - o tem se že pisala na forumu. Ampak to se dogaja redko. Moj mehanik pravi, da se da filter očistit v večini primerov in potem je okej. Ne vem več no.

Uporabniški avatar
aygo
Novinec

Kraj: slovenija

Napisal/-a aygo Ne maj 01, 2011 8:18 am

Najprej zamenjat mehanika.

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Ne maj 01, 2011 3:32 pm

poizkusi ko se bo tresenje spet pojavilo, če je kaj razlike ko spustiš/stisneš pedal od sklopke.
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
lil indian
Nov uporabnik

Napisal/-a lil indian Ne maj 01, 2011 5:44 pm

Ni neke opazne razlike ... Se pa tresenje pojavi potem, ko avto že stoji nekaj časa (par minut recimo) in ne takoj. Ampak trese ga res čisto narahlo, samo tu pa tam malo bolj občutno zatrese (pa tudi to ni ne vem kaj).

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne maj 01, 2011 7:01 pm

Če jaz vem več o DPF-jih (DPF=FAP) kot tvoj mehanik, pa si dizla niti ne lastim, niti jih nimam nevem kako naštudirane, potem čim prej zamenjaj tega nesposobnega mehanika, da ob vseh stroških ne boš menjavala še DPF-ja, ki bo daleč najdražja okvara od vseh dosedanjih. Pa čim prej.

Uporabniški avatar
lil indian
Nov uporabnik

Napisal/-a lil indian Po maj 02, 2011 2:13 pm

Eh ta filter bom itak dala odstranit če se bo dalo (v primeru da se ga ne bo dalo očistit), novega ne mislim kupovat. Ga je že oče dal odstranit in vse kul dela, boljše vleče avto in manj pije, pa tud čez tehničnega je šel brez problemov in vse.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov